Космоса и Вселената

Космоса и Вселената

Потопи се в безкрайната Вселена и необятния космос с нашите любопитни публикации за съзвездия, галактики, черни дупки, планети, слънчевата система и много други. Сами ли сме във Вселената?
Имат ли нужда от защита находките, оставени от експедиции на Луната?Имат ли нужда от защита находките, оставени от експедиции на Луната?Американската космическа агенция НАСА е изготвила каталог с предметите, оставени на лунната повърхност. Те са около петдесет на брой и според някои трябва да се защитят юридически
Откриха нов тип свръхмасивна черна дупкаОткриха нов тип свръхмасивна черна дупкаВселената е необятна, но и много загадъчна, което се доказва с всяко ново откритие. Колкото повече нови неща научаваме, толкова повече се убеждаваме, че знаем твърде малко за нея.
Мощно слънчево изригване застрашава Земята през следващия век!Мощно слънчево изригване застрашава Земята през следващия век!Според астрофизиците има голяма вероятност за мощно слънчево изригване през следващите 100 години, което ще застраши планетата.
Мистерия! Астероидът Оумуамуа, открит наскоро, изчезна! Какво е той?Мистерия! Астероидът Оумуамуа, открит наскоро, изчезна! Какво е той?Появяват се както научни предположения, така и уфологични за астероидa Оумуамуа. Загадките около тялото засилват интереса към него. Най-напред учудване предизвиква фактът, че то няма постоянни размери.
Откриха първоизточника на свръхмасивните черни дупкиОткриха първоизточника на свръхмасивните черни дупкиВ скорошно свое изследване астрономи откриха причината за възникването на свръхмасивните черни дупки. Те установили, че в съответствие с първопричината, въпросните обекти са били в. . .
Нови снимки от Марс доказаха: На червената планета е текла вода!Нови снимки от Марс доказаха: На червената планета е текла вода!Фактът, че Марс е планета, зловещо наподобяваща Земята, вече не е изненадващ. Но колко точно сходна е с нашата родна планета? Някога червената планета имала ли е океани, езера и реки? Имало ли е растителност?
Ново от НАСА: На Марс може наистина да има живот!Ново от НАСА: На Марс може наистина да има живот!На Марс май наистина има живот. Апаратът Кюриосити (Curiosity) на НАСА, както и мисията на Европейската космическа агенция Mars Express съобщават, че са засекли следи от. . .
Главната тайна на Слънцето вече е разкритаГлавната тайна на Слънцето вече е разкритаСлънчевата система, в която се намира и планетата Земя, има център. В него се откроява ярка звезда, която наричаме Слънце. То има почти идеална сферична форма. Най-яркото небесно тяло е привлякло вниманието на човека от древни времена.
Вселената се разширява по-бързо от очакванотоВселената се разширява по-бързо от очакванотоНа колко години е Вселената? Това е въпрос, който е интригуващ за всеки човек, любопитен към света.
Учени откриха девета планета в Слънчевата системаУчени откриха девета планета в Слънчевата системаУчени от Калифорния твърдят, че са открили неизвестна планета от Слънчевата система. Това е девета планета, за която досега нямаше никакви данни.