Крими

Крими

Криминални случки и истории от близкото и далечно минало. Някои от историите не са за хора със слаби сърца.
Мистериозният шантаж със Съркълвилските писма, който погуби 90 семействаМистериозният шантаж със Съркълвилските писма, който погуби 90 семействаСъркълвил е малък град в Охайо, САЩ. Населеното място е от тези, в които всички се познават. Царели тишина и спокойствие, но от 1976 г. в пощенските кутии на обитателите му започнали да се появяват зловещи, сексуални и заплашителни писма.
Писателят сериен убиец, който скри всичко в криминалните си романиПисателят сериен убиец, който скри всичко в криминалните си романи
22 Август
Антония Р.
Последният роман на китайския писател Лиу Йонбяо е с работното заглавие Красивата писателка, която убиваше. Разказва за серийна убийца с литературна дарба, която успява да избегне затвора. Но никой не предполага, че художествената измислица е истина
Това са децата Содър! Вече 70 години никой не знае къде саТова са децата Содър! Вече 70 години никой не знае къде саВ 1 часа на Бъдни вечер 1945 г. семейство Содър се събудило, откривайки, че домът им в Западна Вирджиния гори. Майката и бащата успели да измъкнат четири от деветте си деца. Преди обаче да стигнат до другите, стълбището към втория етаж рухнало. . .
Зловещото убийство на Фани Адамс, превърнало се в повод за шегаЗловещото убийство на Фани Адамс, превърнало се в повод за шега
10 Август
Антония Р.
В английския език има идиом сладката Фани Адамс, който означава да получиш нещо безплатно, което не си заслужава. Зад тази метафора обаче стои зловеща и трагична история.
Има ли хора, родени да нараняват и убиват? Разкрива бащата на криминологиятаИма ли хора, родени да нараняват и убиват? Разкрива бащата на криминологиятаБащата на съвременната криминология – Чезаре Ломброзо, е вярвал, че престъпността се наследява, както наследяваме цвета на косата от нашите родители. Ломброзо е описвал физически характеристики, които разкриват престъпниците и измамниците.
Страховитата история на съветското разузнаване СМЕРШСтраховитата история на съветското разузнаване СМЕРШ
27 Февр.
Антония Р.
До края на войната съветското контраразузнаване успява да неутрализира 30 000 от немските агенти и в същото време да изпрати 3000 шпиони в тила на врага. Неслучайно историците твърдят, че това е най-доброто разузнаване в исторически план.
Тази 70-годишна Черна вдовица бе осъдена на смъртТази 70-годишна Черна вдовица бе осъдена на смърт70-годишната Чисако Какахи бе призната за виновна за убийството на тримата си съпрузи и осъдена на смърт. Коварството на Какахи я свързва с инстинкта на паяка черната вдовица, който веднага след оплождане изяжда партньора си.
Случаите, в които сомнамбулизмът спаси убийците от смъртна присъдаСлучаите, в които сомнамбулизмът спаси убийците от смъртна присъда
25 Ноем.
Антония Р.
За първи път сомнамбулизмът е използван като защита през 1846 година, като още тогава обществото е разделено две – трябва ли сънят да служи като оправдание за убийци.
Тази снимка разкри зловещо убийство, останало скрито 49 г.Тази снимка разкри зловещо убийство, останало скрито 49 г.
17 Ноем.
Антония Р.
На вид безобидна снимка на баща и неговото дете, публикувана във Фейсбук, разкри зловещо убийство на 19-годишно момченце, за което цели 49 години се смяташе, че е починало при нещастен случай.
Този мъж уби 18-месечното си бебе 2 седмици, след като го осиновиТози мъж уби 18-месечното си бебе 2 седмици, след като го осинови
09 Ноем.
Антония Р.
След процес, продължил повече от година, 31-годишният Мат Скъл-Хикс бе признат за убиеца на 18-месечно бебе, което е осиновил. Когато чу присъдата, той избухна в сълзи, защото отрича да е наранявал малкото си момиченце.