Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Името Дамян - произход и значениеИмето Дамян - произход и значение
06 Ноем.
Името Дамян е популярно име в България, но истината е, че то има гръцки корени. Ето какво трябва да знаете за произхода и значението на това име. Освен в гръцката митология името Дамян има важно място и в християнската
Чудеса на природата у насЧудеса на природата у нас
09 Юли
Природата е ненадминат творец. Всеки природолюбител може да види у нас пленителните творения на най-големия невидим творец. Чудеса на природата у нас:
Трите златни правила на дълбоката медитацияТрите златни правила на дълбоката медитация
08 Юли
Дълбоката медитация е практика, която има множество ползи за физическото и психическото здраве. Трите златни правила на дълбоката медитация:
Как да използваме силата на мантритеКак да използваме силата на мантрите
16 Юни
Мантрите са били използвани от векове като мощни инструменти за духовно израстване, осъзнатост и самотрансформация. Как да използваме силата на мантрите?
Светиите покровителиСветиите покровители
14 Юни
2
Съществуват различни светии, които са покровители на интересни групи от хора. Така например Габриел Посенти, който все още официално не е обявен за светец, е покровител на собствениците на огнестрелно оръжие.
Какъв е мъжът с името ГеоргиКакъв е мъжът с името Георги
06 Май
По популярност у нас името Георги се нарежда веднага след Иван. Гордост е да носиш името на светеца - патрон Георги Победоносец. Какъв е мъжът с името Георги?
Мъж с 12 жени и 102 деца е абсолютен рекордьор за многодетен бащаМъж с 12 жени и 102 деца е абсолютен рекордьор за многодетен баща
29 Април
Мъжът, който има 102 деца и 12 съпруги - Муса Хасахия Касера, най-накрая вдигна ръце и каза, че не може повече. Освен многото деца той има цели 578 внуци.
Защо да имате вкъщи кутия с основните 6 вкусаЗащо да имате вкъщи кутия с основните 6 вкуса
31 Март
В Аюрведа има шест вкуса: сладък, кисел, солен, лютив, горчив и стипчив. Сложете вкъщи кутия с продукти от тези основни шест вкуса. Тя ще ви помогне да балансирате сетивата и хармонизирате усещанията.
Какъв е мъжът с името Боян?Какъв е мъжът с името Боян?
28 Март
В своя Речник на личните и фамилни имена в българския език, професор Стефан Илчев отделя важно място на името Боян, тъй като се счита за едно от най-важните старобългарски имена. Какъв е мъжът с името Боян?
Значение на името КрасимирЗначение на името Красимир
06 Март
Името Красимир принадлежи на групата на славянските имена, поради това, че е двусъставно и има ясен смисъл, а това са характерните особености на личните имена от славянски произход. Значение на името Красимир: