sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Наука и Експерименти
Наука и Експерименти

Наука и Експерименти

Любопитни научни факти от всички сфери на човешкия живот. Популярни научни и не толкова научни митове. Връзката между науката , свръхестественото и паранормалното.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
След атомна бомба: Учени откриха нова форма на материята!След атомна бомба: Учени откриха нова форма на материята!Нова и непозната досега материя след атомната бомба изуми учени. При изригването на първата атомна бомба в епицентъра на взрива е бил открит неизвестен за човечеството. . .
Тайното оръжие на ЦРУ - методът дистанционно наблюдение (RV)Тайното оръжие на ЦРУ - методът дистанционно наблюдение (RV)Терминът Remote viewing - RV се появява през 1971 година и е метод, разработен от Въоръжените сили на САЩ за дистанционно наблюдение на цели в миналото или бъдещето, навсякъде по света и на теория във Вселената.
Защо ще се раждат все повече близнаци от тук насетнеЗащо ще се раждат все повече близнаци от тук насетне
20 Април
В последните години се наблюдава наистина увеличаване на броя намногоплодните бременности. На какво се дължат ражданията на повече близнаци? Дали ще се раждат все повече близнаци?
Откриха коензим (НАД+), който поправя генитеОткриха коензим (НАД+), който поправя генитеИмето на киензим никотинамид аденим динуклеотид с абривиатура НАД+ се произнася и запомня трудно, но е от новите надежда на медицината в борбата с хроничната умора. Какво е НАД?
Как да станем по-умни? Науката съветваКак да станем по-умни? Науката съветваВсеизвестна е крилатата мисъл на Сократ, че знае, че нищо не знае. Това е привилегията на умния човек. Той си дава сметка колко необятно е знанието и е невъзможно човешкият ум да го обхване напълно. Как да станем по-умни?
Какво е оргонит и как действа?Какво е оргонит и как действа?Карл Велц въвежда термина оргонит за изобретението си, което обработва оргоновата енергия, като взаимодейства с нея. По това се различава от акумулатора, който само я кондензира.
Уравнението на ДиракУравнението на ДиракМного ентусиасти искат да изравнят уравнението на Дирак с любовта, като сравняват двама души, които са влюбени и за които важи концепцията на Дирак за квантова неотделимост. Какво е уравнението на Дарик?
Оргонна терапияОргонна терапияСтудентът на Зигмунд Фройд Вилхелм Райх взаимства някои от идеите на учителя си Фройд и ги развива в доста радикална посока, излагайки своите мисли. Какво представлява оргонната терапия на Вилхем Райх?
Ефект на ДоплерЕфект на ДоплерПрез 1842 година австрийският физик Кристиян Доплер описва ефекта на промяната на честотата и дължината на вълната при движение на източника или на наблюдателя. Явлението е наречено на негово име - Доплеров ефект.
Числата на Фибоначи и Златното сечение в природатаЧислата на Фибоначи и Златното сечение в природатаЧислата на Фибоначи е възможно най-простото повторение, което се среща в природата. Те се изразяват по следния начин - 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 или с други думи всяко число е равно на сбора от двете предходни.