sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни
Бижута и Камъни

Бижута и Камъни

Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат своята уникална символика и носят положителна енергия на притежателите си. Описание, значение, символика на естествените камъни. Мистични и лечебни свойства на различните камъни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Абалон - символика и действие на камъкаАбалон - символика и действие на камъкаАбалон се препоръчва и като лечебен камък при медитация. Кога и за кого е нужно да носим талисман Абалон. Магическите сили на камъка абалон
Камъни лечителиКамъни лечителиМетодът на лечение с камъни се нарича литотерапия и съществува отдавна в алтернативната медицина. Най-добрите камъни лечители. Не се препоръчва да заемате бижута - така рискувате камъкът да се върне обратно заедно с
Как камъкът Ангелит може да ви помогнеКак камъкът Ангелит може да ви помогнеКамъкът ангелит е сравнително нов в средите на скъпоценните камъни. Открит е през 1987 година в Перу. Ангелитът се противопоставя на грубостта и помага да станем по-състрадателни.
Свойства и ползи от изумрудСвойства и ползи от изумрудОще от древността се смята, че изумрудът носи собствен разум. Ето защо съществува поверие, че ако влюбен мъж подари на жена си бижу със смарагд, то тя ще му бъде вечно вярна.
5 кристала, които ще ви помогнат на работното място5 кристала, които ще ви помогнат на работното място
01 Юни
Kristina K.
Тялото ни свиква да носи определени камъни и енергията трябва да се променя от време на време. Вижте кои са камъните и минералите, които да сложите в работното си пространство, за да привлечете късмет, пари и успех в бизнеса
Син дантелен ахат - значение и свойстваСин дантелен ахат - значение и свойстваСиният дантелен ахат е красив скъпоценен камък с небесносин цвят. Син дантелен ахат - значение и свойства:
Пирит - свойства и магически силиПирит - свойства и магически силиПиритът - този прост камък, неслучайно е владеел съзнанието на хората от древни времена. Без да съперничи на златото по стойност, пиритът е като негов по-малък брат, който е и надежден покровител за някои групи хора.
Свойства и влияние на мъховия ахатСвойства и влияние на мъховия ахатВ най-широко разнообразие от цветове и форми в природата се среща кристалът с название мъхов ахат. Свойства и влияние на мъховия ахат.
Значение и действие на цирконияЗначение и действие на цирконияПриродният и естествен цирконий днес не се оценява по достойнство заради направения в изкуствени условия негов двойник, имитиращ диаманти. Много хора не осъзнават, че истинският цирконий също е много красив и полезен
Родонит - камъкът, който привлича пари и здраве през майРодонит - камъкът, който привлича пари и здраве през майВъв всеки месец от годината има по един камък, чиито свойства се засилват. През месец май този камък е родонитът. Камъкът Родонит ни помага през няколко месеца от годината – през януари, май, август и септември.