Замърсяването е било факт още по време на римляните

Замърсяването е било факт още по време на римляните

Екологията е една от най-дискутираните съвременни теми. Замърсяването на околната среда тревожи хората и затова зелената идея печели все повече привърженици.

1

Загадки

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Загадки - Уникални находки показаха, че динозаврите са имали пера

Уникални находки показаха, че динозаврите са имали пера

18.05.2019092

Уникални находки преобърнаха представата на учените за произхода на перата. Два неоткривани до момента фосила бяха намерени в Китай. Те показаха, че летящите влечуги, известни като птерозаври, са имали примитивни пера.

Загадки - Кои са вестготите?

Кои са вестготите?

17.05.20190169

Вестготите били един от двата основни клона на източногерманското племе готи. Другото племе били остготите. Готите били сред германските народи, които изиграли най-голяма роля за падението на Римската империя.

Загадки - Династията на Птолемеите

Династията на Птолемеите

17.05.20190108

Птолемеевата династия е елинистка македонска кралска фамилия, която управлява в Египет в продължение на почти 300 години, от 305 г. пр. н. е. до 30 пр. н. е.

Загадки - Значение на сребърното съкровище, открито в Кайлъка

Значение на сребърното съкровище, открито в Кайлъка

16.05.20190314

През миналата година в местността Кайлъка край Плевен е открито съкровище от рекорден брой сребърни монети и то представлява находка със световно значение.

Загадки - Любопитно: Луната се смалява

Любопитно: Луната се смалява

16.05.20190230

В резултат на протичащите процеси, Луната се сбръчква, както това се случва с гроздовото зърно, което при изсъхване се превръща в стафида. Смалява ли се Луната?

Загадки - Любовната история на Цезар и Клеопатра

Любовната история на Цезар и Клеопатра

16.05.20190476

Специалистите по древна история смятат Гай Юлий Цезар за един от най-великите военни стратези и тактици в световната история. Вижте повече за любовта му с една от най-красивите жени - Клеопатра.

Загадки - Християните почитат братята Кирил и Методий

Християните почитат братята Кирил и Методий

11.05.201901493

На 11 май православните християни почитат паметта на братята Кирил и Методий. Днес имен ден празнуват всички, които носят имената на светците.

Загадки - Вижте кой е мъжът, оцелял над година без храна и вода

Вижте кой е мъжът, оцелял над година без храна и вода

07.05.20190613

Доказано хората издържат без вода до седмица. Но докато някои могат да издържат без храна до месец, при други този период е много по-дълъг. Пример за това е Ангус Барбиери

Загадки - Учените смятат, че екологичният Армагедон е неизбежен

Учените смятат, че екологичният Армагедон е неизбежен

06.05.20190332

Армагедон е библейско понятие, с което се назовава последната битка между Бога и Сатаната. Това е битка на края на времето, която ще реши съдбата на света. Какво обаче е екологичният Армагедон?

Загадки - Защо празнуваме рождените си дни?

Защо празнуваме рождените си дни?

05.05.20190540

Коя е най-важната лична дата през годината за всеки човек? Без съмнение това е рожденият ден. A знаете ли откъде идва традицията за празнуване на рождените дни?

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни