Религии

Религии

Основните световни религии и техните вярвания за живота и света. Всички религии се опитват да помогнат на хората да осъзнаят целта и съществуването си в този живот.
Аюрведа - що е то и за какво помага?Аюрведа - що е то и за какво помага?От древни времена хората са лекували болестите на тялото и душата. Аюрведа - що е то и за какво помага? В следващите редове вижте повече:
Какво е будизъм и в какво вярват будистите?Какво е будизъм и в какво вярват будистите?Това може би е повече философия и учение, отколкото религия. Кой или какво е Буда и вярват ли будистите в Бог? Възможно ли е да има религия без да има почитание на божество?
Кастите в Индия - какво трябва да знаемКастите в Индия - какво трябва да знаемОсновните касти в Индия са 4. Индусите вярват в прераждането и смятат, че този, който следва правилата на своята каста, в бъдещият си живот ще се издигне по рождение към по-висша каста
Църквата на Сатаната и нейните канониЦърквата на Сатаната и нейните канониКогато вървиш сред хора, не закачай никого. Ако някой започне да те безпокои, го помоли да престане. Ако не спре, унищожи го, гласи едно то правилата на Църквата на Сатаната
Откачените морални ценности на първите заселници в АмерикаОткачените морални ценности на първите заселници в АмерикаНеженените мъже им трябвало специално разрешение да влязат в градовете. Мъжете, които нямали съпруги, били смятани за опасност. За да влязат в някой град, те трябвало да получат разрешение от местния свещеник и от кмета.
Ново четене на Корана: Ной е бил пришълец от бъдещето!Ново четене на Корана: Ной е бил пришълец от бъдещето!В Корана пише, че Ной е разговарял със сина си. Турски учен се пита как е ставало това, а отговорът изглежда повече от очевиден – по клетъчен телефон
Могилите от молитвени камъни Мани - свещени за будиститеМогилите от молитвени камъни Мани - свещени за будиститеТибет, Непал, Бутан- във всяка от тези държави може да попаднете на странни на вид могили. Те са изградени от свещени камъни и се наричат Мани.
Татуировките Махенди, които са път към божественотоТатуировките Махенди, които са път към божественото
16 Ноем.
Антония Р.
Във ведическата култура рисуването с къна на татуировките махенди е сред най-древните ритуали, които се спазват от будистите. По ръцете на жените се изпивали кръгове и мандали, символизиращи слънцето – Суря-Нараяна.
Започна хаджа – един от най-свещени ритуали за мюсюлманитеЗапочна хаджа – един от най-свещени ритуали за мюсюлманите
01 Септ.
Антония Р.
От 30 август до 4 септември тази година ще се проведе обичаят хаджа в свещения град за мюсюлманите Мека. Очаква се близо 2 милиона души тази година да се включат в ритуалите.
Кървавият ритуал Ашура, в който дори деца се самонараняватКървавият ритуал Ашура, в който дори деца се самонараняват
25 Август
Антония Р.
При традициите на мюсюлманите шиити има един особен празник, който не е свързан с веселби, а с брутално самонараняване. В този кървав ритуал се включват дори малки деца, които искат да покажат предаността си към исляма.