Наука и Експерименти
Science and ExperimentsNauka i Eksperimenti
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Наука и Експерименти
Наука и Експерименти

Наука и Експерименти

Любопитни научни факти от всички сфери на човешкия живот. Популярни научни и не толкова научни митове. Връзката между науката , свръхестественото и паранормалното.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на числото ПиТайната на числото Пи
15 Март
Едно от най-загадъчните числа в математиката, което присъства навсякъде около нас, е числото Пи, наречено още Лудолфово число. Заедно с математическите си свойства числото Пи е навсякъде в заобикалящия ни свят.
Най-доброто домашно скривалище при ядрена заплаха според физицитеНай-доброто домашно скривалище при ядрена заплаха според физиците
29 Януари
Имаме ли шансове за оцеляване при ядрена атака? Най-доброто домашно скривалище при ядрена заплаха според физиците.
Създадоха хлебарка-киборг за спасителни операцииСъздадоха хлебарка-киборг за спасителни операции
27 Януари
Японски учени се научиха как да контролират насекомите от разстояние. Първите стъпки в тази посока бяха направени, когато хлебарки бяха превърнати в истински киборги.
Какво представлява реакцията на термоядрен синтезКакво представлява реакцията на термоядрен синтез
25 Януари
Термоядрен синтез е процесът, при който две леки атомни ядра се комбинират, за да образуват едно по-тежко ядро, освобождавайки огромно количество енергия. Защо учените изучават термоядрените процеси?
Как Проект Абигейл превърна една жена в чудовищеКак Проект Абигейл превърна една жена в чудовище
02 Дек.
Експериментите с хора не са новина за никого днес. Проект Абигейл е една от тези истории. За мнозина проектът Абигейл е просто слух, за други - сензация, но за някои реален случай със свидетели.
Какво е Токамак - безкрайната чиста енергия?Какво е Токамак - безкрайната чиста енергия?
24 Окт.
Учените не спират да мечтаят и работят, за да постигнат крайната цел - евтина, чиста и безопасна енергия за цялото човечество. Токамак (съкр. от руски ТОроидальная КАмера с МАгнитными Катушками) е съоръжение за магнитно
Андрония колайдер - всичко важноАндрония колайдер - всичко важно
12 Септ.
Как работи Големият адронен колайдер? Какво е открито в Големия адронен колайдер? Защо хората се страхуват от Големия адронен колайдер? Бъдещето на Големия адронен колайдер
Суперклетка - мистерията на природния феноменСуперклетка - мистерията на природния феномен
08 Септ.
Когато повечето хора чуят думата суперклетка мислят, че става въпрос за понятие от света на биологията, физиката или математиката. А това е природен феномен, рядко метеорологично явление, което се случва веднъж на 3 до 5 години.
Цианид - всичко за опасната отроваЦианид - всичко за опасната отрова
08 Август
Когато се спомене цианид, веднага се сещаме за шпионските романи и филми. Цианид е бързодействаща отрова. Отравянето с цианид има симптоми, които лесно се разпознават. Как може човек да се подложи на действието на цианиди
Магнитна вода - как се прави и за какво помага?Магнитна вода - как се прави и за какво помага?
27 Април
Магнитната вода е необикновена вода, в която протичат редица физиологични и химически процеси след обработка, които й придават силни лечебни свойства. Магнитна вода - как се прави и за какво помага?