Климатичните Промени

Климатичните Промени

Климатичните промени са факт и не трябва да се пренебрегват. За необратимите последствия от климатичните промени и ролята на човечеството. Промените в климата са най-голямата заплаха за природата и човечеството през 21 век.
Повишаване на температурата на океаните - какви са последиците?Повишаване на температурата на океаните - какви са последиците?Независимо дали ни харесва, или не, изменението на климата е част от нашия живот и става все по-видимо. То оказва влияние върху всички сфери и житейски дейности. Една от тези сфери е водата във водните басейни на планетата, наричана световен океан.
Извънредно климатична криза на Земята! 11 000 учени алармират за ужасаИзвънредно климатична криза на Земята! 11 000 учени алармират за ужасаУчени от цял свят бият тревога за сериозните климатични промени, които настъпват на нашата земя. Над 11 000 представители на науката от 153 страни обявиха извънредно климатично положение.
Отчаян опит! Катар бори жегите с климатици на откритоОтчаян опит! Катар бори жегите с климатици на откритоВластите в Катар са решили да прибегнат до едно силно противоречиво решение за борба с жегите в страната - те започват да монтират климатици на открито.
Ледниците в Алпите могат да изчезнат до 2100 годинаЛедниците в Алпите могат да изчезнат до 2100 годинаЛедниците, които покриват европейските Алпи, могат да изчезнат до 2100 г. Дори ако хората успеят да предотвратят по-нататъшното глобално затопляне, ледниците все още ще загубят половината от обема си до 2050 г. , установиха
Добра новина? Ледник в Гренландия увеличава размера сиДобра новина? Ледник в Гренландия увеличава размера сиНай-бързо топящият се ледник в Гренландия направи неочакван обрат. Въпреки че се топи от 20 години, ледникът Якобшоувън в Западна Гренландия започна да увеличава размера си. Добра новина ли е това обаче?
До 100 години купестите облаци ще изчезнат! Рязко затопляне на ЗемятаДо 100 години купестите облаци ще изчезнат! Рязко затопляне на ЗемятаЗловеща екологична катастрофа, която може да застраши самото съществуване на живота на Земята, може да ни сполети в близките сто години. Страховитата прогноза е на учените от Калифорнийския технологичен университет.
Виновникът за глобалното затопляне са... хората!Виновникът за глобалното затопляне са... хората!Един от най-сериозните световни проблеми, които вълнуват човечеството, е въпросът за глобалното затопляне. Оказва се обаче, че виновникът са именно хората и учени твърдят това с потвърдени доказателства.
Затоплянето на океаните носи заплаха от крайбрежен АпокалипсисЗатоплянето на океаните носи заплаха от крайбрежен АпокалипсисАко повишаването на енергийните нива на вълните и повишаването на нивата на океана продължат до 20 г. и не се вземат подходящи мерки, много от крайбрежните градове ще са пред Апокалипсис
Ето какъв е бил обликът на Антарктида, преди да се покрие с ледЕто какъв е бил обликът на Антарктида, преди да се покрие с ледАнтарктида не винаги е била леденото поле, каквото познаваме днес. Ново откритие показва, че в миналото на континента е имало три планински вериги и богата растителност.
Слънчева аномалия ни дава 30 г. бонус преди тоталното глобалното затоплянеСлънчева аномалия ни дава 30 г. бонус преди тоталното глобалното затоплянеНа фона на заплахата от Глобалното затопляне с всичките му рискове за Земята учени съобщават, че друга, непредвидена, заплаха дебне живота на планетата. Великият слънчев минимум се очаква да ни се случи до 2020 година.