Климатичните Промени
Climate ChangeKlimatske Promene
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Климатичните Промени
Климатичните Промени

Климатичните Промени

Климатичните промени са факт и не трябва да се пренебрегват. За необратимите последствия от климатичните промени и ролята на човечеството. Промените в климата са най-голямата заплаха за природата и човечеството през 21 век.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С бързи темпове планетата губи биоразнообразието сиС бързи темпове планетата губи биоразнообразието си
28 Септ.
На всеки 2 години излиза доклад, озаглавен Жива планета, който прави преглед на състоянието на природните ресурси. Според този доклад то е тревожно в глобален план.
Дърво на 41 000 г. разказва за обръщане на магнитните полюси на ЗемятаДърво на 41 000 г. разказва за обръщане на магнитните полюси на Земята
26 Август
Дърво каури на около 41 000 г. , живяло около 1500 години, свидетелства, че на Земята се е получило почти пълно обръщане на магнитното поле. През колко години се обръщат магнитните полюси на Земята?
Пазителят на лечебния лед в планината ЧамброзоПазителят на лечебния лед в планината Чамброзо
16 Юни
Чамброзо е планината на Земята, която е най-близо до Космоса. Възможно ли е лед да има лечебни свойства? Краткият отговор е Да! И ще го намерите точно в планината Чимборазо
Как могат да бъдат спасени коралитеКак могат да бъдат спасени коралите
13 Юни
Промените в климата представляват най-голямата заплаха за екосистемите от коралови рифове. Как можем да спасим коралите? Съвети за опазване на околната среда и в частност - на кораловите рифове.
Смяна на полюсите - истина или мит?Смяна на полюсите - истина или мит?
10 Юни
Сред различните теории за развитието на планетата ни се откроява едно интересно схващане. Според него е възможно полюсите да разменят местата си. Застъпниците на тази теза са на мнение, че това е въпросът не е дали, а кога
Еволюцията на Земята е била на косъм още в самото си началоЕволюцията на Земята е била на косъм още в самото си начало
08 Юни
Преди около 1 милиард години се е случил наистина преломен момент в историята на човечеството. Заради различни химични реакции във водните източници и в частност в океаните на Земята се стига до значително. . .
Площта на ледниците намалява тревожноПлощта на ледниците намалява тревожно
03 Юни
Глобалното затопляне е един от най-сериозните проблеми, пред които е изправено човечеството. Всяка година излизат все по-тревожни данни за това, че ледниците се топят.
Кораловите рифове ще изчезнат след по-малко от 100 години?Кораловите рифове ще изчезнат след по-малко от 100 години?
01 Април
Според редица учени климатичните промени и глобалното затопляне водят до увеличаващо се окисляване на водите в световния океан. Това може да доведе до унищожаването на кораловите рифове.
Защо тази зима бе необичайно топла?Защо тази зима бе необичайно топла?
02 Март
В много страни по света тази зима беше необичайно топла, като на места бяха отчетени температурни рекорди. Защо се случи това?
Намаляване на раждаемостта - защо е важно за планетата?Намаляване на раждаемостта - защо е важно за планетата?
11 Дек.
Проблемите не са един и два, а последиците от нарастването на населението са много повече от изредените тук. Но те поставят на преден план едни от най-сериозните проблеми, които стоят пред човечеството.