Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
С какво да се съобразим при избора на мартенициС какво да се съобразим при избора на мартенициМарт месеца дойде. С него идва и една от най-красивите български традиции – закичването с мартеници. Има много поверия и вярвания около белите и червени мартенички, с които е добре да сте запознати, преди да изберете за близки и приятели.
Любопитни факти за мартеницитеЛюбопитни факти за мартеницитеЗамисляли ли сте се обаче защо мартениците трябва да са в бяло и червено, какво точно символизират и кому е хрумнал този типично български обичай? Тук ще ви разкрием няколко любопитни факта за мартеничките
Странните вековни длъжности в британския кралски дворСтранните вековни длъжности в британския кралски дворВ Бъкингамския дворец около над 800 служители - от готвачи, до водопроводчици. В Британския двор има и някои доста чудновати и нетипични длъжности, датиращи отпреди няколко века. Вижте кои са те
20 неща, които НАСА изобрети за света20 неща, които НАСА изобрети за света20 неща, които НАСА изобрети за света. НАСА получава огромно финансиране, което ѝ дава възможност да изобрети предмети, които не са пряко свързани с космоса. Вижте кои са световните изобретения на НАСА.
Откриха откъде идва най-древният щам на чуматаОткриха откъде идва най-древният щам на чумата
18 Февр.
Чумната епидемия от 14 век отнема живота на милиони хора в Европа. Оказва се, че бактерията, предизвикала епидемията, оцелява още 500 години с пикове и спадове и чак до 19 век.
Забравете лошите новини! Тук са най-добрите факти от 2019 г.Забравете лошите новини! Тук са най-добрите факти от 2019 г.Ето кои са най-щастливите факти от 2019 г. Сигурно Ви е омръзнало да слушате лоши новини от целия свят. Но въпреки всичко, което гледате или четете, светът не е толкова лош.
Техники за релаксиране на умаТехники за релаксиране на умаВ следствие на ежедневните стрес, напрежение, проблеми, тревожност, умора, на които сме изложени в съвременния начин на живот, все по често се случва да изпитваме умствено изтощение. Как да релаксираме ума?
Забранените имена за деца по светаЗабранените имена за деца по света
03 Февр.
В различните държави по света има различни предпочитани имена, но има и такива, които по една или друга причина са забранени. В следващите редове ще отделим място за най-интересните забранени имана за деца по цвета.
Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?В тази прелюбопитна статия ще ви покажем кои са най-често срещаните погрешни представи за някои страни. Вижте пълнее ли се наистина от средиземноморска диета и във Великобритания ли вали най-много дъжд
Забравянето може да е знак за висока интелигентностЗабравянето може да е знак за висока интелигентностЗабелязвали ли сте как има хора, които забравят да заключат вратата, не знаят къде са им очилата или пък не помнят какво са яли на закуска. Много често те са толкова разсеяни, че често може да сбъркаме и да решим, че са доста глупави.