Феноменът Танцуващата чума, който уби мистериозно десетки души

Феноменът Танцуващата чума, който уби мистериозно десетки души

0

През 1518 година фрацузойката мадам Трофеа започва да танцува на улица в Страсбург. От никъде не се чува музика, но лицето на жената изразявало истинско удоволствие все едно танцува пред цял оркестър, който свири любимата ѝ песен.

1

Феномени

Феномени - Новите теми и статии. Мистерии, загадки и всичко свързано с Феномени. Нашите статии за Феномени от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Феномени.
Феномени - Необясними житни кръгове се появиха близо до София

Необясними житни кръгове се появиха близо до София

07.07.201705820

Дали извънземните се опитват да се свържат със софиянци стана въпрос, който силно заинтригува столичани след появата на житни кръгове в близост до село Равно поле, Софийско.

Феномени - Годината, в която не е имало лято

Годината, в която не е имало лято

10.05.201702062

През 1816 година вулканът Тамбора изригва, отделяйки в атмосферата огромни количества пепел. Тя се разпространява по цялата планета и води до феномен, който до днес не се е повтарял.

Феномени - Жената с най-невероятна памет помни всеки детайл от живота си

Жената с най-невероятна памет помни всеки детайл от живота си

30.04.20170593

27-годишната Ребека Шарък помни отлично не само какво е хапнала вчера за обяд, но и всеки малък детайл от живота си от 12-годишна възраст насам.

Феномени - Ефектът на Мандела ще ви накара да се съмнявате в спомените си

Ефектът на Мандела ще ви накара да се съмнявате в спомените си

09.02.201701590

Ефектът на Мандела е понятие, с което се описва много интересен феномен сред хората. Оказва се, че цели групи си спомнят исторически факти по напълно погрешен начин.

Феномени - Младо момиче от Бангладеш бавно се превръща в дърво

Младо момиче от Бангладеш бавно се превръща в дърво

04.02.201705809

10-годишната Сахана Хатун стана популярна по цял свят като първата жена, станала жертва на т. нар Синдром на човека дърво. Заради болестта по лицето ѝ се появяват израстъци, чрез които прилича на дърво.

Феномени - Вярно е! Животът наистина може в миг да премине пред очите ви

Вярно е! Животът наистина може в миг да премине пред очите ви

02.02.20170652

Учените смятат, че феноменът, при който живота минава в миг пред очите, е истински, а не плод на уплашеното съзнание в критични ситуации. Нови изследвания дори са успели да установят точно кои части на мозъка са засегнати при неговото проявление.

Феномени - Пълна мистерия! Индийка не спира да яде пясък вече 60 години

Пълна мистерия! Индийка не спира да яде пясък вече 60 години

07.01.201703114

Старица от индийския град Варанаси изуми цял свят. Вече близо шестдесет години необикновенната дама похапва пясък. Въпреки необичайния си начин на хранене възрастната жена се чувства отлично и не възнамерява да се лишава от любимата си храна.

Феномени - Зелените деца от Улпит, които и до днес остават мистерия

Зелените деца от Улпит, които и до днес остават мистерия

22.12.201601927

В покрайнините на малкото английско градче Улпит трудещите се на полето откриват две непознати деца – момиче и момче, които приличали на хора, но били изцяло зелени. Те се появили от яма, изкопана за лов на вълци.

Феномени - Призраци бродят в британски бар. Организират спане с тях

Призраци бродят в британски бар. Организират спане с тях

15.09.20160311

Призрачни създания обитават бар в Англия. Заради тях служителите на заведението треперят от страх всеки път, когато са на работа.

Феномени - Албански борнеши - културния феномен без еквивалент

Албански борнеши - културния феномен без еквивалент

04.09.201604374

Албанска традиция, датираща от петнадесети век, продължава да изумява света.

На тази страница ще се натъкнеш на избрани теми и статии за Феномени. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Феномени. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Феномени. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Феномени. Феномени, съвети и мнения.