Крими

Крими

Криминални случки и истории от близкото и далечно минало. Някои от историите не са за хора със слаби сърца.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Авторка на криминални романи се оказа убийцаАвторка на криминални романи се оказа убийца
13 Септ.
Авторка, стремяща се да бъде следващата Агата Кристи, бе арестувана за убийство, тъй като явно е изгубила границата между фикция и реалност. Нанси Брофи, написала Как да убиеш съпруга си, наистина го е убила.
Какво наистина се e случило с младия Уолтър Колинс?Какво наистина се e случило с младия Уолтър Колинс?
12 Септ.
На 10 март 1928 г. Кристин Колинс дала на деветгодишния си син Уолтър пари, за да отиде на кино, от което не се върнал. Майка му съобщила, че е изчезнал, но въпреки усилията на полицията, не открили нищо в продължение на пет месеца.
Мистериозният шантаж със Съркълвилските писма, който погуби 90 семействаМистериозният шантаж със Съркълвилските писма, който погуби 90 семейства
28 Август
Съркълвил е малък град в Охайо, САЩ. Населеното място е от тези, в които всички се познават. Царели тишина и спокойствие, но от 1976 г. в пощенските кутии на обитателите му започнали да се появяват зловещи, сексуални и заплашителни писма.
Писателят сериен убиец, който скри всичко в криминалните си романиПисателят сериен убиец, който скри всичко в криминалните си романи
22 Август
Последният роман на китайския писател Лиу Йонбяо е с работното заглавие Красивата писателка, която убиваше. Разказва за серийна убийца с литературна дарба, която успява да избегне затвора. Но никой не предполага, че художествената измислица е истина
Това са децата Содър! Вече 70 години никой не знае къде саТова са децата Содър! Вече 70 години никой не знае къде са
20 Август
В 1 часа на Бъдни вечер 1945 г. семейство Содър се събудило, откривайки, че домът им в Западна Вирджиния гори. Майката и бащата успели да измъкнат четири от деветте си деца. Преди обаче да стигнат до другите, стълбището към втория етаж рухнало. . .
Зловещото убийство на Фани Адамс, превърнало се в повод за шегаЗловещото убийство на Фани Адамс, превърнало се в повод за шега
10 Август
В английския език има идиом сладката Фани Адамс, който означава да получиш нещо безплатно, което не си заслужава. Зад тази метафора обаче стои зловеща и трагична история.
Има ли хора, родени да нараняват и убиват? Разкрива бащата на криминологиятаИма ли хора, родени да нараняват и убиват? Разкрива бащата на криминологията
04 Март
Бащата на съвременната криминология – Чезаре Ломброзо, е вярвал, че престъпността се наследява, както наследяваме цвета на косата от нашите родители. Ломброзо е описвал физически характеристики, които разкриват престъпниците и измамниците.
Страховитата история на съветското разузнаване СМЕРШСтраховитата история на съветското разузнаване СМЕРШ
27 Февр.
До края на войната съветското контраразузнаване успява да неутрализира 30 000 от немските агенти и в същото време да изпрати 3000 шпиони в тила на врага. Неслучайно историците твърдят, че това е най-доброто разузнаване в исторически план.
Тази 70-годишна Черна вдовица бе осъдена на смъртТази 70-годишна Черна вдовица бе осъдена на смърт
16 Дек.
70-годишната Чисако Какахи бе призната за виновна за убийството на тримата си съпрузи и осъдена на смърт. Коварството на Какахи я свързва с инстинкта на паяка черната вдовица, който веднага след оплождане изяжда партньора си.
Случаите, в които сомнамбулизмът спаси убийците от смъртна присъдаСлучаите, в които сомнамбулизмът спаси убийците от смъртна присъда
25 Ноем.
За първи път сомнамбулизмът е използван като защита през 1846 година, като още тогава обществото е разделено две – трябва ли сънят да служи като оправдание за убийци.