Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Психология на Цветовете
Психология на Цветовете

Психология на Цветовете

Знаете ли какво символизират цветовете и как ни влияят? Независимо дали говорим за дрехи, за цвета на косата, за лака за нокти за цвета на апартамента, цветовете , които избирате, имат значение. Умелото използване на цветовете е гаранция за постигане на успех в много сфери на човешкия живот.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Символика и значение на жълтия цвятСимволика и значение на жълтия цвят
28 Юли
2
Значението на жълтия цвят в различните епохи и при различните народи не е било едно и също. В християнството например неговото значение се е определяло от нюанса.
Цветове за привличане на париЦветове за привличане на пари
14 Юли
Важното е да се вярва в силата на цвета, за да се активират неговите възможности. Ето кои цветови нюанси могат да помогнат за справяне с паричните неблагополучия и откриване на път към благосъстоянието.
Магията на цветовете: символика и употребаМагията на цветовете: символика и употреба
08 Май
Магията на цветовете: Кратко ръководство за значенията на цветовете и тяхната ежедневна употреба. Цветът има определени магически сили.
Не носете тези цветове: грози ви черна магия!Не носете тези цветове: грози ви черна магия!
03 Март
Цветовете отдавна са известни със своите магически свойства. Те могат не само да предизвикат определено настроение у нас, но и да повлияят на поведението ни. Не носете тези цветове: грози ви черна магия!
Символика и значение на розовия цвятСимволика и значение на розовия цвят
17 Февр.
Смята се, че розовият цвят съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото. В цветната психология розовото носи надежда. Невъзможно е да тълкуваме различните нюанси на розово по един и същи начин
Символика и значение на черния цвятСимволика и значение на черния цвят
21 Януари
В нашата митология черният цвят се свързва с отвъдното и смъртта, със злите сили и нещастието. Той е символ на бездната, всичко необятно и неизмеримо, непонятно и плашещо.
Какво символизират цветоветеКакво символизират цветовете
11 Януари
3
Цветовете говорят на всички езици – тази крилата фраза, написана за първи път през 1721 г. , е в пълна сила до ден днешен. Значенията на цветовете са важни за много аспекти от живота
Психология за цветовете! Какво казва науката?Психология за цветовете! Какво казва науката?
30 Ноем.
Повечето хора осъзнават, че възприемаме цветовете по пътя на асоциациите. Как става това? Когато минава през очите, възприятието на цвета стига до всички органи и поражда разпознаваеми усещания.
Символика и значение на белия цвятСимволика и значение на белия цвят
27 Септ.
Белият цвят предизвиква у повечето хора усещане за лекота и тишина‚ хлад и светлина. Бялото е цветът на искреността‚ идеала‚ въображението и мечтите‚ символ на истината и невинността.
Любимият ви цвят издава вашата стихияЛюбимият ви цвят издава вашата стихия
29 Юли
Цветовете, с които сами се обграждаме, разкриват много не само за стила ни, но и за нашия характер. Те, като всяко нещо на този свят, носят своето послание.