Моето Аз

Моето Аз

Любопитни публикации и материали за себеусъвършенстване, себепознание, духовно израстване, личностно развитие и щастлив живот. Моето аз е моят избор, а твоят какъв е?
Как да постигнем целите сиКак да постигнем целите си
04 Май
1
Admin
В началото на годината правим планове и обещания за нов начин на живот. Доста често обаче поставените цели остават само добри помисли. Ето няколко съвета как да постигнем целите си.
Как да се отърва от натрапчивите лоши мислиКак да се отърва от натрапчивите лоши мислиСлучвало ли ви се е понякога да сте буквално обсебени от лоши мисли, които ви карат да се чувствате потиснати, депресирани, да изпитавте страх, паника, ужас? Как да се отърва от натрапчивите лоши мисли?
Как да развиете инстинктите сиКак да развиете инстинктите сиИнстинктите, според психолозите, са багажът, наследен от животинското царство. При хората те надхвърлят първичните, достигайки до по-високи нива. Как да развиете инстинктите си?
Как правилно да разпределяме времето си?Как правилно да разпределяме времето си?Всички имаме 24 часа в денонощие, но защо някои хора постигат много повече с времето си, отколкото други? Отговорът се крие в доброто разпределение на времето. Как правилно да разпределяме времето си?
За новото начало или как да продължим напредЗа новото начало или как да продължим напредПонеделник. Или първо число от месеца. Или пък направо Нова година. А може би – ново десетилетие. Нова връзка. Нова работа. Нов дом. За новото начало или как да продължим напред:
5 начина да повишим увереността си5 начина да повишим увереността си
08 Дек.
Rosi Trifonova
Красотата е състояние на ума. Следващите няколко трика ще ви помогнат да се чувствате добре, дори в най-лошите си дни. Увереността е от съществено значение, именно тя е причината някои хора да успяват да са в центъра на
Обидата – защо ни вредиОбидата – защо ни вредиЕдно от най-разрушителните преживявания за човешкото същество е обидата. И то не само, когато се чувстваме обидени, но и когато нанасяме обида на друг. Какви са вредите от обидата?
Силата на убеждениетоСилата на убеждениетоУбежденията ръководят поведението. Способността да се освободим от стари убеждения, да ги заменим с нови, защото са позитивни, укрепващи духа и градивни, показва зрялост и смелост
Как да влияем на събитията чрез силата на мисълтаКак да влияем на събитията чрез силата на мисълтаВлиянието на мисълта върху събитията е огромно, ето защо трябва внимателно да подходим към желанията си и да ги формулираме правилно. Как да влияем на събитията чрез силата на мисълта?
Защо завистта е пагубна за здраветоЗащо завистта е пагубна за здраветоЗавистта е краткосрочна и дългосрочна, бяла и черна. Отрицателното въздействие на завистта върху тялото зависи от психотипа на човека. Защо завистта е пагубна за здравето?