sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Психология на Цветовете
Психология на Цветовете

Психология на Цветовете

Знаете ли какво символизират цветовете и как ни влияят? Независимо дали говорим за дрехи, за цвета на косата, за лака за нокти за цвета на апартамента, цветовете , които избирате, имат значение. Умелото използване на цветовете е гаранция за постигане на успех в много сфери на човешкия живот.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Не носете тези цветове: грози ви черна магия!Не носете тези цветове: грози ви черна магия!Цветовете отдавна са известни със своите магически свойства. Те могат не само да предизвикат определено настроение у нас, но и да повлияят на поведението ни. Не носете тези цветове: грози ви черна магия!
Символика и значение на розовия цвятСимволика и значение на розовия цвятСмята се, че розовият цвят съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото. В цветната психология розовото носи надежда. Невъзможно е да тълкуваме различните нюанси на розово по един и същи начин
Символика и значение на черния цвятСимволика и значение на черния цвятВ нашата митология черният цвят се свързва с отвъдното и смъртта, със злите сили и нещастието. Той е символ на бездната, всичко необятно и неизмеримо, непонятно и плашещо.
Какво символизират цветоветеКакво символизират цветовете
11 Януари
3
Пламена M.
Цветовете говорят на всички езици – тази крилата фраза, написана за първи път през 1721 г. , е в пълна сила до ден днешен. Значенията на цветовете са важни за много аспекти от живота
Тези цветове ще ти донесат късмет и щастие през зиматаТези цветове ще ти донесат късмет и щастие през зиматаПод въздействието на студените зимни пейзажи е възможно настроението ни да спадне. За да не се случва това, астролозите препоръчват на всеки един от зодиакалните знаци да се обгради с определени цветове.
Психология за цветовете! Какво казва науката?Психология за цветовете! Какво казва науката?Повечето хора осъзнават, че възприемаме цветовете по пътя на асоциациите. Как става това? Когато минава през очите, възприятието на цвета стига до всички органи и поражда разпознаваеми усещания.
Символика и значение на белия цвятСимволика и значение на белия цвятБелият цвят предизвиква у повечето хора усещане за лекота и тишина‚ хлад и светлина. Бялото е цветът на искреността‚ идеала‚ въображението и мечтите‚ символ на истината и невинността.
Любимият ви цвят издава вашата стихияЛюбимият ви цвят издава вашата стихияЦветовете, с които сами се обграждаме, разкриват много не само за стила ни, но и за нашия характер. Те, като всяко нещо на този свят, носят своето послание.
Кое цвете какво символизира?Кое цвете какво символизира?Цветята са незаменими като подарък от древни времена. Те са най-подходящият начин някой да се почувства специален и обичан. Много често с тях можем да кажем повече от онова, което се осмеляваме да изречем с думи.
Магическите свойства на карамфилитеМагическите свойства на карамфилитеКак да говорим с другите с помощта на карамфилите и кога е уместно да ги подаряваме според поверията, свързани с карамфилите. Карамфилът най-често се подарява като символ на чиста и дълбока любов.