Религии

Религии

Основните световни религии и техните вярвания за живота и света. Всички религии се опитват да помогнат на хората да осъзнаят целта и съществуването си в този живот.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Архангел УриилАрхангел Уриил
06 Окт.
Уриил често се проявява в бурите и се смята, че дъгата, която се появява след дъжд, е проява на неговото присъствие. Уриил се свързва с планетата Уран, която покровителства електричеството, както и внезапното вдъхновение
Архангел ЧамуелАрхангел Чамуел
21 Септ.
Ролята и мястото на архангел Чамуел сред другите архангели. Религиозни роли, присъщи на Чамуел. Чамуел и други ангели. Начини, с които архангел Чамуел помага на хората
Света Ариадна се чества на 18 септемвриСвета Ариадна се чества на 18 септември
18 Септ.
Всяка година на 18 септември християнският календар отдава почит на Света Ариадна. Животът на Света Ариадна е пример за основните ценности на християнството - вяра, състрадание и издръжливост в лицето на бедствията.
На 15 септември почитаме Света НикитаНа 15 септември почитаме Света Никита
15 Септ.
15 септември: Православната църква почита Св. вмчк Никита. Преп. Филотей. Св. мчк Леонид. На 15 септември имен ден честват всички, които носят името Никита
Архангел РафаилАрхангел Рафаил
14 Септ.
Архангелите са религиозни фигури, които носят мистично значение в еврейските и християнските традиции. Смята се, че архангелите са посланици на Бога. Кой е Архангел Рафаил? Архангел Рафаил като изцелител на хора и. . .
Архангел ХаниелАрхангел Ханиел
13 Септ.
Всеки, който иска да живее добър живот, трябва да се обърне към архангел Ханиел. Ханиел подпомага вътрешната увереност, грижата за себе си за един природосъобразен, здравословен и балансиран живот. Кйй е архангел ханиел?
Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?Кои са архангелите и каква е тяхната мисия?
12 Септ.
Архангелите са религиозни фигури, за които се разказва в редица митологични и религиозни текстове. Архангелите се смятат за могъщи ангели, които са надарени с висша сила за изпълняване на житейски мисии. . .
На 23 август имен ден празнува ВълкоНа 23 август имен ден празнува Вълко
23 Август
На 23 август имен ден имат всички с имена Вълко. Името произлиза от славянски и в превод означава храбър и смел, като вълк. Хората, които носят името Вълко, празнуват и на 1 януари. Имен ден празнуват: Витан, Вълкадин
На 8 август да почерпи МиронНа 8 август да почерпи Мирон
08 Август
1
На 8 август почитаме трима светци - Св. Емилиан Кизически Изповедник, Св. Мирон Чудотворец, епископ Критски. Св. Трендафил Загорски. Нека поговорим повече за тримата светци и кой има имен ден днес.
Разлики между католицизъм и протестантствоРазлики между католицизъм и протестантство
09 Юли
Християнството се налага като водеща религия сред огромни маси от хора и това води до различия между тях в разбиранията по много въпроси. Разлики между католицизъм и протестантство: