Часът на раждане предопределя нашата съдба

Часът на раждане предопределя нашата съдба

От древни времена е широко разпространено вярването, че нашата съдба се предопределя от годината, месеца и деня на раждане. Оказва се, че часът, в който сме родени, играе не по-маловажна роля върху жизнения ни път.

1

Загадки

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Загадки - Какъв тип човек сте според цвета на вашите очи?

Какъв тип човек сте според цвета на вашите очи?

11.10.20190384

Неслучайно хората казват, че очите са прозорец към душата на човек, тъй като взирайки се в тях, те могат да ни разкрият много. Очите са еднa от най-красивите и изразителни части на човешкото тяло.

Загадки - Ново откритие - преди 3. 5 милиарда години на Марс е имало вода, но се е изпарила

Ново откритие - преди 3. 5 милиарда години на Марс е имало вода, но се е изпарила

10.10.20190203

Вниманието на човечеството днес е насочено основно към Марс. Червената планета е твърде близка по характеристиките си до Земята и на нея се гледа като на потенциален дом на човечеството.

Загадки - Цар Иван Асен І - основоположник на Второто Българско Царство

Цар Иван Асен І - основоположник на Второто Българско Царство

10.10.20190158

Цар Иван (Йоан) Асен І е един от славните български владетели, при които страната се освобождава от византийско робство. Той е един от тримата братя от династията Асеневци и управлява в периода между 1190-1195 година.

Загадки - Историята на Карл Велики - бащата на Европа

Историята на Карл Велики - бащата на Европа

08.10.20190284

Велик европеец и баща на Европа - така нарича историята владетелят на франките Карл, наричан и Карл Велики. Напълно заслужено, с оглед необикновените качества на един европейски владетел

Загадки - Нова хипотеза: Неандерталците са изчезнали заради ушни инфекции

Нова хипотеза: Неандерталците са изчезнали заради ушни инфекции

05.10.20190214

Един от древните клонове за човека - неандерталците, продължават да предизвикват интереса на учените заради мистериозното си изчезване от историческата сцена.

Загадки - Разкриха тайната на построяването на древния град на инките Мачу Пикчу

Разкриха тайната на построяването на древния град на инките Мачу Пикчу

05.10.20190559

Мачу Пикчу, което в буквален превод означава Стар връх, е цял архитектурен комплекс, построен от инките през ХV век. На 2400 метра надморска височина в Андите се издигали дворци, храмове, домове и други необходими постройки за живота на около 1200 човека.

Загадки - Тракийският цар Севт ІІІ

Тракийският цар Севт ІІІ

04.10.20190225

Преди 15 години по време на разкопки в тракийска могила в близост до град Шипка археологът Георги Китов открива гробница на древен знатен тракиец.

Загадки - Знаците, които починалите ни близки ни изпращат от рая

Знаците, които починалите ни близки ни изпращат от рая

04.10.201901252

Рано или късно всеки се среща със загубата на близък човек в живота си. Това са едни от най-тежките моменти. Именно през тях ние или започваме да вярваме, или изцяло губим вярата си във всичко отвъд рационалното.

Загадки - Историята на цар Менелай

Историята на цар Менелай

04.10.20190505

Историята на великата Троянска война, предизвикана заради хубавата Елена, е позната на всички ни. А цар Менелай е ключова фигура в нея. Историята на цар Менелай.

Загадки - Чудесата на Исус Христос

Чудесата на Исус Христос

03.10.20190398

Какво означава чудо и кой може да извършва чудеса? С това название определяме необикновените дела, които не могат да бъдат извършвани от обикновени хора.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни