Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешкото Тяло
Човешкото Тяло

Човешкото Тяло

Интересът към устройството на човешкото тяло и неговите възможности възниква идва от дълбока древност. За скритите и неподозирани възможности на човешкото тяло.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Холистично лечение - терапия за душата и тялотоХолистично лечение - терапия за душата и тялото
29 Окт.
Холистичното лечение е здравословен подход, който разглежда човека като цяло. Холистично лечение - терапия за душата и тялото.
Психосоматика: как тялото ти подсказва, че този мъж не е за тебПсихосоматика: как тялото ти подсказва, че този мъж не е за теб
27 Окт.
Много често срещано явление е участието в токсични взаимоотношения без да се подозира, че отсрещният човек не е подходящ. Тогава тялото се намесва, за да даде знаци да прекратим тази връзка. Психосоматика: как тялото ти подсказва, че този мъж не е за теб.
Невероятните лечебни свойства на смехотерапиятаНевероятните лечебни свойства на смехотерапията
20 Окт.
Смехът стимулира хормоните катехоламини, а те освобождават ендорфини. Тяхното наличие кара човек да се чувства по-щастлив и спокоен, а болката отстъпва назад в съзнанието. Невероятните лечебни свойства на смехотерапията.
Символичното значение на болестите и как да го тълкувамеСимволичното значение на болестите и как да го тълкуваме
09 Окт.
Разглеждането на болестите като потенциални пратеници позволява на хората да изследват по-дълбоките аспекти на живота си. Въпреки че символичното тълкуване на болестите може да не замени конвенционалната диагностика и
Психосоматика - какво еПсихосоматика - какво е
04 Септ.
Хората започват да разбират, че връзката между тяло и душевни преживявания има съществено значение за болестите, които ни измъчват. Затова се появява психосоматиката, която изследва как психиката разболява тялото.
Панчакарма - какво е и как се правиПанчакарма - какво е и как се прави
21 Август
Панчакарма е програма за лечение на тялото, която твърди, че пречиства и подмладява. Панчакарма стъпва на аюрведичните принципи и всеки човек се разглежда като уникален феномен, проявен чрез петте основни елемента
Научно обяснение на настръхването от удоволствиеНаучно обяснение на настръхването от удоволствие
07 Август
Най-често усещането е по ръцете и краката, но може да се появи по гърба и главата. Наблюдава се при усещане за студ, страх, вълнение, стрес. Има и още една възможност - настръхването от удоволствие.
Как да сме здраво стъпили на земятаКак да сме здраво стъпили на земята
15 Юли
Стъпките, които правим на земята, могат да имат значително влияние върху нашето здраве и благополучие. За много от нас обаче това може да изглежда като нещо, което правим автоматично и без да отдаваме внимание.
Магическата сила на допира - как докосването ни лекува?Магическата сила на допира - как докосването ни лекува?
23 Юни
Докосването е едно от най-основните средства на комуникация и взаимодействие между хората. Но докосването има и по-дълбоки ефекти върху нашето физическо и психическо благополучие.
Щастливите мисли ни гарантират дълголетиеЩастливите мисли ни гарантират дълголетие
20 Юни
1
Според редици психолози оптимизмът не само ни носи положително настроение, но и може да спасява човешки живот при тежки здравословни проблеми. Защо щастливите мисли ни гарантират дълголетие?