Космоса и Вселената

Космоса и Вселената

Потопи се в безкрайната Вселена и необятния космос с нашите любопитни публикации за съзвездия, галактики, черни дупки, планети, слънчевата система и много други. Сами ли сме във Вселената?
Земята преди милион години: Планетата ни в миналото е била неузнаваемаЗемята преди милион години: Планетата ни в миналото е била неузнаваемаЗемята, такава, каквато я познаваме днес, е имала коренно различен облик в миналото. Преди милион години родната ни планета е нямала нищо общо с познатата ни днес.
Астероид с размерите на автобус приближава ЗемятаАстероид с размерите на автобус приближава ЗемятаАстероид с размерите на автобус приближава Земята и ще е най-близо до нашата планета днес, 3 октомври и ще се намира на разстояние едва от 87 000 километра, съобщава НАСА.
Втора гравитационна вълна потвърждава най-голямото откритие във физикатаВтора гравитационна вълна потвърждава най-голямото откритие във физиката
28 Септ.
Антония Р.
Втора гравитационна вълна са успели са засекат учените от центъра LIGO и Специализираната обсерватория за гравитационни вълни в Италия. Ясният сигнал е бил отчетен благодарение на три сензора.
Космически облак прах стряска учените със странни сигнали към ЗемятаКосмически облак прах стряска учените със странни сигнали към ЗемятаПрез 2015 година научната общност по света бе изправена буквално на нокти, след като уредите за улавяне на сигнали от Космоса започнаха да приемат странни и непознати знаци от далечната звезда Таби или KIC 8462852.
Какво се случва с енергията на Вселената?Какво се случва с енергията на Вселената?
14 Септ.
Антония Р.
Дали Вселената ни се намира в процес на бавна смърт или просто количество енергия от всички галактики се преобразува в нещо, което не можем да измерим е въпрос, който учените си задават.
Тези снимки на НАСА показват истинската красота на нашата планетаТези снимки на НАСА показват истинската красота на нашата планета
02 Септ.
Антония Р.
Последните снимки от експедицията Engineer Jack Fischer на НАСА заредиха архива на космическата агенция с невероятни фотографии от Космоса, които може да видите в нашата галерия.
НАСА показа приказна зимна картина на МарсНАСА показа приказна зимна картина на Марс
28 Август
Антония Р.
Подобно на Земята и на Марс пада сняг, като през определен период от време повърхността на Червената планета се скрива зад пухкава бяла покривка. Благодарение на спътниците на НАСА може да видим как изглежда тази бяла приказка на снимка.
Астероид с размерите на къща приближава Земята през октомвриАстероид с размерите на къща приближава Земята през октомври
11 Август
Антония Р.
Астероид с внушителни размери се очаква да доближи Земята на 12 октомври, предава Европейската космическа агенция. Небесното тяло ще се намира на 44 000 километра от нашата планета, но не представлява опасност за нея.
Започна пикът на метеоритните дъждовеЗапочна пикът на метеоритните дъждовеТази година пикът на метеоритните дъждове е между 9-ти и 13-ти август. Именно в тези дни ще може да наблюдаваме красивите Персеиди.
Къде е изчезнал Немезис - двойникът на Слънцето?Къде е изчезнал Немезис - двойникът на Слънцето?
26 Юли
Mariana
Именно това потвърждение кара учените от Бъркли да смятат, че нашето Слънце не е било единствена рожба, а най-вероятно е родено заедно с друга звезда, която те наричат Немезис.