Животни

Животни

Потопи се в магията и мистиката на животните. Какво символизират животните и каква е тяхната сила в различните култури. Свръхестествени способности на животните, които науката не може да обясни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тарантула - всички поверия за зловещия паякТарантула - всички поверия за зловещия паяк
18 Ноем.
Тарантулите, с големината и странните си места на обитаване, отдавна са били предмет на различни поверия и митове. В тази статия ще се фокусираме върху разглеждането на някои от най-разпространените поверия около тарантулите.
Символът на вълкаСимволът на вълка
21 Ноем.
9
Символът на вълка е надарен с много положителни качества и затова от древни времена се използва като тотем при тюркските народи. Вълкът е преди всичко висш символ на свободата.
Откриха фосил на динозавър на 300 милиона годиниОткриха фосил на динозавър на 300 милиона години
19 Септ.
Гимназиалната учителка Лиза Сен Кьор Кормие се разхождала с кучето си близо до дома си на канадския остров Принц Едуард, когато нещо привлякло вниманието ѝ. Фосилът на 300 милиона години вероятно от вид, който вече не
Как животните могат да заместят доктораКак животните могат да заместят доктора
01 Август
Анималотерапията представлява лечение на хора с помощта на животни. Какво представляват делфинотерапията, хипотерапиятата, канистерапията, фелинотерапията, хирудотерапията и срещу какви болести помага
Лоша поличба ли е да убиеш змия в къщата?Лоша поличба ли е да убиеш змия в къщата?
30 Март
Ето какво означава срещата със змията в дома и какво означава, ако посегнете на нейния живот. Съществуват разнородни тълкувания за появата на змия, както и за нейното убиване.
Древни легенди разкриват кои всъщност са щъркелитеДревни легенди разкриват кои всъщност са щъркелите
29 Март
Съществуват различни легенди за щъркелите, които се предават от устата на уста. Според една от тях те всъщност са наполовина човеци и наполовина птици.
Древните рептили били топлокръвниДревните рептили били топлокръвни
21 Окт.
Древните рептили са били топлокръвни и са можели да регулират температурата на тялото. За поддържане на постоянната температура на тялото помагат големите размери и голямата маса на рептилите
Мистериозната любов на котките към кутиите и квадратите - на какво се дължи?Мистериозната любов на котките към кутиите и квадратите - на какво се дължи?
19 Май
Знаем, че котките мразят краставиците и бягат от тях като дявол от тамян и обожават картонените кутии. Афинитетът на котките към малките затворени пространства е толкова голям, че те дори се опитват да седят във. . .
Домашни лечители ли са котките?Домашни лечители ли са котките?
16 Март
Всеки стопанин на котка може да изтъкне хиляди предимства от гледането на мъркащ домашен любимец. Битува обаче едно упорито мнение, че освен всички други предимства на съжителството с котка, тя е и личния ни домашен лечител.
Ако след раздяла видите двойка бели гълъби...Ако след раздяла видите двойка бели гълъби...
29 Февр.
1
Гълъбът е сред животните, намерили място в много литературни произведения и поверия. Това е така, защото той е натоварен с много силна символика. Какво значи, ако видите двойка бели гълъби?