Вярвания, Традиции и Обичаи

Вярвания, Традиции и Обичаи

Суеверия, вярвания, поличби, традиции и обичаи от България и света. За необичайните и чудати вярвания в различни култури запазили се до днес. Когато традициите повеляват и боговете мълчат.
Какво да направя за късметКакво да направя за късметЖивейте живота си пълноценно, приемайте смело предизвикателствата, бъдете в хармония със себе си и рано или късно късметът ще стане ваш съюзник.
Защо точно четирилистната детелина носи късметЗащо точно четирилистната детелина носи късмет
21 Юни
Жана Г.
Детелината с четири листа винаги е била смятана за растение, което носи късмет на този, който го намери. Дори да бъде получена като подарък, четирилистната детелина ще донесе щастие и късмет на собственика си.
Защо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди ДимитровденЗащо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди Димитровден26 октомври в календара на народните празници е денят на свети Димитър - повратна точка, която бележи началото на зимата. Народното поверие гласи, че в полунощ на Димитровден небето се отваря и сбъдва най-съкровените желания
На Черешова задушница Господ прибира душитеНа Черешова задушница Господ прибира душитеДнес е Черешова задушица! След Великден входът на Царството небесно, е отворен. На днешния ден Църквата се моли през него да влязат вярващите и праведни починали.
Знаци, че ще ви сполети лош късметЗнаци, че ще ви сполети лош късметЕто някои суеверия, които предричат, че ако се натъкнете на тях, няма да ви провърви. Тези знаци на съдбата предсказват лош късмет. Помислете следващия път, преди да застанете на ъгъла на масата
Абракадабра - за силата на магическата думаАбракадабра - за силата на магическата думаМагията и нейната сила е предизвикала огромен интерес, но и ужас във всички времена. За нейната сила се спори и до ден днешен, като част от хората вярват в нейното съществуване, а останалите са скептично настроени.
Знаци, които предвещават нещо лошо в живота ниЗнаци, които предвещават нещо лошо в живота ниЗнаците и суеверията на съдбата могат да се трактуват по различен начин, въпреки че има такива, които със сигурност предвещават нещо лошо ви живота ни.
Настъпва Валпургиевата нощ - най-тайнствената вечер от годинатаНастъпва Валпургиевата нощ - най-тайнствената вечер от годината
30 Април
2
Антония Р.
Вечерта между 30 април и 1 май се почита от света на окултното като Валпургиева нощ и се смята, че в тези часове нечистите сили слизат на Земята.
Откъде идва традицията да се чупят чинииОткъде идва традицията да се чупят чинииЕдва ли има някой, който да не е чувал за традицията по време на веселба в гръцките таверни да се чупят чинии. Всъщност в миналото чупенето на чинии е имало друго значение. То е представлявало по-скоро. . .
На късмет ли е да намериш ключ?На късмет ли е да намериш ключ?На късмет ли е да намериш ключ? Разберете какво означава да намериш ключ - според вида на ключа, според времето, в което намерите ключа. На късмет ли е да намериш ключ?