Духовното

Духовното

Духовно развитие и достигането на по-високо духовно ниво е процес на вътрешно пробуждане и осъзнаване на нашата вътрешна същност. Стъпки към духовното израстване на всеки един от нас. Нека бъдем добри и живеем духовно .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Aнгелология - какво е?Aнгелология - какво е?
18 Окт.
Християнското учение представя ангелите като носители на доброто и верни служители на Бога. Ангелите са по-съвършени от хората, но стоят на по-ниско стъпало от Твореца. Със същността на ангелите се занимава ангелологията.
Ангелските знациАнгелските знаци
16 Окт.
Ето някои от популярните ангелски знаци и техните общи символи и тълкувания. Ангелските знаци се срещат под формата на еднакви числа. Те са поредица от числа, които сформират едно цяло.
Какво е Вярата?Какво е Вярата?
16 Окт.
Разбирайки различните аспекти на вярата, можем да постигнем по-добро разбирателство за собствените си убеждения и усещания, както и за тези на другите хора.
Съвети на Дънов за духовно подмладяванеСъвети на Дънов за духовно подмладяване
22 Септ.
Духовни практики за подмладяване на духа. Съвети за духовно подмладяване на Петър Дънов. Постигането на духовна интелигентност е прекият път, с който духовното подмладяване няма да представлява проблем.
Традициите на японското пречистване с вода Мисоги или ЧозуяТрадициите на японското пречистване с вода Мисоги или Чозуя
20 Септ.
Сред японските традиции пречистването с водата играе централна роля. Две основни практики в това царство са Мисоги и Чозуя, всяка със свои собствени уникални ритуали и културно значение. Мисоги: Пречистване на тялото и духа
Какво казва Едгар Кейси за ангелите и архангелитеКакво казва Едгар Кейси за ангелите и архангелите
28 Юни
Във вековете вярването в ангели и архангели е присъщо на много култури и религии по света. Един от известните мистици и психически медиуми, свързани с тази тема, е Едгар Кейси. Какво казва Едгар Кейси за ангелите и архангелите?
Защо лъжата вреди на лъжецаЗащо лъжата вреди на лъжеца
19 Юни
Психологията твърди, че лъжата има способност да дехуманизира лъжеца. Хората понякога изричат лъжи с привидно добри намерения. Лъжата бавно, но сигурно разрушава поведението и атмосферата около самия лъжец.
Коя е енергията на осъзнаванетоКоя е енергията на осъзнаването
17 Юни
Понятието енергия на осъзнаването няма добре дефинирано или широко признато значение в научния или философски дискурс. Различните автори дават различно обяснение, но достигат до общо заключение.
Какъв е смисълът на живота?Какъв е смисълът на живота?
10 Юни
Въпросът за смисъла на живота е дълбок и философски въпрос, на който хората през вековете са се опитвали да намерят отговор. Ето няколко стъпки, които може да ви помогнат в този процес в откриването на смисъла от живота
Рудолф Щайнер и евритмиятаРудолф Щайнер и евритмията
09 Юни
Евритмията е изкуство, разработено от Рудолф Щайнер, което се използва за изразяване на музикалния и езиков ритъм чрез движения на тялото. Евритмията има положителен ефект върху физическото, емоционалното и духовното