Религии

Религии

Основните световни религии и техните вярвания за живота и света. Всички религии се опитват да помогнат на хората да осъзнаят целта и съществуването си в този живот.
Могилите от молитвени камъни Мани - свещени за будиститеМогилите от молитвени камъни Мани - свещени за будиститеТибет, Непал, Бутан- във всяка от тези държави може да попаднете на странни на вид могили. Те са изградени от свещени камъни и се наричат Мани.
Татуировките Махенди, които са път към божественотоТатуировките Махенди, които са път към божественото
16 Ноем.
Антония Р.
Във ведическата култура рисуването с къна на татуировките махенди е сред най-древните ритуали, които се спазват от будистите. По ръцете на жените се изпивали кръгове и мандали, символизиращи слънцето – Суря-Нараяна.
Започна хаджа – един от най-свещени ритуали за мюсюлманитеЗапочна хаджа – един от най-свещени ритуали за мюсюлманите
01 Септ.
Антония Р.
От 30 август до 4 септември тази година ще се проведе обичаят хаджа в свещения град за мюсюлманите Мека. Очаква се близо 2 милиона души тази година да се включат в ритуалите.
Кървавият ритуал Ашура, в който дори деца се самонараняватКървавият ритуал Ашура, в който дори деца се самонараняват
25 Август
Антония Р.
При традициите на мюсюлманите шиити има един особен празник, който не е свързан с веселби, а с брутално самонараняване. В този кървав ритуал се включват дори малки деца, които искат да покажат предаността си към исляма.
Адът в различните религииАдът в различните религииАдът е мястото, където попадат грешниците след физическата си смърт. Деветте кръга на ада в различните религии. Разкази на върнали се от клинична смърт пациенти.