Наука и Експерименти

Наука и Експерименти

Любопитни научни факти от всички сфери на човешкия живот. Популярни научни и не толкова научни митове. Връзката между науката, свръхестественото и паранормалното.
Начини за удължаване на живота предлагат от НорвегияНачини за удължаване на живота предлагат от НорвегияДнес продължаваме да търсим начини за удължаване на живота. Съвременният човек свързва грижите за здравето с продължителността на живота. Ето кои са начините за удължаване на живота, които предлагат от Норвегия.
Кодът на живота може да се промени чрез генетични ножициКодът на живота може да се промени чрез генетични ножициТерминът генетични ножици е непознат на широката публика, но е нещо, което може да промени кода на човешкия живот. Това епохално откритие принадлежи на две жени, занимаващи се с микробиология - Еманюел Шерпентие и Дженифър Даудна.
Гравитационните вълни и зависимостта им от гравитационните лещиГравитационните вълни и зависимостта им от гравитационните лещиНауката физика знае много неща за гравитацията. Тя е това, което ни държи близо до Земята, защото ни привлича към нея. Гравитационните вълни и зависимостта им от гравитационните лещи.
Хора и риби могат да регенерират очите си - откриха правилните гениХора и риби могат да регенерират очите си - откриха правилните гениСпособността за регенериране на органи и тъкани в тялото е една от най-ценните, които някои живи същества притежават. Хора и риби могат да регенерират очите си - откриха правилните гени.
Ново сензационно изследване доказва, че пътуване във времето е възможноНово сензационно изследване доказва, че пътуване във времето е възможноВъзможността за пътуване във времето вълнува с необозримите хоризонти, които открива пред човечеството. Ново сензационно изследване доказва, че пътуване във времето е възможно.
Фрактална теорияФрактална теорияФракталната теория се базира на фракталната геометрия или с други думи геометрията на хаоса. Вижте повече за фракталната теория:
Мистериозният космически самолет X-37B на американските ВВСМистериозният космически самолет X-37B на американските ВВСX-37B започва своето начало като съвместен проект между НАСА и Боинг, но след време преминава под влиянието на Американските ВВС и така задачите на самолетите от серия X се оказват засекретени.
Пътуване във време-пространството - какво казва науката?Пътуване във време-пространството - какво казва науката?Идеята за пътуване във времето отдавна разпалва въображението на хората. Дали е възможно на практика да се придвижим далече в бъдещето?
Учените създадоха Ксеноботите - първите живи роботи!Учените създадоха Ксеноботите - първите живи роботи!Екип от изследователи твърдят, че са успели да създадат нещо, което те наричат първите живи роботи. Ксеноботите - обясняват те - могат да се движат, да местят предмети и дори да се самолекуват, ако бъдат порязани
Компания предлага безсмъртие срещи $36 000Компания предлага безсмъртие срещи $36 000
22 Януари
Срещу 15 000 долара мозъкът на 70 годишна жена бе замразен и ще бъде съхраняван, докато науката не постигне значителен напредък. Синът на починалата е решил да заплати сумата на руската компания Крио Рус