Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
Забранените имена за деца по светаЗабранените имена за деца по света
03 Февр.
В различните държави по света има различни предпочитани имена, но има и такива, които по една или друга причина са забранени. В следващите редове ще отделим място за най-интересните забранени имана за деца по цвета.
Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?Кои са най-често срещаните заблуди за някои страни?В тази прелюбопитна статия ще ви покажем кои са най-често срещаните погрешни представи за някои страни. Вижте пълнее ли се наистина от средиземноморска диета и във Великобритания ли вали най-много дъжд
Забравянето може да е знак за висока интелигентностЗабравянето може да е знак за висока интелигентностЗабелязвали ли сте как има хора, които забравят да заключат вратата, не знаят къде са им очилата или пък не помнят какво са яли на закуска. Много често те са толкова разсеяни, че често може да сбъркаме и да решим, че са доста глупави.
Свободата от предразсъдъци отличава интелигентните хораСвободата от предразсъдъци отличава интелигентните хораСвободата от предразсъдъци е ясен знак, че някой има висок коефициент на интелигентност, установява ново проучване. По-интелигентните хора е по-малко вероятно да бъдат хомофобски или расистки настроени
Странни неща, които са табу в някои държавиСтранни неща, които са табу в някои държавиАко искате да направите нещо желано и даже жадувано, забранете го. Това е максима, която е разбираема от всеки на базата на опита. Правителствата на някои държави обаче са пренебрегнали истината, известна на всеки родител.
Факти за 11 септември, които не знаешФакти за 11 септември, които не знаешПреди 18 години на 11 септември светът се промени. Безметежието и вярата в светлото бъдеще на 90-те години безвъзвратно си отидоха с разбиването на първия самолет в една от кулите на Световния търговски център в Ню Йорк.
Имена на дърветата и тяхното значениеИмена на дърветата и тяхното значениеГората и дърветата винаги са били представяни в легендите и приказките като някакви магически, тайнствени места и територии. Често за техни обитатели били представяни елфи, джуджета, самодиви, великани, вещици и прочие.
Значение на името ЮлияЗначение на името ЮлияКакво е значението на името Юлия? Юлия е име с римски корени. Това име носи на своите притежателки силни емоции и непредсказуемост.
Пияни без грам алкохол? И това е възможноПияни без грам алкохол? И това е възможноЕкспериментът на Дерън Браун, британски илюзионист и хипнотизатор, показва нагледно как всеки може да повярва, че е пиян и да се държи по съответния начин, без изобщо да е отпил и глътка алкохол.
Учени: Чудесата на Исус Христос се дължат на канабиса!Учени: Чудесата на Исус Христос се дължат на канабиса!Все повече стават застъпниците на тезата, че Исус е познавал добре лековитите свойства на канабис и го е използвал в лечителската си практика. На конопеното масло ли се дължат чудесата си Христос?