Любопитно
CuriousZanimljivo
Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какъв е мъжът с името Боян?Какъв е мъжът с името Боян?
28 Март
В своя Речник на личните и фамилни имена в българския език, професор Стефан Илчев отделя важно място на името Боян, тъй като се счита за едно от най-важните старобългарски имена. Какъв е мъжът с името Боян?
Значение на името КрасимирЗначение на името Красимир
06 Март
Името Красимир принадлежи на групата на славянските имена, поради това, че е двусъставно и има ясен смисъл, а това са характерните особености на личните имена от славянски произход. Значение на името Красимир:
Как да манипулираме и убеждаваме хоратаКак да манипулираме и убеждаваме хората
05 Март
Ключът към успеха в убеждаването се състои в това деликатно да се въздейства на подсъзнанието на човека, докато се предоставят аргументи, с които да работи умът му. Как да манипулираме и убеждаваме хората?
Защо навсякъде из Неапол има черепиЗащо навсякъде из Неапол има черепи
13 Февр.
Защо се говори, че навсякъде из Неапол има черепи? Звучи малко драматично, но ако посетите историческото гробище Фонтанел в Непол, вероятно бихте разбрали какво имаме предвид.
Значение на името ДобромирЗначение на името Добромир
05 Февр.
В българския език най-напред се появяват мъжките имена, а женските са техни производни. Името Добромир е от най-стария пласт имена, които са основно от славянски произход. Значение на името Добромир:
Каква е жената с име ЙоанаКаква е жената с име Йоана
22 Януари
Йоана е женският вариант на мъжкото име Йоан. Името идва у нас от латински и означава Божия благодат. Каква е жената с име Йоана?
Какъв е мъжът с името Антон?Какъв е мъжът с името Антон?
19 Януари
Ако има мъжко име, което звучи изискано и аристократично, то това е Антон. Какъв е мъжът с името Антон? Вижте повече в следващата статия:
Цигарите се отказват най-лесно в петъкЦигарите се отказват най-лесно в петък
13 Януари
2
Пушачите най-лесно могат да откажат цигарите в петък. През 21 век цигарите може да се превърнат в причина номер 1 за сериозни заболявания и преждевременна смърт.
Топ 3 най-добри лампи за гел лакТоп 3 най-добри лампи за гел лак
12 Януари
Избирайки качествена лампа вие ще си гарантирате страхотен маникюр в продължение на няколко седмици.
Индианците АчеИндианците Аче
09 Януари
Аче е името, с което се назовава номадски южноамерикански народ, населяващ източните части на днешен Парагвай. Известни са още с името Гуаяки. Вижте повече: