Религии

Религии

Основните световни религии и техните вярвания за живота и света. Всички религии се опитват да помогнат на хората да осъзнаят целта и съществуването си в този живот.
Тайнството СвещенствоРелигииТайнството Свещенство
02 Август
Виктория Нейкова
МиропомазванеРелигииМиропомазване
26 Юли
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайнството ЕлеосвещениеТайнството ЕлеосвещениеЕлеосвещението помага както за лечение на телесни, така и на духовни болести. Защо и кога се прави Елеосвещение. Колко често може да се прибягва до тайнство Маслосвет?
Коя е била Мария МагдаленаКоя е била Мария МагдаленаМария Магдалена е една от главните библейски фигури, свързани с Възкресението на Христос. В 4-те Евангелия се казва, че Мария Магдалена е една от 4-те жени, присъствали на Христовото разпятие и единствената, която
Почитаме Свети Наум! Ето кои празнуват имен ден днесПочитаме Свети Наум! Ето кои празнуват имен ден днесНа 23 декември Българската православна църква отдава почит пред свети Наум, който е един от петимата близки ученици на Кирил и Методий, а за България е един от основателите на първата книжовна школа у нас.
Връзката между есеите, богомилите и учителя ДъновВръзката между есеите, богомилите и учителя ДъновРазличните религиозни учения в древността са толкова много, че човек без сериозна научна подготовка със сигурност ще се изгуби в тях. Връзката между есеите, богомилите и учителя Дънов.
Историята на пророка МохамедИсторията на пророка Мохамед
06 Юни
Kristina K.
Тъй като Мохамед е избраният пратеник на Божието слово, мюсюлманите се стремят да следват неговия пример. Ранен живот на Мохамед. Разпространение на посланието на исляма. След смъртта на пророка Мохамед
Силата и смисъла на поста според църковните канониСилата и смисъла на поста според църковните канониПостите или още въздържанията от блажни храни са характерен християнски религиозен обичай, познат от древни времена. Постенето е период на въздържание, през който не се консумира блажна храна. Кога се пости?
Аюрведа - що е то и за какво помага?Аюрведа - що е то и за какво помага?От древни времена хората са лекували болестите на тялото и душата. Аюрведа - що е то и за какво помага? В следващите редове вижте повече:
Кои са сикхите?Кои са сикхите?Индия е огромна и разнородна религиозно страна. Около 2 от нейното население се състои от сикхи. Кастата на сикхите заемат най-вече щата Пенджаб
Днес почитаме светците Лука Одрински и ЛидияДнес почитаме светците Лука Одрински и ЛидияНа 23 март българската православна църква почита паметта на светците Лидия и Лука Одрински. На днешния ден имен ден празнуват хората, които носят имената Лука и Лидия.
Почитаме свети преподобен АлексийПочитаме свети преподобен АлексийНа 17 март почитаме свети Алексий, наричан още човек Божи. Днес имен ден ще празнуват всички с имената Алекси, Алекса, Алеко, Алексей. Името означава помощник.