Вярвания, Традиции и Обичаи
Beliefs, Traditions and CustomsVerovanja, Tradicije i Običaji
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи
Вярвания, Традиции и Обичаи

Вярвания, Традиции и Обичаи

Суеверия, вярвания, поличби, традиции и обичаи от България и света. За необичайните и чудати вярвания в различни култури запазили се до днес. Когато традициите повеляват и боговете мълчат.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Не дръжте тези неща на масата - на лошо е!Не дръжте тези неща на масата - на лошо е!
25 Юни
В повечето домове масата е централното място за събиране и общуване на семейството. Но дали знаете, че има някои предмети, които не трябва да държите на масата?
Какво символизира червената роза?Какво символизира червената роза?
12 Юни
Когато получавате или подарявате червени рози, това неминуемо носи посланието Обичам те. Чрез тях казваме повече, отколкото можем да изразим с думи. Вижте каква символика носи червената роза във всички варианти
Лоша поличба: кои вещи не бива да се изхвърлят?Лоша поличба: кои вещи не бива да се изхвърлят?
03 Юни
Лоша поличба: кои вещи не бива да се изхвърлят? Внимавайте кои вещи изхвърляте. Може да си създадете неприятности. Поверия кои вещи не трябва да се хвърлят.
На Черешова задушница Господ прибира душитеНа Черешова задушница Господ прибира душите
03 Юни
4
Днес е Черешова задушица! След Великден входът на Царството небесно, е отворен. На днешния ден Църквата се моли през него да влязат вярващите и праведни починали.
Магическите свойства на тамянаМагическите свойства на тамяна
27 Май
Тамянът е дървесна смола, отделяна от някои дървета и храсти от рода Boswellia, свързан с терпентиновото дърво, както и дървета, които дават балсам и смирна. Тяхната родина са части от Азия и Африка.
Какво са наричанията?Какво са наричанията?
17 Май
Наричането е ритуал с магическа сила, познат по нашите земи от дълбока древност. Какво са наричанията? Етимология и същност на ритуала наричане. Смисълът на наричането и времето за изпълнението му
Привличане на пари с мандрагораПривличане на пари с мандрагора
20 Април
Мандрагората може да привлича пари - това е вярване, което съществува от векове и все още се поддържа от мнозина днес. Дали мандрагората действително има силата да привлича пари - разберете само тук
Тълкуване на християнските символи, свързани с ВеликденТълкуване на християнските символи, свързани с Великден
17 Април
С този най-светъл християнски празник са свързани различни християнски символи, които имат своето обяснение. Вижте тълкуването на великденските символи:
Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годинатаНай-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината
17 Април
Но в годините, когато хората не може да си устройва толкова пищни трапези, на християнския празник се гледало предимно откъм духовната му страна, а това довело и до някои суеверия.
Символът на Великденското зайче е обгърнат от мистерияСимволът на Великденското зайче е обгърнат от мистерия
14 Април
Макар че у нас символът на Великденското зайче е слабо познат, около Страстната седмица шоколадовите зайчета са най-често срещаното лакомството по магазините. Легендата за този образ обаче е обгърната от мистерия.