Мистика и Мистерии

Мистерии, феномени и мистика

Неразгадани феномени, необясними загадки, мистични случки или просто любопитни истории. Загадки и мистерии на съвременният свят. Мистика, изотерика, феномени и мистерии на едно място.
Суфизъм – всичко, което трябва да знаемСуфизъм – всичко, което трябва да знаемСуфизъм е мистична ислямска традиция и практика, в която мюсюлманите се стремят да открият истината на божествената любов и знание чрез пряк личен опит с Бог. Мистиците на суфизма внимателно спазват заповедите на. . .
Честит имен ден на Зорница и Зорка!Честит имен ден на Зорница и Зорка!На 30 октомври Българската православна църква отдава почит пред светците Зиновий и Зиновия и на днешния ден имен ден празнуват Зорница, Зорка и Зоран. Името е със славянски произход и идва от думата зора.
Значение на името ГалинаЗначение на името ГалинаИмето Галина и неговите производни Галинка, Галя, Гала, Гана, Ина идват от гръцки. Означава буквално спокойна, безметежна. Отличителна черта на дамите, носещи това име е, че те винаги се. . .
Честит имен ден на Параскева, Лъчезар и Лъчезара!Честит имен ден на Параскева, Лъчезар и Лъчезара!На 28 октомври православният свят почита паметта на Св. великомъченица Параскева. На днешната дата имен ден празнуват Параскева, Лъчезар и Лъчезара
Признаци, че някой се храни с духовната ви енергияПризнаци, че някой се храни с духовната ви енергияПо-долу са дадени редица ситуации, в които можете да сте сигурни, че някой се храни с вашата духовна енергия. Огледайте се за такива хора, защото често сме заобиколени от вампири на енергията ни - сред приятели или на работа
Черната котка - лош късмет или просто суеверия?Черната котка - лош късмет или просто суеверия?
27 Окт.
29
Admin
Черната котка има забележителна история. Според легендите и суеверията черната котка е свещена в Древен Египет. В други страни се смята за приятел на вещиците и били изгаряни с тях при вещарство. Всичко за черната котка
Мишкин ден е! Днес не се споменава думата мишкаМишкин ден е! Днес не се споменава думата мишкаНа 27 октомври православната църва отбелязва паметта свети Нестор, а според народния фолклор днес е Мишкин ден, заради което се изпълняват различни ритуали за изгонване на мишките.
Мъж на име Димитър прилича на майка сиМъж на име Димитър прилича на майка си
26 Окт.
14
Жана Г.
Мъжете, които се казват Димитър, по прищявка на съдбата винаги приличат външно на майка си. За Димитър майката остава авторитет за цял живот. Енергията на името винаги се отразява върху живота на даден човек, затова е
НАСА изследва скални рисунки на НЛО отпреди 10 000 годиниНАСА изследва скални рисунки на НЛО отпреди 10 000 годиниИндийският Държавен департамент по археология и култура планира да потърси помощ от НАСА за изследване на 10 000-годишни скални рисунки, изобразяващи извънземни и НЛО в района Чарама, Източна Индия.
Легенди и поверия за ДимитровденЛегенди и поверия за ДимитровденНа 26 октомври се чества празника на Свети Димитър. На този ден имен ден празнуват Димитър, Димитрина, Димо, Димка, Димитричка и всички производни на тези имена.