Вярвания, Традиции и Обичаи

Вярвания, Традиции и Обичаи

Суеверия, вярвания, поличби, традиции и обичаи от България и света. За необичайните и чудати вярвания в различни култури запазили се до днес. Когато традициите повеляват и боговете мълчат.
Молците носят негативна енергия за домаМолците носят негативна енергия за домаНо освен че са неприятни на външен вид, с молците са свързани и много суеверия, които предсказват, че те носят единствено негативна енергия за всеки дом
Суеверия: Черната котка носи любов в къщатаСуеверия: Черната котка носи любов в къщатаЗнаете ли, че дълго време във Великобритания се е смятало, че да ти пресече черна котка пътя, е равнозначно на голям късмет? Черните котки носят сексуално привличане в къщата.
Вярвания за СлънцетоВярвания за СлънцетоПрез вековете всички народи са имали легенди и вярвания относно Слънцето. Нека разгледаме някои от по-популярните вярвания за Слънцето, съществуващи по света. Световни легенди и вярвания за Слънцето.
Символика на цветето Индийски меч - СансевиераСимволика на цветето Индийски меч - СансевиераВярва се, че Сансевиерата може и да действа като “щит срещу недоброжелатели и интриганти. Ако отглеждате Сансевиерата или Индийски мече в дома и в офиса, добре е да знаете символиката на това цвете
Ритуали за късметРитуали за късмет
21 Юни
6
Valentina
Днес все повече търсим ритуали и практики, с които да увеличим благосъстоянието и успеха си. Вярваме, че определени действия и амулети могат да предизвикат късмет в живота ни.
Какво да направя за късметКакво да направя за късмет
21 Юни
1
Rosi Stoyanova
Живейте живота си пълноценно, приемайте смело предизвикателствата, бъдете в хармония със себе си и рано или късно късметът ще стане ваш съюзник.
Защо точно четирилистната детелина носи късметЗащо точно четирилистната детелина носи късмет
21 Юни
Жана Г.
Детелината с четири листа винаги е била смятана за растение, което носи късмет на този, който го намери. Дори да бъде получена като подарък, четирилистната детелина ще донесе щастие и късмет на собственика си.
Защо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди ДимитровденЗащо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди Димитровден26 октомври в календара на народните празници е денят на свети Димитър - повратна точка, която бележи началото на зимата. Народното поверие гласи, че в полунощ на Димитровден небето се отваря и сбъдва най-съкровените желания
На Черешова задушница Господ прибира душитеНа Черешова задушница Господ прибира душитеДнес е Черешова задушица! След Великден входът на Царството небесно, е отворен. На днешния ден Църквата се моли през него да влязат вярващите и праведни починали.
Знаци, че ще ви сполети лош късметЗнаци, че ще ви сполети лош късметЕто някои суеверия, които предричат, че ако се натъкнете на тях, няма да ви провърви. Тези знаци на съдбата предсказват лош късмет. Помислете следващия път, преди да застанете на ъгъла на масата