Наука и Експерименти

Наука и Експерименти

Любопитни научни факти от всички сфери на човешкия живот. Популярни научни и не толкова научни митове. Връзката между науката, свръхестественото и паранормалното.
Ново сензационно изследване доказва, че пътуване във времето е възможноНово сензационно изследване доказва, че пътуване във времето е възможноВъзможността за пътуване във времето вълнува с необозримите хоризонти, които открива пред човечеството. Ново сензационно изследване доказва, че пътуване във времето е възможно.
Фрактална теорияФрактална теорияФракталната теория се базира на фракталната геометрия или с други думи геометрията на хаоса. Вижте повече за фракталната теория:
Мистериозният космически самолет X-37B на американските ВВСМистериозният космически самолет X-37B на американските ВВСX-37B започва своето начало като съвместен проект между НАСА и Боинг, но след време преминава под влиянието на Американските ВВС и така задачите на самолетите от серия X се оказват засекретени.
Пътуване във време-пространството - какво казва науката?Пътуване във време-пространството - какво казва науката?Идеята за пътуване във времето отдавна разпалва въображението на хората. Дали е възможно на практика да се придвижим далече в бъдещето?
Учените създадоха Ксеноботите - първите живи роботи!Учените създадоха Ксеноботите - първите живи роботи!Екип от изследователи твърдят, че са успели да създадат нещо, което те наричат първите живи роботи. Ксеноботите - обясняват те - могат да се движат, да местят предмети и дори да се самолекуват, ако бъдат порязани
Компания предлага безсмъртие срещи $36 000Компания предлага безсмъртие срещи $36 000
22 Януари
Срещу 15 000 долара мозъкът на 70 годишна жена бе замразен и ще бъде съхраняван, докато науката не постигне значителен напредък. Синът на починалата е решил да заплати сумата на руската компания Крио Рус
Учените са на крачка от лекарства за удължаване на животаУчените са на крачка от лекарства за удължаване на живота
20 Януари
Учени от САЩ и Китай откриха клетъчни пътища за дълголетие при опити с нематоиден червей и успяха да удължат живота му пет пъти. Според тях това е равностойно на човешки живот от 400 и дори 500 години.
Тестовете на 5G причиняват тези бедствияТестовете на 5G причиняват тези бедствияВсъщност 5G технологията ще създаде за хората един паралелен и безрадостен виртуален свят, напълно несъвместим със социалния начин на живот, за който хората са създадени.
Ледът разкри тялото на куче, починало преди 18 000 годиниЛедът разкри тялото на куче, починало преди 18 000 годиниТялото на куче, почивало необезпокоявано от никого цели 18 000 години в ледовете, беше открито съвсем наскоро в Източен Сибир. Учените все още не знаят дали са намерили перфектно запазено тяло на куче или вълк
Виж деветгодишния гений, който завърши Университета в АйндховенВиж деветгодишния гений, който завърши Университета в АйндховенСравняват младия Лоран Симонс от Белгия с Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Това никак не е случайно, защото момчето, което е едва на 9 г. , вече е дипломиран бакалавър по електротехника в университета в Айндховен.