Духовното

Духовното

Духовно развитие и достигането на по-високо духовно ниво е процес на вътрешно пробуждане и осъзнаване на нашата вътрешна същност. Стъпки към духовното израстване на всеки един от нас. Нека бъдем добри и живеем духовно .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Духовна медитацияДуховна медитация
18 Април
Духовната медитация има редица положителни въздействия върху психичното и емоционалното благополучие на практикуващия. Духовната медитация има за цел да насочи ума към духовни или трансцендентни аспекти на съществуването.
Магията на йога позата ЛотосМагията на йога позата Лотос
17 Април
Ако търсите спокойствие и холистично здраве, позата лотос е за вас. Основата на тази практика е позата на лотоса или Падмасана йога - поза, свързана с уравновесеност и спокойствие. Позата Падмасана или Лотос е портал към по-
Как да практикуваме съзерцание?Как да практикуваме съзерцание?
16 Април
Как да разбирам съзерцанието? Как точно да практикувате съзерцание? Какво носи съзерцанието? Съзерцанието може да включва елементи на медитация, произнасяне или слушане на молитва, пеене, извършване на някакво. . .
Визуализираща медитацияВизуализираща медитация
12 Април
Какво е визуализираща медитация - начин за постигане на мир, спокойствие и релакс. Алтернатива е на стандартната медитация с концентрация върху обект или звук. Как се практикува визуализиращата медитация?
Мистериозната страна на епифизната жлезаМистериозната страна на епифизната жлеза
10 Април
Мистериозна страна на епифизата. Функцията на епифизата в тялото е, че изработва хормона серотонин, който се превръща в мелатонин. Тя е свързана с половото развитие на индивида. Епифизата свърза мозъка с божественото
Отдаването на божественото - как става?Отдаването на божественото - как става?
09 Април
Отдаването на божественото е дълбока духовна практика, която включва освобождаване от контрол и доверие във висша сила. Как човек се отдава на божественото и какво всъщност означава това?
Как се практикува квадратно дишане?Как се практикува квадратно дишане?
08 Април
За какво помага квадратното дишане? Как се практикува квадратно дишане? Кога може да се прави квадратно дишане? Квадратното дишане е древна дихателна практика, известна и използвана от йогите.
Как да практикуваме осъзнатост?Как да практикуваме осъзнатост?
08 Април
Практикуването на осъзнатост е мощен инструмент за подобряване на благосъстоянието и водене на по-балансиран и пълноценен живот. Ето някои практически стъпки, които да ви помогнат да практикувате осъзнатост
Кои са ин и ян практикитеКои са ин и ян практиките
03 Април
Ползи от редовите ин и ян практики. Защо да използваме ин и ян практиките? Ин и ян са даоистките концепции. Ин е вътрешен, пасивен, охлаждащ, насочен надолу, Ян е външен, динамичен, затоплящ, насочен нагоре
Трансцендентална медитацияТрансцендентална медитация
29 Март
История на трансценденталната медитация и какво е. Как да правите трансцендентална медитация? Как действа техниката на трансцендентална медитация?