sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената
Космоса и Вселената

Космоса и Вселената

Потопи се в безкрайната Вселена и необятния космос с нашите любопитни публикации за съзвездия, галактики, черни дупки, планети, слънчевата система и много други. Сами ли сме във Вселената?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ретрограден Меркурий - как се отразява на физиката и психикатаРетрограден Меркурий - как се отразява на физиката и психикатаКаква обаче е истината и дали ретрограден Меркурий влияе на нашата психика и физика? Астролозите наричат ​​периода на ретрограден Меркурий често страшен
Митове и факти за пълнолунието, които може би не знаетеМитове и факти за пълнолунието, които може би не знаетеИстината е, че когато пълният лунен диск се появи в нощното небе, се случват странни неща. Ако сте от хората, които се интересуват от тайнствената лунна фаза, ви предлагаме някои митове и факти за Пълнолунието
Какво не трябва и трябва да правим при намаляваща ЛунаКакво не трябва и трябва да правим при намаляваща ЛунаПериодът на намаляване на Луната се характеризира със своите особености, които го различават от останалите цикли. Какво трябва да се прави намаляваща Луна? Какво НЕ трябва да се прави намаляваща Луна?
Как Вселената ти подсказва, че ще срещнеш нова любов?Как Вселената ти подсказва, че ще срещнеш нова любов?Любовта е вълнуваща тема за всеки човек. Това е най-красивата емоция, която трябва да присъства в нашия живот, за да му придава смисъл. Как Вселената ти подсказва, че ще срещнеш нова любов?
Какво е Супер Луна и СуперлуниеКакво е Супер Луна и СуперлуниеАстрономическият феномен, който се наблюдава, когато Луната се намира най-близо до Земята се нарича Супер Луна. През тази година ще бъдат наблюдавани 3 суперлуния и трите ще съвпаднат с пълнолунието.
Кога настъпва есенното равноденствиеКога настъпва есенното равноденствие
22 Септ.
Антония Р.
Есенното равноденствие е момент с особено значение в годината. Това е положение, при което в следствие на движението на Земята спрямо Слънцето денят и нощта са равни по продължителност. Факти за есенното равноденствие
Сензация от света на астрономията - откриха най-голямата кометаСензация от света на астрономията - откриха най-голямата кометаАстрономията е една от най-вълнуващите науки, защото не само ни запознава със съществуващи обекти извън познатото ни на Земята, но и защото непрекъснато ни изненадва с нови открития.
Бягство на атмосферата или как Земята бавно се превръща в МарсБягство на атмосферата или как Земята бавно се превръща в МарсВсяка минута 181 кг водород и почти 3 кг хелий бягат от земната атмосфера в космоса. Този процес, известен като атмосферно бягство, един ден може да доведе Земята до суха червеникава планета като Марс
Първото лунно затъмнение за 2021-ва идва с Кървава Луна на 26 майПървото лунно затъмнение за 2021-ва идва с Кървава Луна на 26 майРано сутринта на 26 май ще се случи нещо специално: очакваме първото лунно затъмнение за 2021 г. В същото време ще се наблюдават Супер Луна и още Кървава Луна.
Загадката на ускоряващата се ВселенаЗагадката на ускоряващата се ВселенаПреди десетилетие трима физици бяха удостоени с Нобелова награда за откритие на сигурно доказателство, че разширяването на Вселената се ускорява. Това откритие има огромни последици за. . .