Бижута и Камъни
Jewelry and StonesNakit i Kamenje
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни
Бижута и Камъни

Бижута и Камъни

Скъпоценните и полускъпоценни камъни имат своята уникална символика и носят положителна енергия на притежателите си. Описание, значение, символика на естествените камъни. Мистични и лечебни свойства на различните камъни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Арагонит - характеристики и свойстваАрагонит - характеристики и свойства
13 Януари
Арагонитът има много лечебни свойства, като сред тях не можем да не изброим, че помага на хората, страдащи от синдрома на Рейно. Арагонитът спада към камъните на зодия Козирог и всеки неин представител трябва да разполага с
Йолит - влияние и свойстваЙолит - влияние и свойства
08 Януари
Йолитът е от онези минерали, които приковават погледа веднага. Дълбокият и мистичен виолетов цвят веднага навява асоциации за тайнства и магически ритуали. Йолит - влияние и свойства.
Най-опасните бижута, с които да внимаватеНай-опасните бижута, с които да внимавате
14 Дек.
Диаманти и други скъпоценни камъни, чиято история е свързана с различни мистерии, не са подходящи за никого. Те са сред най-опасните бижута, с които да внимавате.
Хелиодор - значение и свойстваХелиодор - значение и свойства
07 Дек.
Хелиодорът не е типичен рожден камък за определен месец, но могат да го ползват родените под знака на зодия Лъв. Който сънува хелиодор, може да се надява на успех и признание в живота. Хелиодор - значение и свойства
Родохрозит - какво е и за какво помагаРодохрозит - какво е и за какво помага
04 Дек.
Розово-бялата гама на елегантните минерали е добре представена от Родохрозита. Наричат го Камък на любовта и баланса. Мистични свойства на Родохрозит. Лечебни свойства на Родохрозит
Оникс - значение и свойстваОникс - значение и свойства
03 Дек.
1
Ако сте човек с желязна дисциплина, ониксът ще ви помогне да осъществявате намеренията си и да продължавате да вървите напред. Наричат го още камък на военоначалниците, лидерите и първооткривателите.
Диоптаз - значение и свойстваДиоптаз - значение и свойства
28 Ноем.
Диоптазът е талисман на ученици, студенти, професори, икономисти, бизнесмени и всички хора, които в конкретния период са съсредоточени върху материалното. Диоптаз - значение и свойства. За кого е подходящ Диоптаз
Галенит - влияние и свойстваГаленит - влияние и свойства
22 Ноем.
Галенитът е естествен минерал. Той е форма на оловния сулфид. Какви са лечебните свойства на галенита? Какви са магическите свойства на камъка?
Лечебни свойства на кварцовата водаЛечебни свойства на кварцовата вода
20 Ноем.
Сред многото виждания за ролята на кристалите и по-конкретно на кварца, е това, че водата, обогатена с кварц е лековита. Откъде идва тази представа и дали е вярна?
Камъни и кристали за повече смелостКамъни и кристали за повече смелост
19 Ноем.
Страховете са разнообразни и многобройни и придружават човека от зората на съществуването му. Камъни и кристали за повече смелост: