Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Конспиративни Теории
Конспиративни Теории

Конспиративни Теории

Конспирациите винаги са били на мода, независимо от ерата, в която живеем. Някои са твърде отричани, други се оказват реалност, а трети са толкова чудати, че чак е трудно да повярваме в тях. Но конспирациите съществуват и могат да променят живота на милиони.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проекта МанхатънПроекта Манхатън
07 Юли
Проектът Манхатън (Manhattan Project) е кодовото име на програмата за работа по създаването на ядрени оръжия в САЩ. Приета е от президента на САЩ Франклин Делано Рузвелт през август 1942 г.
Кемтрейлс: Пръскат ли ни от въздуха?Кемтрейлс: Пръскат ли ни от въздуха?
08 Април
Последните години се разпространяват слухове и теории, че всички ние сме тровени и пръскани от въздуха. Преди хората са се страхували от дракони и вещици. Сега има тайни самолети и кемтрейлс. Ще надживеем и това.
Конспиративни теории за ХААРП (HAARP)Конспиративни теории за ХААРП (HAARP)
01 Ноем.
Сред новите беди, които ни заплашват в модерния свят, е и ХААРП - система за научни изследвания. Основната работа на програмата се състои в проучвания и измервания на йоносферата.
Какво е ХААРП (HAARP)?Какво е ХААРП (HAARP)?
22 Септ.
Теоретиците на конспирацията смятат, че целта на ХААРП е много по-зловеща, отколкото изглежда на пръв поглед. Програмата е обвинявана за всичко - глобалното затопляне, природните бедствия, мистериозните шумове в небето
Проекта Син лъчПроекта Син лъч
24 Август
Всичко около така наречения проект Син лъч може да се възприеме като поредната конспирация, ако обаче не съвпадаше изцяло с библейските пророчества. Какво се крие за мистериозния проект Син лъч
Тесла проектира електрическата кола преди 100 гТесла проектира електрическата кола преди 100 г
18 Август
Съгласно записите на Никола Тесла, запасът от енергията, която можем да получим от околната среда, е неизчерпаем. Проектира ли Тесла електрическата кола преди 100 години?
Мишка ли се разхождаше по космическия кораб на Илон МъскМишка ли се разхождаше по космическия кораб на Илон Мъск
13 Август
Част от коментаторите на живото предаване на SpaceX смятат, че това е наистина мишка, докато скептиците на тази теория са на мнение, че това е просто замръзнало парче кислород.
Теории за Новия световен редТеории за Новия световен ред
04 Юли
В света съществуват различни конспиративни теории и една от най-разпространените е теорията на Новия световен ред. Ето някои основни конспиративни теории за Новия световен ред.
Смъртта на Мерилин МонроСмъртта на Мерилин Монро
28 Юни
На 5 август 1962 г. безжизненото тяло на Мерелин Монро е намерено в къщата ѝ в Лос Анджелис. В ръката ѝ е бил телефона, а до нея е имало празна бутилка Нембутал (вид барбитурат).
Конспиративни теории за COVID-19Конспиративни теории за COVID-19
25 Май
Ето кои са най-разпространените теории на конспирациите, свързани с COVID-19. Според учените вирусът тръгнал от пазара за диви животни в Ухан, но конспиративните теоретици не са съгласни.