Животни
AnimalsŽivotinje
Животни

Животни

Потопи се в магията и мистиката на животните. Какво символизират животните и каква е тяхната сила в различните култури. Свръхестествени способности на животните, които науката не може да обясни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Огромни и дребни животниОгромни и дребни животни
13 Август
Най-големият динозавър, живял на планетата ни, е тежал над сто тона и бил дълъг над тридесет и пет метра. Най-малката птичка е колибрито - гнездото й се побира в черупката на орех.
Поверията и коткитеПоверията и котките
10 Февр.
2
Напоследък в Англия се шири мнението, че котките пазят любовта вкъщи. Какво означава котка да кихне. В различните страни има поверия за котки.
Невероятни факти за животнитеНевероятни факти за животните
30 Януари
1
През зимата денонощието за бобрите е равно на двадесет и девет часа. Птиците се ориентират в пространството благодарение на феромагнит. Крокодилът гълта камъни, за да плува по-лесно.
Животните, от които се страхувамеЖивотните, от които се страхуваме
18 Ноем.
7
Въпреки че само десет процента от всички змии са отровни, всяка година тридесет хиляди души умират от ухапванията им. Съществуват само пет вида паяци, чието ухапване може да убие човек.
Учете се на любов от животнитеУчете се на любов от животните
11 Ноем.
1
Бъдете общителни като пингвините, за да откриете човека на живота си. Бъдете умерени в емоциите си като пеперудите и настоятелни като таралежа.
Най-жестоките женски животниНай-жестоките женски животни
08 Ноем.
6
Женската на врабеца убива пиленцата на другите женски, с които се е чифтосвал партньорът й, за да се грижи той само за нейните пиленца. Черната мечка зарязва бебето си, ако е само едно.
Невероятните умения на животнитеНевероятните умения на животните
03 Ноем.
2
В древността се е смятало, че хипопотамите са покрити с кървава пот. В действителност те са покрити с червен пигмент, който ги предпазва от слънчевите лъчи и от бактерии.
Езикът на животнитеЕзикът на животните
14 Окт.
Смехът на хиените има за цел да предаде информация за доминирането и идентичността на отделните индивиди. Сомовете издават скърцащ звук, когато са уплашени.
Какво знаете за тези животниКакво знаете за тези животни
16 Септ.
1
Всяка година десет души в света умират от нападение от акули. За същия период от време умират над сто човека от травми, причинени от крава.
И животните имат трето окоИ животните имат трето око
15 Септ.
2
Гущерите туатари от Нова Зеландия имат трето око, което е снабдено с роговица и зрителен нерв. Третото око на туатарите се намира върху предната горна част на главата им.