sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истински Истории
Истински Истории

Истински Истории

Истински истории от България и света, някои от които смразяват кръвта. Градските легенди и истории, които събрахме за вас - страшни, забавни и чудати.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Случаят Казинс или магическата сила на смехотерапиятаСлучаят Казинс или магическата сила на смехотерапията
15 Март
2
Американският журналист Норман Казинс успял да се излекува от смъртоносно автоимунно заболяване благодарение на смехотерапия. Той повярвал в силата на положителните емоции и се самоизлекувал чрез смях
Истинската история на Красавицата и ЗвяраИстинската история на Красавицата и Звяра
09 Септ.
Антония Р.
Приказката Красавицата и Звяра ни учи, че любовта не зависи от външния вид и ако винаги сте смятали, че тази история е твърде сантиментална, за да се е случила наистина, грешите, защото героите са истински.
Историята на най-ниския човек, живял някогаИсторията на най-ниския човек, живял някога
06 Септ.
Антония Р.
Чандра Бахур Данги е най-ниският човек, живял някога на планетата. Височината му е била едва 55 сантиметра и до днес никой не го е изместил от Книгата на рекордите Гинес.
Австралийка се натъкна на чудовището ЙовиАвстралийка се натъкна на чудовището ЙовиЧудовището се изпречило на жена от Нов Южен Уелс. Преди седмици дамата тъкмо се прибирала у дома с колата си, когато. . .
Прераждане има! Историята на Барбро Карлен, която е била Ане ФранкПрераждане има! Историята на Барбро Карлен, която е била Ане ФранкПо време на Втората световна война Ане Франк се укрива от нацистите със своето семейство в Амстердам и води дневник, публикуван след края на войната. Умира в концентрационния лагер Берген-Белзен
Чернокожият мъж, който стана член на Ку Клукс КланЧернокожият мъж, който стана член на Ку Клукс Клан
29 Август
Антония Р.
През 70-те години Рон Столуърт прави нещо немислимо за предците си – постъпва на работа в полицейското управление в Колорадо Спрингс. Но дребно постижение в сравнение с ударната революция, която готви.
Кражбата на века! Как Розовите пантери обраха диамантения ХариКражбата на века! Как Розовите пантери обраха диамантения Хари
27 Август
Антония Р.
При една от най-големите кражби на бижута са задигнати скъпоценни камъни на стойност 108 милиона долара. Кражбата е известна като обира на века, а още по-интересно е, че при нападението не е произведен изстрел, няма заложническа драма и никой не е ранен.
Това са сестрите Полък! Те доказаха, че прераждане имаТова са сестрите Полък! Те доказаха, че прераждане имаВ малкия град Хексам в Англия, на 5 май 1957 г. се случила една от най-големите трагедии, които иначе спокойно населено място е преживявало. Две момичета - Жаклин и Джоана Полък, били блъснати и убити на място от кола, докато отивали на църква с приятел.
Заради Слендърмен: Две момичета едва не убиха своя съученичка!Заради Слендърмен: Две момичета едва не убиха своя съученичка!
21 Август
Антония Р.
Аниса и Морган са приятелки още от четвърти клас. По-късно към тях се присъединява и Пейтън, която живеела в същия блок. Тя смятала, че познава момичетата, но не толкова добре, за да предвиди, че ще се опитат да я убият.
Ужасяващата мистерия на прохода ДятловУжасяващата мистерия на прохода ДятловИма истории, обвити в мистерия, които будят въображенията на хиляди хора по света. Случаят с изчезналите скиори в прохода Дятлов в планината Урал, Русия не е такъв. Дори и трохите, разгадани от него до днес, будят само и единствено чист ужас. В далечн