Природни явления и феномени

Природни явления и феномени

Изумителни природни явления и феномени събрани от всички краища на света. Разгледай нашата категория, в която сме събрали уникалната красота на природата и явления спиращи дъха.
Мистерията на Зодиака на ГластънбъриМистерията на Зодиака на ГластънбъриНо наред с популярните зодиаци, които в една или друга степен са познати на публиката, един сравнително непознат до този момент зодиак остава от много време в сянка. Става дума за Земния зодиак в Гластънбъри
От кои дестинации може да се наблюдава най-добре Северното сияние?От кои дестинации може да се наблюдава най-добре Северното сияние?Днес всеки запален любител на природните чудеса може да намери подходящо място, откъдето да наблюдава Северното сияние. Ето все пак някои от най-добрите дестинации, където може да се насладите на Северното сияние.
Защо всъщност са пагубни пожарите в горите на Амазония?Защо всъщност са пагубни пожарите в горите на Амазония?В последните дни световните агенции се занимават с една тревожна новина. Тя е за пожарите в горите на Амазония, които се разрастват и унищожават все повече тропическа растителност. Загубите в дъждовните Амазонски гори са проблем, който датира от 15 години
Тъжно! Погребаха първия ледник с официална церемония в ИсландияТъжно! Погребаха първия ледник с официална церемония в ИсландияИсландия се сбогува с първия си ледник, унищожен от климатичните промени, засегнали вече дори и вечно студения северен остров. На официална церемония деца поставиха паметна плоча на земята, където някога се. . .
Перседите – природният феномен, който гледаме всяко лятоПерседите – природният феномен, който гледаме всяко лятоВсяко лято в средата на август природата ни дарява с невероятно светлинно шоу на вечерния небосвод. По това време очите на всички са насочени към небето.
Ледът, разтопен в Гренландия, вече е 200 милиарда тонаЛедът, разтопен в Гренландия, вече е 200 милиарда тонаГлобалното затопляне е проблем, познат на всеки човек по света. Ефектите на този опасен феномен започват да стават все повече и все по-явни. Опасността пред човешката цивилизация добива съвсем реални и лесно предвидими размери.
Най-големият айсберг в света отново е поел към АтлантикаНай-големият айсберг в света отново е поел към АтлантикаПреди две години през юли месец най-големият айсберг с света, известен с името А68 се откъсва от Антарктика. Размерите на ледника са наистина внушителни
Точка Никой: Най-голямата пустиня на Земята е в Тихия океан!Точка Никой: Най-голямата пустиня на Земята е в Тихия океан!В океана се намира точка, наречена Нимо. В превод от латински името означава Никой. Подходящо избраното название определя място, за което е установено, че е най-отдалеченото от сушата на Земята. Това е най-голямата пустиня на. .
Учените са разтревожени от зачестилите аномалии в ЙелоустоунУчените са разтревожени от зачестилите аномалии в ЙелоустоунПървият национален природен парк в света Йелоустоун представлява на практика супервулкан, един от най-големите на Земята. Природният феномен супер вулкан се образува, когато магмата се издигне от земната мантия, но не изригне веднага.
Невероятно! Езеро от лава насред ледовете на АнтарктикаНевероятно! Езеро от лава насред ледовете на АнтарктикаИзненадващо откритие! Става въпрос за езеро с гореща лава, обхващащо голяма площ от над хиляда и петстотин километра. То се намира на север от заледената Антарктика