sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността
Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури . Тайните и загадките на древните цивилизации.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си
14 Юни
Хриси
Примамливото питие е бил любим начин за почивка и вдъхновение на редица известни личности. Макар алкохолът да е порок, тези хора са доказателство, че можеш да бъдеш гений или професионалист, дори да обичаш чашката.
Легенда за съзвездие РибиЛегенда за съзвездие РибиСъс съзвездието Риби се затваря кръгът за зодиака. Поглед към небосвода показва, че то се намира между Водолея и Овена, на север са Пегас и Андромеда. Легенда за съзвездие Риби.
Най-забележимите открития в древносттаНай-забележимите открития в древносттаОткритията на древния свят не са едно или две. Древните египтяни например са разполагали с медицински познания (голяма част от които се използват и в съвременната медицина) отпреди 6 000 г.
Как са се променяли генетично най-старите европейски цивилизацииКак са се променяли генетично най-старите европейски цивилизацииДосега в науката се смяташе, че през ранната Бронзова епоха местните жители от Егейската цивилизация са се смесвали с мигрантите от други региони. Как са се променяли генетично най-старите европейски цивилизации?
Капаните за крадците в древните гробнициКапаните за крадците в древните гробнициХоливудските продукции ни представят интересни системи срещу крадци, измислени в древни времена, за да бъдат оборудвани с тях вечните жилища на владетелите. Капаните за крадците в древните гробници:
Периодът от японската история КамакураПериодът от японската история КамакураПериодът Камакура в Япония носи името си от управлението на шогуната Камакура, създаден през 1192 година в Камакура от първия шогун Минамото но Йоримото.
Кои са атлантите?Кои са атлантите?Атлантида е загинала преди повече от 350 хиляди години, но част от нейното население е оцеляло чак до десетото хилядолетие преди Христа. Как са изглеждали атлантите?
Ужасът да си съпруга на Иван IV ГрозниУжасът да си съпруга на Иван IV Грозни
14 Май
1
Иван IV Грозни (Страшни - преведено от руски) е първият коронован руски цар и един от най-жестоките владетели, които историята познава. Заради тежкото си детство Иван израснал подозрителен и параноичен към всички. Представете си сега какво е било да си же
Прегръдката на МорфейПрегръдката на МорфейМорфей е известен като бога на сънищата или бога на мечтите в древногръцката митология и син на Хипнос. Предвид ролята на Морфей и неговото божествено значение, народите сътворяват прегръдката на Морфей
Свети Георги и ламятаСвети Георги и ламятаСвети Георги е християнски мъченик, за който легендата разказва, че е преборил ламята. Легендата разказва, че Свети Георги е пътувал из различни земи дълги години. Един ден той се оказва в земите на. . .