Мистика и Мистерии

Мистерии, феномени и мистика

Неразгадани феномени, необясними загадки, мистични случки или просто любопитни истории. Загадки и мистерии на съвременният свят. Мистика, изотерика, феномени и мистерии на едно място.
Дали съществува задгробният живот? Всички хипотезиДали съществува задгробният живот? Всички хипотезиВсеки един от десет човека, който е бил на прага на смъртта, споделя за необичайни усещания и казва, че е бил на другия свят. Най-често хората си спомнят за по-бавно течащо време, излизане от тялото и ярка светлина в края на тунела.
Абракадабра - за силата на магическата думаАбракадабра - за силата на магическата думаМагията и нейната сила е предизвикала огромен интерес, но и ужас във всички времена. За нейната сила се спори и до ден днешен, като част от хората вярват в нейното съществуване, а останалите са скептично настроени.
Християните честват СпасовденХристияните честват Спасовден40 дни след Великден християнският свят отбелязва Спасовден или Възнесение Господне. Смята се, че след като Исус Христос възкръсва, той остава на Земята 40 дни.
Предсказан ли е коронавирусът?Предсказан ли е коронавирусът?Напоследък доста се заговори, че коронавируса може би е било възможно да се предскаже, като дори Ванга през далечната 1995 година е казала на нейната близка приятелка Робева - Нешке, ке ни гази короната.
Това ще подпомогне вашето духовно израстванеТова ще подпомогне вашето духовно израстванеВсеки различно възприема духовното израстване и го свързва строго със своите лични ценности. Някои смятат, че това може да се постигне само с прочитането на една книга, а други пък - с посещаването на различни семинари на тази тема.
Колко големи могат да са всъщност черните дупки?Колко големи могат да са всъщност черните дупки?Тайните на вселената са необятни, като голяма част остават загадка за човечеството и до днес. Едни от тях са черните дупки, които предизвикват голям интерес от страна на учените, които ги изучават.
Сеизмичният шум на Земята намаля заради изолацията от коронавирусСеизмичният шум на Земята намаля заради изолацията от коронавирусСеизмичният шум на планетата е значително намалял вследствие на понижената активност на хората в целия свят, която се дължи на самоизолацията заради коронавируса
Конспиративни теории за COVID-19Конспиративни теории за COVID-19Ето кои са най-разпространените теории на конспирациите, свързани с COVID-19. Според учените вирусът тръгнал от пазара за диви животни в Ухан, но конспиративните теоретици не са съгласни.
Несбъднатите желания замразяват емоцията в мозъкаНесбъднатите желания замразяват емоцията в мозъкаКогато някое наше желание не се сбъдне, организмът изработва различни хормони, което води до стрес. Той се проявява в сърцебиене, главоболие, чувство на тревога, гняв и страх.
Честваме Деня на славянската писменост и култураЧестваме Деня на славянската писменост и култураНа 24-ти май се чества Деня на славянската писменост и култура. От 1851 година денят се отбелязва като национален празник с шествия и културни прояви.