Любопитно
CuriousZanimljivo
Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да използваме силата на мантритеКак да използваме силата на мантрите
16 Юни
Мантрите са били използвани от векове като мощни инструменти за духовно израстване, осъзнатост и самотрансформация. Как да използваме силата на мантрите?
Светиите покровителиСветиите покровители
14 Юни
2
Съществуват различни светии, които са покровители на интересни групи от хора. Така например Габриел Посенти, който все още официално не е обявен за светец, е покровител на собствениците на огнестрелно оръжие.
Какъв е мъжът с името ГеоргиКакъв е мъжът с името Георги
06 Май
По популярност у нас името Георги се нарежда веднага след Иван. Гордост е да носиш името на светеца - патрон Георги Победоносец. Какъв е мъжът с името Георги?
Мъж с 12 жени и 102 деца е абсолютен рекордьор за многодетен бащаМъж с 12 жени и 102 деца е абсолютен рекордьор за многодетен баща
29 Април
Мъжът, който има 102 деца и 12 съпруги - Муса Хасахия Касера, най-накрая вдигна ръце и каза, че не може повече. Освен многото деца той има цели 578 внуци.
Защо да имате вкъщи кутия с основните 6 вкусаЗащо да имате вкъщи кутия с основните 6 вкуса
31 Март
В Аюрведа има шест вкуса: сладък, кисел, солен, лютив, горчив и стипчив. Сложете вкъщи кутия с продукти от тези основни шест вкуса. Тя ще ви помогне да балансирате сетивата и хармонизирате усещанията.
Какъв е мъжът с името Боян?Какъв е мъжът с името Боян?
28 Март
В своя Речник на личните и фамилни имена в българския език, професор Стефан Илчев отделя важно място на името Боян, тъй като се счита за едно от най-важните старобългарски имена. Какъв е мъжът с името Боян?
Значение на името КрасимирЗначение на името Красимир
06 Март
Името Красимир принадлежи на групата на славянските имена, поради това, че е двусъставно и има ясен смисъл, а това са характерните особености на личните имена от славянски произход. Значение на името Красимир:
Как да манипулираме и убеждаваме хоратаКак да манипулираме и убеждаваме хората
05 Март
Ключът към успеха в убеждаването се състои в това деликатно да се въздейства на подсъзнанието на човека, докато се предоставят аргументи, с които да работи умът му. Как да манипулираме и убеждаваме хората?
Защо навсякъде из Неапол има черепиЗащо навсякъде из Неапол има черепи
13 Февр.
Защо се говори, че навсякъде из Неапол има черепи? Звучи малко драматично, но ако посетите историческото гробище Фонтанел в Непол, вероятно бихте разбрали какво имаме предвид.
Значение на името ДобромирЗначение на името Добромир
05 Февр.
В българския език най-напред се появяват мъжките имена, а женските са техни производни. Името Добромир е от най-стария пласт имена, които са основно от славянски произход. Значение на името Добромир: