Мистика и Мистерии

Мистерии, феномени и мистика

Неразгадани феномени, необясними загадки, мистични случки или просто любопитни истории. Загадки и мистерии на съвременният свят. Мистика, изотерика, феномени и мистерии на едно място.
Опасен астероид ще приближи ЗемятаОпасен астероид ще приближи Земята
30 Март
Anna M
На фона на страха, който ескалира пропоционално разпространението на корона вируса по целия свят, още една новина стресна хората - на 29. 04. 2020 г. край Земята ще премине потенциално опасен голям астероид
Съвети как да медитираме правилно вкъщи?Съвети как да медитираме правилно вкъщи?
29 Март
Anna M
Мнозина, практикувайки около седмица медитация, се отказват, с мотива, че не виждат никакви резултати. Ето някои съвети как да медитираме у дома, така че да постигнем наистина добри резултати.
Откриха над 100 нови малки планети в Слънчевата системаОткриха над 100 нови малки планети в Слънчевата системаОткритията на нови планети вече не са необичайно явление. Към откритията в последните години може да се добави най-горещата известна екзопланета, намираща се на разстояние от своята звезда малко по-голямо, отколкото е. . .
Как да развиете умението да споделяте?Как да развиете умението да споделяте?Добре, установили сте, че не можете да споделяте. Трудно ви е! Обливат ви студени (или горещи) вълни, когато трябва да споделите чувствата и мислите си. Ето няколко стъпки как да развиете умението си да споделяте
Късметлийки знаци! Ето как да ги познаетеКъсметлийки знаци! Ето как да ги познаете
28 Март
Anna M
Трябва да признаем, че понякога самата съдба ни дава знаци и трябва да се научим да ги разпознаваме и правилно да използваме получената информация. Съдбата може да ни изпраща знаци дори чрез хора около нас.
Днес почитаме княз Боян БългарскиДнес почитаме княз Боян БългарскиНа днешния 28 март българската православна църква почита паметта на Свети мъченик княз Боян-Енравота, княз Български. Честит имен ден на всички с имената Боян, Бояна, Бойко, Боко, Бойка, Албена, Боянка
Каноните на будизмаКаноните на будизмаМоралът на будизма е предписан още по времето на Буда. Той се състои в пет правила или предписания, които не се отличават особено от предписанията или законите на другите световни религии. Каноните на будизма
Защо липсата на цели е толкова опаснаЗащо липсата на цели е толкова опаснаЛипсата на цели в живота е опасна? За какво? За бъдещето ни. Представете си, че нямате идея какво искате, а още по-малко как да постигнете това, което не знаете, че искате. Какво да направите, ако ви е трудно да си поставите цели?
Омагьосай своя избранник с вълшебния здравецОмагьосай своя избранник с вълшебния здравецЗдравецът е и част от обреди, свързани с най-важните моменти от живота ни като годеж, сватба, посрещане на младото семейство, раждане, изпращане на дълъг път и други.
Докъде се простира силата на думитеДокъде се простира силата на думитеВ думите се крие сила, която е способна да върши всичко: да лекува; да възвисява; да принизява; да вдъхновява; да разболява и дори да убива. Осъзнатата използвана сила на думите е особено ценна в дните на изпитания.