Мистика и Мистерии

Мистерии, феномени и мистика

Неразгадани феномени, необясними загадки, мистични случки или просто любопитни истории. Загадки и мистерии на съвременният свят. Мистика, изотерика, феномени и мистерии на едно място.
Преображение Господне е, време за сгодявкиПреображение Господне е, време за сгодявкиНа днешни ден православната църква чества Преображение Господне - един от дванадесетте е най-светли празници за християните. Днешният ден е препоръчителен за годежи.
Магическата сила на росата и вярванията за неяМагическата сила на росата и вярванията за неяСутрешните капчици вода, които се образуват по тревата, цветята, както и по другите растения, са изключително красиви и нежни. Магическата сила на росата и вярванията за нея.
Бъркотията в дома вреди на психикатаБъркотията в дома вреди на психикатаДушевната хармония е много важна част от щастието. Оказва се, че мръсният дом сериозно може да навреди на моментното психическо състояние. Вижте повече:
Факти за Слънчевата система, които всеки трябва да знаеФакти за Слънчевата система, които всеки трябва да знаеСлучващото се в Слънчевата система оказва въздействие и върху нашия дом - Земята, която е част от космическия порядък, наред с останалите планети. Ето някои любопитни факти за Слънчевата система и нейните членове
Започват Богородичните пости - какво трябва да знаем?Започват Богородичните пости - какво трябва да знаем?Всяка година съответно на 6 и 15 август християните по света честват Преображение господне и Успение на Пресвета Богородица – два от най-светлите празници в Православието. Какво трябва да знаем за Богородичния пост?
Учени разкриха как да постигнем пълно щастиеУчени разкриха как да постигнем пълно щастиеЩастието е доста относително понятие и всеки има различна представа за него. Призмата, през която можем да го пречупим е също доста разнообразна и всеки би дал различно определение на това що е то да си щастлив.
Днес посрещаме Богородични заговезниДнес посрещаме Богородични заговезниНа 31 юли православните християни отбелязват Богородични заговезни. На този празник за последно може да се хапва месо, тъй като от утре, 1 август, започват Богородичните пости.
Астрономи засякоха ултравиолетова светлина от свръхноваАстрономи засякоха ултравиолетова светлина от свръхноваЕдва за втори път в историята на астрономията бе засечена зашеметяващата и безумно красивата ултравиолетова светлина. Вижте повече:
Почитаме Свети мъченик КалиникПочитаме Свети мъченик КалиникДнес почитаме Св. Мъченик Калиник. Имен ден на 29-ти юли, на осмата неделя след Петдесетница, празнуват Калин, Калина и Горан.
Почитаме Свети великомъченик ПантелеймонПочитаме Свети великомъченик ПантелеймонДнес, 27-ми юли, почитаме Свети великомъченик Пантелеймон. Той е познат сред народа като Пантелей пътник.