Религии

Религии

Основните световни религии и техните вярвания за живота и света. Всички религии се опитват да помогнат на хората да осъзнаят целта и съществуването си в този живот.
Кои са мръсните животни според религиятаКои са мръсните животни според религиятаВсяка религиозна система се стреми да подчини и нареди живота на своите последователи според собствените си канони. Затова създава цял хранителен кодекс, разделящ света. Кои са мръсните животни според религията?
Почитаме свети преподобен АлексийПочитаме свети преподобен АлексийНа 17 март почитаме свети Алексий, наричан още човек Божи. Днес имен ден ще празнуват всички с имената Алекси, Алекса, Алеко, Алексей. Името означава помощник.
Почитаме паметта на Света Галина! Ето кои са именници днесПочитаме паметта на Света Галина! Ето кои са именници днесНа днешния ден Православният свят отдава почит на Света мъченица Галина, символизираща чистата майчина обич, утехата и подкрепата.
Какви са Ходжите и как помагат?Какви са Ходжите и как помагат?Със сигурност сте чували за Ходжите, но далеч не всички сте запознати с това, какви са те и при какви проблеми можете да се обърнете към тях. Ходжите са длъжни да водят моралните норми и да проповядват доброто
Всичко за Велики тайнстваВсичко за Велики тайнстваВеликите тайнства са така наречените църковни свещенодействия, като те са общо 7 на брой и всеки вярващ е важно да ги знае. Във Великите тайнства са скрити всички видими и невидими знаци на Божията благодат
Седемте тайнства в християнствотоСедемте тайнства в християнствотоСамата дума тайнство има интересна етимология. Идва от гръцкото затварям очи. Това обяснение веднага навежда на размисли за някакво действие със скрит и недостъпен смисъл. Седемте тайнства в християнството:
Всичко за мирото, елей, светено маслоВсичко за мирото, елей, светено маслоЗа да се приготви миро, е необходимо специално помещение - мироварна. Някои от по-известните съставки на мирото, известно като елей, светено масло, са мирта, канела, майоран, санталово дърво, карамфил.
Господни благословииГосподни благословииСред християнската символика жестът с благославянето е сред най-често използваните, но не и най-познаваните като същност и поява. Господни благословии:
Какво е причастие в християнствотоКакво е причастие в християнствотоЦърковното причастие е едно от великите тайнства заедно с кръщението. В църковния речник се използва терминът евхаристия и се превежда като благодарение
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаетеЗороастризъм – всичко, което трябва да знаетеЗороастризмът е древна персийска религия, която възниква преди 4000 години. Това е първата монотеистична вяра в света и е една от най-старите религии, които все още съществуват.