sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешкото Тяло
Човешкото Тяло

Човешкото Тяло

Интересът към устройството на човешкото тяло и неговите възможности възниква идва от дълбока древност. За скритите и неподозирани възможности на човешкото тяло.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Някои митове и факти за хората левичариНякои митове и факти за хората левичари
13 Август
31
Знаете ли. . основно мъжете са левичари, левичарите живеят по-малко, страдат повече от епилепсия и аутизъм, смятат ги за непохватни. Личности като Жана Д’Арк, Юлий Цезар и Барак Обама са левичари.
Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуствотоЛевичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството
13 Август
25
Гениите и политическите лидери са леваци. Сред тях са Александър Македонски, Наполеон, Клинтън, Юлий Цезар и др. Нима левичарите са надарени с дарба? Вижте какво казва астрологията.
Сълзите пречистватСълзите пречистват
19 Юли
Затова някои изследвания определят сълзите като механизъм за оцеляване и освобождаване на емоционалната тежест. Истината е, че сълзите имат силата да пречистват – буквално и косвено. Ето как:
Несбъднатите желания замразяват емоцията в мозъкаНесбъднатите желания замразяват емоцията в мозъка
21 Юни
3
Когато някое наше желание не се сбъдне, организмът изработва различни хормони, което води до стрес. Той се проявява в сърцебиене, главоболие, чувство на тревога, гняв и страх.
Какво е неуробика?Какво е неуробика?
18 Юни
Днешната наука твърди, че мозъчните клетки могат да се регенерират. Има обаче едно условие - те трябва редовно да се упражняват с неуробика.
5 упражнения за … мозъка5 упражнения за … мозъка
15 Юни
1
Мозъкът, също както тялото ви, се нуждае от тренировки, за да показва по-добри резултати. Редовните упражнения подобряват значително умствените ви способности.
Невероятни факти за човешкото тялоНевероятни факти за човешкото тяло
15 Юни
12
Кожата ни се обновява на всеки час и през живота си сменяме 47 килограма кожа. Ако не спите единадесет дни подред, организмът ви внезапно ще заспи завинаги.
Защо отслабва паметта ни?Защо отслабва паметта ни?
06 Юни
1
Не само възрастта, но и неправилният начин на живот също е причина за отслабване на паметта. Недоспиването, пушенето, стреса, алкохолът, нездравословното хранене допринасят за отслабването на паметта.
Японска техника с пръсти ви връща спокойствиетоЯпонска техника с пръсти ви връща спокойствието
12 Април
Японците вярват, че всеки един от нашите пръти контролира някоя емоция. Японска техника с пръсти ви връща спокойствието. Кой пръст за коя емоция отговаря? Други методи за успокояване
Девет вредни навика могат да ни убиятДевет вредни навика могат да ни убият
30 Март
Алкохолът в големи количества причинява структурни промени в мозъка, както и води до намаляване на неговия обем. Вредни навици, които ни съсипват. Лошите навици са средство, с което убиваме собствените си мозъчни клетки.