Истински Истории

Истински Истории

Истински истории от България и света, някои от които смразяват кръвта. Градските легенди и истории, които събрахме за вас - страшни, забавни и чудати.
Австралийка се натъкна на чудовището ЙовиАвстралийка се натъкна на чудовището ЙовиЧудовището се изпречило на жена от Нов Южен Уелс. Преди седмици дамата тъкмо се прибирала у дома с колата си, когато. . .
Прераждане има! Историята на Барбро Карлен, която е била Ане ФранкПрераждане има! Историята на Барбро Карлен, която е била Ане ФранкПо време на Втората световна война Ане Франк се укрива от нацистите със своето семейство в Амстердам и води дневник, публикуван след края на войната. Умира в концентрационния лагер Берген-Белзен
Чернокожият мъж, който стана член на Ку Клукс КланЧернокожият мъж, който стана член на Ку Клукс Клан
29 Август
Антония Р.
През 70-те години Рон Столуърт прави нещо немислимо за предците си – постъпва на работа в полицейското управление в Колорадо Спрингс. Но дребно постижение в сравнение с ударната революция, която готви.
Кражбата на века! Как Розовите пантери обраха диамантения ХариКражбата на века! Как Розовите пантери обраха диамантения Хари
27 Август
Антония Р.
При една от най-големите кражби на бижута са задигнати скъпоценни камъни на стойност 108 милиона долара. Кражбата е известна като обира на века, а още по-интересно е, че при нападението не е произведен изстрел, няма заложническа драма и никой не е ранен.
Това са сестрите Полък! Те доказаха, че прераждане имаТова са сестрите Полък! Те доказаха, че прераждане имаВ малкия град Хексам в Англия, на 5 май 1957 г. се случила една от най-големите трагедии, които иначе спокойно населено място е преживявало. Две момичета - Жаклин и Джоана Полък, били блъснати и убити на място от кола, докато отивали на църква с приятел.
Заради Слендърмен: Две момичета едва не убиха своя съученичка!Заради Слендърмен: Две момичета едва не убиха своя съученичка!
21 Август
Антония Р.
Аниса и Морган са приятелки още от четвърти клас. По-късно към тях се присъединява и Пейтън, която живеела в същия блок. Тя смятала, че познава момичетата, но не толкова добре, за да предвиди, че ще се опитат да я убият.
Ужасяващата мистерия на прохода ДятловУжасяващата мистерия на прохода ДятловИма истории, обвити в мистерия, които будят въображенията на хиляди хора по света. Случаят с изчезналите скиори в прохода Дятлов в планината Урал, Русия не е такъв. Дори и трохите, разгадани от него до днес, будят само и единствено чист ужас. В далечн
Бебето от Любек – една от най-големите загадки на миналотоБебето от Любек – една от най-големите загадки на миналото
04 Август
Антония Р.
От древни времена проявата на гениалност при най-малките се разглеждала като висша форма на тайнственост и мистицизъм. На подобни деца е гледано и с възхищение, и със страхопочитание, а едно от тях е известното бебе от Любек.
Корабът на смъртта – най-бруталната морска трагедия в светаКорабът на смъртта – най-бруталната морска трагедия в светаВсички сме чували за потъването на лайнера Титаник – трагична история, вдъхновила редица филми и книги. Но не се заблуждавайте, че това е най-ужасяващият морски случай. Далеч по-брутална е съдбата на немския лайнер Вилхелм Густлоф.
Кандидо Годой - градът на близнаците, който Менгеле сам създаде!Кандидо Годой - градът на близнаците, който Менгеле сам създаде!Град Кандидо Годой е сред най-необичайните места по света, които може да посетите. Тук на една от 80 бременни се раждат близнаци, а повечето от тях са с руси коси и сини очи.