Любопитно

Любопитно

Любопитни факти и материали от цял свят събрани в една категория. Щури и необясними събития, мистични места и психологични трикове от цял свят.
Смисълът на живота според АйнщайнСмисълът на живота според АйнщайнРодили сте се и това е всичко, от което се нуждаете, за да бъдете щастливи, казва Алберт Айнщайн. Избрали сме още някои цитати на великия Айнщайн, които отразяват неговото виждане за смисъла на живота
Символика на цветята в градинатаСимволика на цветята в градинатаОще откакто човекът е открил цветята, те са станали символ на красота, мъдрост и силни чувства. Символика на цветята в градината.
Методи за почивка на умаМетоди за почивка на умаИска ли ви се понякога да успокоите топката – образно казано? Но не знаете как! Все бързате и тичате нанякъде, а умът ви – не спира да работи. Вижте някои ефективни методи за почивка на ума:
Факти за 11 септември, които не знаешФакти за 11 септември, които не знаешПреди 19 години на 11 септември светът се промени. Безметежието и вярата в светлото бъдеще на 90-те безвъзвратно си отидоха с разбиването на първия самолет в една от кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.
За ползите от медитативната разходкаЗа ползите от медитативната разходкаМедитативната разходка води своето начало от будизма и реално предстаавлява практика, която ни помага да се осъзнаем. Какви са ползите от медитативната разходка?
Раздяла във високосна годинаРаздяла във високосна годинаСред забраните, които са свързани с високосна година, може да срещнете и тази, че раздялата във високосна е едно от най-лошите неща, които може да направите за себе си.
Какво ще е следващото поколение космонавти?Какво ще е следващото поколение космонавти?Ако сте си мечтали да станете космонавти, то вече имате възможност да сбъднете мечтата си. Какво ще е следващото поколение космонавти? Изисквания към следващите космонавти.
Бъркотията в дома вреди на психикатаБъркотията в дома вреди на психикатаДушевната хармония е много важна част от щастието. Оказва се, че мръсният дом сериозно може да навреди на моментното психическо състояние. Вижте повече:
Учени разкриха как да постигнем пълно щастиеУчени разкриха как да постигнем пълно щастиеЩастието е доста относително понятие и всеки има различна представа за него. Призмата, през която можем да го пречупим е също доста разнообразна и всеки би дал различно определение на това що е то да си щастлив.
Значение на името ЮлияЗначение на името ЮлияКакво е значението на името Юлия? Юлия е име с римски корени. Това име носи на своите притежателки силни емоции и непредсказуемост. Характерни за жени с името Юля са дългите връзки, а опитът ѝ с мъжете