sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността
Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури . Тайните и загадките на древните цивилизации.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гала Дали - кралицата на Салвадор ДалиГала Дали - кралицата на Салвадор Дали
13 Окт.
Дали и Гала се женят и се превръщат в едно от най-ексцентричните семейства в историята. Гала е не само съпруга и муза на Салвадор Дали, но и негов мениджър и счетоводител. Гала има пълна власт над великия творец Дали
Извънземни в античността и летателни апарати в Библията?Извънземни в античността и летателни апарати в Библията?Автори, които са убедени, че има сведения за извънземни посетители в Библията и странни летателни апарати в античността, твърдят, че историята се предава частично и че важни части от антични текстове са изцяло изпуснати.
Древния град Зеугма и неговите уникални мозайкиДревния град Зеугма и неговите уникални мозайкиРазкопките в околностите на Зеугма започват през 2007 г. Днес музеят на мозайките в Зеугма се счита за най-голямата колекция от антични мозайки в света.
Цитати от Откровението на Йоан БогословЦитати от Откровението на Йоан БогословОткровението на Йоан Богослов е последната книга от Новия завет. Това е един интересен и доста необичаен текст, който все пак е достатъчно важен, за да бъде включен в Библията. Авторът Йон Богослов, говори доста загадъчно. . .
Легендата за ПрометейЛегендата за Прометей
28 Септ.
Admin
Легендата за Прометей е достигнала до нас благодарение на древногръцките митове. Титанът Прометей е този, който е дарил на хората огъня, но е платил за това много висока цена и хората носят пръстен в негова чест.
Това е цялото меню, сервирано на Тайната вечеряТова е цялото меню, сервирано на Тайната вечеря
27 Септ.
Антония Р.
Тайната вечеря вече не е толкова тайна, след като и последният момент от митичното събитие бе възстановен, а именно – с какво са се хранили Исус Христос и 12-те апостоли.
22 септември – Ден на Независимостта на България22 септември – Ден на Независимостта на България22 септември е една от най-знаменателните дати в новата българска история. На този ден, 30 години след Руско-турската освободителна война и пет века след края на Второто българско царство, страната става напълно независима. През 1908 година политическ
Как е обявена независимостта на БългарияКак е обявена независимостта на БългарияНезависимостта на България е обявена на 22 септември 1908 година във Велико Търново с манифест княз Фердинанд. Актът на обявяване на независимостта отхвърля и последните васални връзки с Османската империя.
Най-известните древногръцки митовеНай-известните древногръцки митове
12 Септ.
2
Жана Г.
Сред най-известните митове е този за Дедал и Икар. Митът за Нарцис разказва за самовлюбен младеж, а митът за Прометей - за саможертвата му в името на хората.
Съединението на БългарияСъединението на БългарияОфициалното обявяване на Съединението на България е на 6 септември 1885 година. Великите сили са стъписани от това дръзко събитие.