Религии

Религии

Основните световни религии и техните вярвания за живота и света. Всички религии се опитват да помогнат на хората да осъзнаят целта и съществуването си в този живот.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Започна хаджа – един от най-свещени ритуали за мюсюлманитеЗапочна хаджа – един от най-свещени ритуали за мюсюлманите
01 Септ.
От 30 август до 4 септември тази година ще се проведе обичаят хаджа в свещения град за мюсюлманите Мека. Очаква се близо 2 милиона души тази година да се включат в ритуалите.
Кървавият ритуал Ашура, в който дори деца се самонараняватКървавият ритуал Ашура, в който дори деца се самонараняват
25 Август
При традициите на мюсюлманите шиити има един особен празник, който не е свързан с веселби, а с брутално самонараняване. В този кървав ритуал се включват дори малки деца, които искат да покажат предаността си към исляма.
Папеса Йоана – призрачният водач на католическата църкваПапеса Йоана – призрачният водач на католическата църква
11 Април
Легенда разказва, че през IX век жена успява да стане глава на католическата църква. Името ѝ е папеса Йоана и според едни тя е реална историческа личност, а според други – измислица.
Църквата почита Нова година на 1 септемвриЦърквата почита Нова година на 1 септември
01 Септ.
На 1 септември със Симеоновден започва църковната Нова година. С този празник се дава старт и на есенната оран, а светецът Симеон Стълпник се смята в народните вярвания за покровител на орачите.
Адът в различните религииАдът в различните религии
17 Юли
7
Адът е мястото, където попадат грешниците след физическата си смърт. Деветте кръга на ада в различните религии. Разкази на върнали се от клинична смърт пациенти.