Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани
Амулети и Талисмани

Амулети и Талисмани

Съвети при избора на амулети и талисмани, които предпазват и помагат. Значението на амулетите и талисманите , как да ги избираме и какво символизират. Избери си талисман спрямо зодията и датата на раждане
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сложим над камината за щастие в дома?Какво да сложим над камината за щастие в дома?
16 Август
В комфорта на дома може да добавим няколко идеи за да придадем уют и щастие чрез декорация над камината. Камината е символ на семейното огнище. Кои амулети за дома да сложите над камината?
Талисман саламандър - символика и магически свойстваТалисман саламандър - символика и магически свойства
11 Юли
Като талисман саламандърът може да бъде използван за привличане на сила и енергия. Носенето на талисман саламандър може да вдъхнови смелост и решителност в изпълнението на желания и постигането на цели.
Талисман бухал - символика и свойстваТалисман бухал - символика и свойства
08 Юли
Талисманът бухал е дълбоко вкоренен символ със значителна история и мистична сила. Талисман бухал - символика и свойства:
Талисман скорпион - какво ще ви донесе?Талисман скорпион - какво ще ви донесе?
07 Юли
Във вълнуващия свят на околохороскопните символи и астрологията, Талисманът скорпион привлича вниманието си като мощен и символичен обект. Скорпионът, в качеството си на зодиакален знак, представлява интрига, страст и душевна сила.
Талисман Лъв - значение и магически способностиТалисман Лъв - значение и магически способности
30 Юни
Талисманът Лъв е един от най-известните и мощни талисмани в различните магически традиции и култури по света. Лъвът, като символ, представлява сила, власт и защита.
Талисман крокодил - символика и магическа силаТалисман крокодил - символика и магическа сила
28 Юни
Талисманите са древни символи, които се смятат за олицетворение на качество, енергия, предвещание или сила. Талисман крокодил - символика и магическа сила:
Талисман жаба - какво привлича?Талисман жаба - какво привлича?
26 Юни
В българските обичаи е прието да не се убива никога жабата в двора, тъй като тя е свещено животно и трябва да бъде пазено, за да носи добрини в дома. Ето какво означава жабата като талисман. Подаряване на талисман с жаба
Магически подаръци за сватбаМагически подаръци за сватба
25 Юни
Времето на сватбата е специален момент, когато двама души обещават да бъдат заедно за целия си живот. За да направите този ден още по-магичен, е възможно да се разгледате магически подаръци за сватба.
Фигурка на котка - идеалният талисман за домаФигурка на котка - идеалният талисман за дома
24 Юни
Фигурките на котки са популярни предмети на украса, които се използват в много домове по целия свят. Те са не само елегантни и красиви, но и имат символично значение. Котките са дълга история на представителство и символика и се смятат за идеален талисман
Направете си билкови амулети на ЕньовденНаправете си билкови амулети на Еньовден
24 Юни
Най-важния летен празник е Еньовден – денят на билкарите. От набраните на Еньовден билки може да направите билкови амулети, които ще действат в продължение точно една година, до следващия Еньовден.