Историята на отец Урбан Грандиер, който сключи договор с Дявола

Историята на отец Урбан Грандиер, който сключи договор с Дявола

Историята на отец Урбан Грандиер е една от най-дълго пазените тайни на Католическата църква. Описван от съвременниците си като дяволски красив мъж, отец Урбан имал репутацията на изключителен. . .

1

Загадки

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Загадки - Неизвестен за науката феномен е наблюдаван в Антарктида

Неизвестен за науката феномен е наблюдаван в Антарктида

24.03.20190179

Нощни трусове в леда на Антарктида са регистрирали учени от Чикагския университет. Това съобщи Сайънс алърт. Към момента сеизмичният феномен е с неизвестен произход.

Загадки - Плутарх - живот и факти

Плутарх - живот и факти

23.03.2019094

Още преди 19 века един човек е стигнал до идеята да представи на съвременниците си тогавашните велики хора на Европа. Това става чрез едно знаменито произведение, озаглавено Успоредни животописи.

Загадки - Днес почитаме светците Лука Одрински и Лидия

Днес почитаме светците Лука Одрински и Лидия

23.03.201901328

На 23 март българската православна църква почита паметта на светците Лидия и Лука Одрински. На днешния ден имен ден празнуват хората, които носят имената Лука и Лидия.

Загадки - Историята на Хетското царство

Историята на Хетското царство

22.03.20190261

Много древни народи, живели и изчезнали, са оставили по нещо на следващите поколения. Хетите не правят изключение, на тях се дължи изобретяването на бойната колесница, която им давала предимство в битките.

Загадки - Историята и империята на Александър Македонски

Историята и империята на Александър Македонски

21.03.20190320

Историята познава много велики пълководци и военни гении, но първенството между всички се пада на Александър Македонски, съвсем заслужено наричан Александър Велики.

Загадки - Побърканите китайски владетели и техните странности

Побърканите китайски владетели и техните странности

21.03.20190496

Китай е имал много и най-странни владетели. Императорите на древния свят са разполагали с невероятна власт, но на някои от тях тя не се е отразила добре.

Загадки - Мъдрости от Брус Лий

Мъдрости от Брус Лий

20.03.20190716

Аз не съм в този свят, за да отговарям на вашите очаквания и вие не сте в този свят, за да живеете според моите, казва Брус Лий. Брус Лий живее кратък, но много пълноценен живот.

Загадки - Днес почитаме мъчениците Хрисант и Дария

Днес почитаме мъчениците Хрисант и Дария

19.03.201901290

На 19 март според православния календар се почитат римските мъченици Хрисант и Дария. Имен ден днес празнуват всички с имената Дария, Дарин, Дарина, Дара, Дарко и Найден.

Загадки - Истинската история на цар Ирод

Истинската история на цар Ирод

18.03.20190262

Цар Ирод, наричан понякога Ирод Велики (около 74 до 4 г. пр. Хр. ), е цар на Юдея, управлявал държавата си с одобрението от римляните. Докато Юдея е независимо царство, е под силно римско влияние и Ирод идва на власт с. . .

Загадки - Почитаме свети преподобен Алексий

Почитаме свети преподобен Алексий

17.03.201901162

На 17 март почитаме свети Алексий, наричан още човек Божи. Днес имен ден ще празнуват всички с имената Алекси, Алекса, Алеко, Алексей. Името означава помощник.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни