Наука и Експерименти

Наука и Експерименти

Любопитни научни факти от всички сфери на човешкия живот. Популярни научни и не толкова научни митове. Връзката между науката, свръхестественото и паранормалното.
Тестовете на 5G причиняват тези бедствияТестовете на 5G причиняват тези бедствияВсъщност 5G технологията ще създаде за хората един паралелен и безрадостен виртуален свят, напълно несъвместим със социалния начин на живот, за който хората са създадени.
Ледът разкри тялото на куче, починало преди 18 000 годиниЛедът разкри тялото на куче, починало преди 18 000 годиниТялото на куче, почивало необезпокоявано от никого цели 18 000 години в ледовете, беше открито съвсем наскоро в Източен Сибир. Учените все още не знаят дали са намерили перфектно запазено тяло на куче или вълк
Виж деветгодишния гений, който завърши Университета в АйндховенВиж деветгодишния гений, който завърши Университета в АйндховенСравняват младия Лоран Симонс от Белгия с Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг. Това никак не е случайно, защото момчето, което е едва на 9 г. , вече е дипломиран бакалавър по електротехника в университета в Айндховен.
Ролята на думите за промяна на ДНКРолята на думите за промяна на ДНКНауката отдавна е установила, че дезоксирибонуклеиновата киселина, известна повече с абревиатурата си - ДНК, е носител на генетична информация, служеща като инструкция за развитие на организмите, не само клетъчните, но и някои вируси.
Бръсначът на ОкамБръсначът на ОкамБръсначът на Окам действа като отрязва като с бръснач всички други хипотези, оставяйки най-кратката и лесна за достигане. Тя просто е с най-емпирично съдържание.
Телегония - що е то?Телегония - що е то?В природата нещата не са случайни и телегонията ни го напомня. Същността на телегонията не е била тайна за древните общества още по времето на Аристотел. Генетиците от миналия век отриват връзка между. . .
Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!Засега това става рядко и то само при критични ситуации, когато тялото ни се изпълни с адреналин. Американските учени обаче са амбицирани да открият метод, с който можем да увеличим капацитета на мозъка си
Луди гении! Опити с трупове създали романа за ФранкенщайнЛуди гении! Опити с трупове създали романа за Франкенщайн
30 Август
Нина Норд
Опитите с трупове на алхимика Йохан Конрад, който обитавал замъка Франкенщайн, вдъхновили писателката Мери Шели да напише прочутия роман с едноименен герой.
Учени: Краят на човешката цивилизация идва до 30 години!Учени: Краят на човешката цивилизация идва до 30 години!Докладът, очертава апокалиптичен сценарий, според който човешката цивилизация ще загине бавно и мъчително до 2050 година или само след три десетилетия напред в бъдещето
Учените създадоха мозъчен имплант, който преобразува мислите в речУчените създадоха мозъчен имплант, който преобразува мислите в речНово научно откритие дава шанс на хората, които са загубили способността си да говорят, да проговорят отново. Става дума за революционен имплант, който ще може да превръща мислите на хората в думи.