sanovnik.bg»Статии»Мистерии
Мистика и Мистерии

Мистерии, феномени и мистика

Неразгадани феномени , необясними загадки , мистични случки или просто любопитни истории. Загадки и мистерии на съвременният свят. Мистика , изотерика , феномени и мистерии на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Суеверието да чукаш на дърво! Откъде идва и какво означаваСуеверието да чукаш на дърво! Откъде идва и какво означаваЕдно от най-разпространените суеверия и едно от най-старите е да чукаш на дърво. Какво означава да чукаш на дърво?
Магии със свещ за любов и късметМагии със свещ за любов и късметПаленето на свещи е много стара практика, присъстваща в религиозни ритуали и обреди. Много често свещите намират място в магически заклинания и обреди. Магии със свещ за любов и късмет.
Символика и значение на черния цвятСимволика и значение на черния цвятВ нашата митология черният цвят се свързва с отвъдното и смъртта, със злите сили и нещастието. Той е символ на бездната, всичко необятно и неизмеримо, непонятно и плашещо.
Бабинден по стар стил - Днес почитаме бабите-акушеркиБабинден по стар стил - Днес почитаме бабите-акушерки
21 Януари
Нина Норд
На 21 януари по стар стил и на 8 януари празнуваме Бабинден, денят, в който се почита бабата-акушерка, която е бабувала, т. е. израждала всички деца в селото. Бабинден е обявен за ден на родилната помощ.
Култът към змиятаКултът към змията
20 Януари
2
Нина Норд
Добра поличба е ако човек намери кожа на змия. Парченце от тази кожа се носи в портмонето, тъй като има свойството да привлича парите.
Днес отбелязваме Евтимовден - ПетльовденДнес отбелязваме Евтимовден - Петльовден
20 Януари
Антония Р.
На 20 януари според българската народна традиция се празнува Евтимовден или наричан още Петларовден. Днес празнуват всички с имената Евтим или Евтимия.
Как да си отгледаш магически дракон на щастието?Как да си отгледаш магически дракон на щастието?Дракон на щастието е практика на хиляди години, която може да промени живота ти. Тя е лесна за изпълнение, но върши чудеса.
Характер на детето според деня на ражданеХарактер на детето според деня на раждане
18 Януари
Мария
Как денят на раждане може да окаже влияние върху характера ви? А върху този на вашето бебе? Ето как денят от седмицата е свързан с определени черти на характера на детето ви и какво означават те.
На Атанасовден се колят черни кокошкиНа Атанасовден се колят черни кокошки
18 Януари
Нина Норд
На Атанасовден се коли черна кокошка, пече се и се раздава на съседи и приятели. На Атанасовден празнуват ножари, месари, ковачи. Свети Атанасий е епископ в Александрия, преследван и гонен.
Зимата си отива на АтанасовденЗимата си отива на АтанасовденНа 18 януари християнската православна църква посвещава на свети Атанасий Велики, роден през 295 г. На 23-годишна възраст свети Атанасий е ръкоположен за дякон и участва в Никейския Вселенски събор.