Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Числата, които ви носят щастиеЧислата, които ви носят щастиеСтремежът към откриване на разковничето, което ще донесе щастие на човека, е стремеж от древни времена. В търсенето му се включва и астрологията. Числата, които ви носят щастие:
Цигарите се отказват най-лесно в петъкЦигарите се отказват най-лесно в петък
13 Май
2
Пушачите най-лесно могат да откажат цигарите в петък. През 21 век цигарите може да се превърнат в причина номер 1 за сериозни заболявания и преждевременна смърт.
Какви са мъжете, родени в сряда?Какви са мъжете, родени в сряда?Съдбата е съвкупност от обстоятелства и процеси, които определят насоката на нашия живот. До голяма степен нашето бъдеще зависи от енергията, която ние привличаме. Какви са мъжете, родени в сряда?
Значение на името ДобромирЗначение на името ДобромирВ българския език най-напред се появяват мъжките имена, а женските са техни производни. Името Добромир е от най-стария пласт имена, които са основно от славянски произход. Значение на името Добромир:
Какъв е характерът на жените, родени в понеделникКакъв е характерът на жените, родени в понеделникЖенският характер е истински лабиринт от мистерии. Всяка дама се откроява със своя идентичност, която може да бъде подразбрана от възрастта, от зодията и от деня на раждане. Какъв е характерът на жените, родени в понеделник?
Значение на името СлавЗначение на името СлавВ днешния български език мъжкото име Слав е по-рядко срещано от умалителното име Славчо, за разлика от женския вариант Слава, срещан често и като Славка.
Значение на името КрасимирЗначение на името КрасимирИмето Красимир принадлежи на групата на славянските имена, поради това, че е двусъставно и има ясен смисъл, а това са характерните особености на личните имена от славянски произход. Значение на името Красимир:
Значение на името ДесиславаЗначение на името ДесиславаБез съмнение това е едно от прекрасните стари български имена, които трябва да запазим. Какво на практика означава името Десислава и как е получено? Значение на името Десислава
Значение на името КаменЗначение на името КаменМного популярно име в България е Камен. То е често срещано, защото всъщност има и гръцки аналог - това е името Петър. По своя произход Камен е славянско име и принадлежи към пожелателните имена в българския език.
Кои са славянските именаКои са славянските именаС покръстването в календара на личните имена влизат и християнски имена от източно православния езиков фонд със славянски произход. Защитните славянски имена имат заклинателна функция. Кои са славянските имена