Моето Аз

Моето Аз

Любопитни публикации и материали за себеусъвършенстване, себепознание, духовно израстване, личностно развитие и щастлив живот. Моето аз е моят избор, а твоят какъв е?
Интровертност и екстровертностИнтровертност и екстровертност
22 Март
Anna M
Интровертност и екстровертност - какво означават тези понятия, как са определяни от видните философи. Особености на интроверсията. Особености на екстроверсията.
Лековитата сила на мълчанието и пълната тишинаЛековитата сила на мълчанието и пълната тишина
22 Март
Anna M
Идеята за практикуване на мълчание изглежда доста странна за съвременния човек. Именно за тях това е шанс да се обърнат към себе си. Как да се опознаем чрез силата на тишината и мълчанието.
Кога да слушаме вътрешния си глас?Кога да слушаме вътрешния си глас?Интуиция - това е вашия вътрешен глас и предчувствие, които ви показват как да постъпите в дадена ситуация и да вземете правилно решение. Далеч не всички хора обаче се доверяват на вътрешния си глас.
Как да се отървем от използвачите?Как да се отървем от използвачите?Как обаче да познаете използвачите, които ви дърпат назад? Може би сте чували поучителната история за жабата. Ако я хвърлите в кипяща вода, тогава тя веднага ще изскочи от нея, усещайки опасността. Ако я хвърлите в гореща. . .
Повече самоувереност – ето как да я постигнемПовече самоувереност – ето как да я постигнемСамоувереността дава на хората специално излъчване и ги прави по-чаровни. Как да сме по-самоуверени и щастливи. Изпробвайте нашите ефективни съвети за по-голяма самоувереност!
Теория за антибиблиотеката! Или защо имаш повече книги, отколкото четешТеория за антибиблиотеката! Или защо имаш повече книги, отколкото четешИ ако доскоро се смяташе за важно не само да имаш богата библиотека с книги, но и да си я прочел, сега учени твърдят, че е много по-важно библиотеката да е пълна с книги, които все още не си прочел. Теорията за антибиблиотеката
Превърнете края в ново начало с тези житейски съветиПревърнете края в ново начало с тези житейски съветиКогато решим да променим живота си, трябва да се изправим и ясно да заявим, че от сега нататък много неща ще се променят. Именно това са вълшебните думи, които ще превърнат края в ново начало
Как да се научим да вземаме трудни решенияКак да се научим да вземаме трудни решенияВсички ние сме изправени в ежедневието си пред предизвикателството да вземем правилното решение, но това в повечето случаи се оказва трудно начинание. Светът е многоцветен, няма точно очертани рамки и никога не можем да знаем, точно до какви последствия щ
Песимизмът е ваш основен спътник? Помогнете си с тези съветиПесимизмът е ваш основен спътник? Помогнете си с тези съветиПесимизмът, ако не става въпрос за някакви душевни заболявания, може да бъде преодолян, стига да впрегнете всичките си сили в тази насока. Виждате всичко в сиво? Помогнете си с тези съвети за песимисти!
Говорите само за себе си? Значи имате тези проблемиГоворите само за себе си? Значи имате тези проблеми
06 Февр.
Petra Vasileva
Има няколко сигурна начина, по които да различите дали някой е нарцисист. Това са хора, които имат много висока самооценка (често нереална), рядко симпатизират на другите и имат огромна нужда да бъдат издигани на пиедестал.