Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Хегел - кратка биографияХегел - кратка биографияфилософията на Хегел става учение с влияние не само в Западна Европа, но и в Русия. Виждането за движението, промяната в света, са пътят на развитието и той се движи от противоречията в него, а не от статукво.
Откриха кое животно е липсващата брънка в еволюциятаОткриха кое животно е липсващата брънка в еволюциятаВъпросът кое е липсващо звено между човека и животинските видове, е на път да получи много отговори. Предположенията взимат един интересен обрат благодарение на някои нови открития и показват как се е движила еволюцията
Рене Декарт - живот и историяРене Декарт - живот и историяРене Декарт е известен френски учен, математик и философ, наричан още бащата на модерната философия. Декарт не е просто баща на философията, а е един от най-велики мислители на човечеството
Животът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяЖивотът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяМахатма Ганди е познат и като Бащата на нацията. Той се бори срещу крайния расизъм и религиозна непоносимост. Вижте още интересни факти от живота на Махатма Ганди в тази кратка биографична история.
Кои са олимпийските богове?Кои са олимпийските богове?Планината Олимп е мястото, където според митологията живеели древногръцките богове. Митовете разказват как в древни времена съдбата на обикновените хора била решавана от олимпийските богове.
Смъртта на СталинСмъртта на СталинЙосиф Сталин, диктаторът на Съветския съюз, който управлява от 1924 година, умира в Москва на 5 март 1953 година. Причината за смъртта е инфаркт. Запознайте се с още подробности около смъртта на Сталин.
Древна скална рисунка в Иран изуми ученитеДревна скална рисунка в Иран изуми ученитеИрански археолози се натъкнали на интересна скална рисунка преди 3 години, но първоначално тази скална рисунка не била идентифицирана като изображение, тъй като е с необичайна форма
Гробницата на Тутанкамон разкри още тайни! Сензацията на века?Гробницата на Тутанкамон разкри още тайни! Сензацията на века?Египетски археолози направиха ново важно откритие в гробницата на Тутанкамон. Още преди 5 години египтолозите са предполагали, че съществуват тайни помещения в гробницата на фараона
Днес почитаме мъчениците Хрисант и ДарияДнес почитаме мъчениците Хрисант и ДарияНа 19 март според православния календар се почитат римските мъченици Хрисант и Дария. Имен ден днес празнуват всички с имената Дария, Дарин, Дарина, Дара, Дарко и Найден.
Кой е Свети Патрик и какви са легендите за негоКой е Свети Патрик и какви са легендите за негоНа 17 март ирландците празнуват деня на своя покровител свети Патрик и макар празникът да е католически, хора от цял свят и с различни религии го отбелязват.