Наука и Експерименти

Наука и Експерименти

Любопитни научни факти от всички сфери на човешкия живот. Популярни научни и не толкова научни митове. Връзката между науката, свръхестественото и паранормалното.
Стивън Хокинг: Бог не съществува!Стивън Хокинг: Бог не съществува!Хокинг за пореден път предизвика противоречиви коментари относно изказването си, че Бог не съществува. Но изказването на Хокинг не е чак толкова изненадващо, предвид вечната борба на науката срещу вярата
Тайните на мумиите са разкрити! Вижте ги тукТайните на мумиите са разкрити! Вижте ги тукМодерните технологии са на път да ни разкрият всички тайни на миналото. Ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография – методи, с които се изследват живите хора, се използват и за изучаване на мъртвите.
Проучване: Европейците са генетично по-близки до неандерталцитеПроучване: Европейците са генетично по-близки до неандерталцитеДоскоро науката вярваше, че неандерталците са изчезнали, без да оставят никаква следа от себе си. Ново проучване обаче е на път да обори тази теория.
През 2050 година ще се родят първите деца на ЛунатаПрез 2050 година ще се родят първите деца на ЛунатаСамо след няколко десетилетия деца ще се раждат на Луната. Необичайното твърдение, дадено преди медиите, е на професор Бернар Фойнг, официален представител на Европейската космическа агенция (ЕСА).