Мистика и Мистерии

Мистерии, феномени и мистика

Неразгадани феномени, необясними загадки, мистични случки или просто любопитни истории. Загадки и мистерии на съвременният свят. Мистика, изотерика, феномени и мистерии на едно място.
Църквата почита Света мъченица Людмила ЧешкаЦърквата почита Света мъченица Людмила Чешка
16 Септ.
Антония Р.
На 16 септември Българската православна църква почита паметта на света мъченица Людмила Чешка. На този ден имен ден празнуват всички, които носят имената Людмил, Людмила или Люси.
Какво разкрива езикът на тялотоКакво разкрива езикът на тялото
15 Септ.
Admin
Тълкуването на езика на тялото може да разкрие много за хората, ако сте достатъчно добър наблюдател. Тълкуването на езика на тялото може да бъде забавно и интересно, ако успеете да го овладеете добре.
Магическите свойства на метлатаМагическите свойства на метлатаВ сферата на магическото метлата най-често се свързва с вещиците. Според легендите те използвали именно метлите като средство за летене. Метлата наистина притежава мощни магически свойства и ето кои са те
Кръстовден е – днес се сбъдват всички молитвиКръстовден е – днес се сбъдват всички молитви
14 Септ.
3
Антония Р.
На 14 септември българската православна църква се прекланя пред кръста, на който е разпънат Исус Христос. В народните вярвания денят се нарича Кръстовден и се смята, че днес всички молитви ще се сбъднат.
Свръхестествените светлинни кръговеСвръхестествените светлинни кръгове
13 Септ.
1
Admin
Какво са свръхестествените светлинни кръгове? Някои вярват, че тези светлинните кръгове са начин, по който духовете се показват. Какво казва науката за светлинните кръгове
Силата на положителното мислене и позитивната нагласаСилата на положителното мислене и позитивната нагласаНужно е само едно нещо, за да противодействаме на трудностите - да поддържаме положителна рутина в живота си или т. нар. позитивно мислене. Позитивното мислене е въпрос на нагласа
Исус възкръснал ли е от мъртвите?Исус възкръснал ли е от мъртвите?
12 Септ.
6
Възкресението на Христос е една от най-жестоките, нечестиви и безсърдечни шеги, които някога са казвани на хората ИЛИ това е най-фантастичният факт в нашата история, твърди учен. Истина ли е, че Исус е жив?
Факти за 11 септември, които не знаешФакти за 11 септември, които не знаешПреди 19 години на 11 септември светът се промени. Безметежието и вярата в светлото бъдеще на 90-те безвъзвратно си отидоха с разбиването на първия самолет в една от кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.
Изтезанията на ИнквизициятаИзтезанията на Инквизицията
11 Септ.
4
Жана Г.
Ордалията, известна в Средновековието като разновидност на Божия съд, се е основавала на вярата в това, че ако човек е невинен, Господ ще помогне. Най-практикуваните изтезания на Инквизицията.
Синдром на ходещите мъртъвци кара хората да се самоубиватСиндром на ходещите мъртъвци кара хората да се самоубиватЧовешкото тяло е уникално. Уникални са и състоянията и болестите, които могат да го поразят. Представяме ви най-странните медицински състояния - синдром на ходещите мъртъвци и още