sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни
Бижута и Камъни

Бижута и Камъни

Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат своята уникална символика и носят положителна енергия на притежателите си. Описание, значение, символика на естествените камъни. Мистични и лечебни свойства на различните камъни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Иолит - влияние и свойства на минералаИолит - влияние и свойства на минералаИолитът е определен от минералозите като вид сложен алуминиев силикат на магнезий с желязо. Лечебни свойства на Иолит. Магическо влияние на Иолита
Свойствата на кървавия камък ХелиотропСвойствата на кървавия камък ХелиотропХелиотропът е камък с удивително разнообразни приложения. Вярванията на древните му приписват свойства, свързани със защитата от врагове, лекуването на рани и спиране на кръвотечението. Вижте още за Кървавия камък или. . .
Влиянието на фазите на Луната върху човека – 1-10 лунен денВлиянието на фазите на Луната върху човека – 1-10 лунен ден
25 Ноем.
Нина Норд
Фазите на Луната влияят върху хората, затова е добре да се знае кой от лунните дни да бъде използван максимално полезно за определени събития. Не всеки лунен ден е подходящ за сватба
Кой камък лекува и пази зодия Овен?Кой камък лекува и пази зодия Овен?Има ли камък, който изпълнява тези функции за зодиакалния знак Овен и кой е той? При конкретни заболявания Овенът трябва да се довери на следните камъни. Универсален лечител и защитник за зодия Овен е камъкът. . .
Цимофан - значение и свойства на камъкаЦимофан - значение и свойства на камъкаМинералът Хризоберил е известен също и като Котешко око, а също и като Цимофан. Камъкът Хризоберил е отличен балансьор на всички аспекти от живота
Хризолит - значение и свайстваХризолит - значение и свайстваХризолит, известен още като Оливин, Перидот, е зелен камък с жълта нотка, която го различава от изумруда. За хризолита се споменава още в Библията
Аметрин - значение, влияние и свойстваАметрин - значение, влияние и свойстваАметринът не е от най-известните скъпоценни камъни, което е незаслужено пренебрегване на един изключително интересен и противоречив по своята визия камък. Аметрин - значение, влияние и свойства.
Хризопраз - значение и свойстваХризопраз - значение и свойстваСред зелените скъпоценни камъни има един, който е разновидност на скъпоценен камък с ябълковозелен цвят и название халцедон. Хризопраз - значение и свойства.
Оливин - значение и свойстваОливин - значение и свойстваОливинът е сред най-често срещаните минерали в света. В древна Гърция наричали камъка хризолит, в превод златен камък. Днес оливинът е също толкова известен и с това име.
Поверия за кехлибараПоверия за кехлибараОчарователният камък кехлибар с уникални свойства може да твори истински чудеса в човешкия живот. Сред древните народи живеело убеждението, че кехлибарът е жив камък, който има своя душа.