Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайни Общества
Тайни Общества

Тайни Общества

Тайните общества са били винаги източник на силен интерес и мистерии. Съществуват ли тайни общества и каква е истината за тях?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За ескимосите от А до ЯЗа ескимосите от А до Я
14 Март
Ескимосите населяват най-студените места на Земята. Живеят на малки социални групи от патриархален характер. Те са най-загадъчния народ на планетата. Научете повече за културата и живота на ескимосите тук.
Тайната книга на богомилитеТайната книга на богомилите
10 Ноем.
В архивите на инквизицията на френския град Каркасон е открита книга от ХІІ век без заглавие. Йоаново евангелие, Лъжовно евангелие - този загадъчен ръкопис е наречен още Тайна книга на богомилите.
Как племето Пираха се превърна в най-щастливото племе на света!Как племето Пираха се превърна в най-щастливото племе на света!
30 Юли
Хората от племето Пираха живеят тук и сега. Единственото важно нещо е онова, което преживяват в момента. Това е тяхната тайна за щастие.
Кои са Сибилите?Кои са Сибилите?
07 Юни
Сибилите са едни от тези оракули, на които се доверявали всички слоеве на античното общество. Наименованието им идва от името на една от тях. Сибила - пророчицата, която гадаела бъдещето, изпадайки в екстаз
В какво точно вярват плоскоземците?В какво точно вярват плоскоземците?
06 Юни
Членовете на Обществото на плоската Земя твърдят, че вярват, че планетата ни е плоска. Всички доказателства за противното, като например спътникови снимки на Земята като сфера, за измислици от НАСА
Тамплиерите от Средновековието до днесТамплиерите от Средновековието до днес
09 Април
Макар рицарството да е било по-популярно в миналото, историите за него вълнуват хората и до днес. Орденът на тамплиерите е част от великата история на света. Вижте ролята на тамплиерите от Средновековието до днес
Това са най-изолираните общности на ЗемятаТова са най-изолираните общности на Земята
06 Април
Често казваме, че светът днес е едно голямо село, тъй като глобализацията прави разстоянията лесно преодолими. Това обаче не е така за всички хора по Земята.
Розенкройцерите и мистичното им учение за животаРозенкройцерите и мистичното им учение за живота
11 Дек.
1
През ХVІІ век възниква мистично учение, наречено розенкройцерство, по името на създателя Християн Розенкройц. Известно е още като братството на розата и кръста.
Островитяни убиха със стрела мисионер, дошъл да им наложи християнствотоОстровитяни убиха със стрела мисионер, дошъл да им наложи християнството
08 Дек.
Случка, характерна за 17 век, обиколи световните новинарски емисии съвсем наскоро. Млад мисионер на Христовата вяра беше убит със стрела от гневни островитяни на о-в Северен Сентинел
Най-странните древни погребални церемонииНай-странните древни погребални церемонии
25 Ноем.
Ние сме ви приготвили списък с най-странните погребални церемонии, част от които са се запазили и до днес. Някой от тях ще ви накарат да настръхнете
Тя разказа ужасяващата истината за фанатичния култ Grace Road!Тя разказа ужасяващата истината за фанатичния култ Grace Road!
27 Септ.
Когато бяга от фанатичния култ Grace Road Сеойон Лий е облечена само по пижама и джапанки. Гонена е от членовете на сектата, включително и собсвената си майка, но успява да избяга.
Танцът Хака, с който древните маори сплашвали противникаТанцът Хака, с който древните маори сплашвали противника
04 Септ.
Танцът Хака е сбор от мощни движения, демонстриращи сила и смелост, с които маорите в Нова Зеландия сплашвали противника. Тази стара традиция продължава да се спазва от много футболни отбори в страната.
Тайното общество на Бохемския клуб са новите господари на светаТайното общество на Бохемския клуб са новите господари на света
09 Август
От 2 века насам около т. нар. Бохемско блато в Калифорния се събират представители на световния елит, сред които политици, музиканти и художници, за да изпълняват зловещи религиозни обреди. Тяхното братство се нарича Бохемският клуб.