sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи
Вярвания, Традиции и Обичаи

Вярвания, Традиции и Обичаи

Суеверия, вярвания, поличби, традиции и обичаи от България и света. За необичайните и чудати вярвания в различни култури запазили се до днес. Когато традициите повеляват и боговете мълчат.
Започва Русалската седмица. Пазете се от злото!Започва Русалската седмица. Пазете се от злото!Първата седмица след Петдесетница според народното поверие започва Русалската седмица. Смята се, че тогава душите на починалите удавници слизат на земята във вид на бели и жълти пеперуди.
Изпробвани ритуали за привличане на богатствоИзпробвани ритуали за привличане на богатство
09 Юни
Mariana
Старата максима, че за да получиш, първо, трябва да дадеш, е вярна. Космическите енергии и вселената застават в равновесие, когато онези, които имат, помагат. Ритуалите за привличане на богатство
Привличане на парите в портфейла виПривличане на парите в портфейла ви
09 Юни
11
Жана Г.
В портфейла ви не трябва да има снимки. Те пречат на привличането на пари. Никога не оставяйте портфейла си напълно празен. Парите трябва да се чувстват добре в портфейла ви. Поне един от параметрите на портфейла ви
Митове за теменугатаМитове за теменугатаТеменужките са едни от най-грациозните и нежни цветя, които могат да покорят погледа на всеки, както и да го впечатлят със семплото си ухание. Митове за теменугата:
Поверия за гардениятаПоверия за гардениятаГарденията е истинската кралица на домашната градина, малко растения могат да се сравняват с нея по красота и елегантност. Какви са магическите свойства на гарденията? Има много поверия за гарденията.
Народни вярвания за привличане на париНародни вярвания за привличане на пари
07 Май
Mariana
Парите никога не стигат, дори и на милионерите. Ето народни вярвания за привличане на пари. Как да привлечем парите?
Какви са обичаите на Разпети петъкКакви са обичаите на Разпети петък
30 Април
1
Антония Р.
Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.
Отделните дни от седмицата и вярвания, свързани с тяхОтделните дни от седмицата и вярвания, свързани с тяхЗапазили се от древността до днес, реалност или не, вярванията и суеверията за различните дни на седмицата съществуват. Вижте какви тайни крие и какви вярванията има за всеки ден от седмицата!
Забравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастиеЗабравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастиеЦветница е един от най-светлите християнски празници. И до днес битува вярването, че на този ден се сбъдва всичко пожелано.
Традиции и обичаи за ЦветницаТрадиции и обичаи за Цветница
25 Април
2
Rosi Stoyanova
Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.