Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността
Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури . Тайните и загадките на древните цивилизации.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кой е Садгуру Джаги ВасудевКой е Садгуру Джаги Васудев
09 Април
Садгуру, чието име може да срещнете и като Садхгуру, е роден на 03. 09. 1957 г. , което означава, че вече е почти 80 годишен. Судгуру вярва, че ако човек практикува всеки ден 15 мин Иша Крия, това ще му донесе духовно
Кой e Шри Шри Рави Шанкар?Кой e Шри Шри Рави Шанкар?
01 Април
Шри Рави Шанкар е духовен водач и обществен деятел, чието име се свързва основно с международната асоциация за човешките ценности и Изкуството да живееш, чийто автор е. Кой e Шри Шри Рави Шанкар?
Юлий Цезар - животът на римския пълководецЮлий Цезар - животът на римския пълководец
26 Януари
Юлий Цезар е от най-известните и влиятелни личности в историята на Римската империя. Той е военачалник, политик, писател и реформатор, променил хода на историята Цезар е полиглот, който владее много езици, сред които гръцки. . .
Наполеон Бонапарт - историята на един императорНаполеон Бонапарт - историята на един император
08 Януари
Кой е Наполеон Бонапарт преди да влезе завинаги в историята? Как Наполеон стига до върха. Как светът се промени след Наполеон и какво даде той на човечеството
Седемте бога на щастиетоСедемте бога на щастието
08 Януари
В различните култури богът на щастието и късмета има различна индивидуалност. Популярността на Седемте бога на щастието. Популярността на Седемте бога на щастието идват от японските народни песни, изображения
Най-лошата година в историятаНай-лошата година в историята
02 Дек.
Когато се говори за най-лошата година в историята, обикновено хората си мислят за година на световна пандемия, или за годините на двете световните войни, но всъщност като най-лоша се определя 536 година. Най-лошата година в историята.
Нови факти за погребалните традиции на неандерталцитеНови факти за погребалните традиции на неандерталците
17 Ноем.
Откритията за неандерталците пещерата Шанидар. Откритията в Шанидар. Същност на погребенията при неандерталците. Значение на намерените останки за науката
Коя е Хеката?Коя е Хеката?
16 Ноем.
Богините, които вдъхват страхопочитание и изискват специален вид преклонение от своите поклонници, включват и Хеката. Според митологията Хеката е родена от брака на Астерия и Титан Персийски. Коя е Хеката?
Могъщите богове от прабългарската митологияМогъщите богове от прабългарската митология
25 Окт.
Боговете на Древните българи съответстват на божествата на останалите индоевропейски народи. Българският пантеон е по-близък на този на скандинавските народи, отколкото на славянския. Могъщите богове от прабългарската митология.
Рагнарок и залезът на боговетеРагнарок и залезът на боговете
24 Окт.
История на легендата за Рагнарок. Какво е Рагнарок? Подготовката на боговете за Рагнарок? Вскандинавската митология Рагнарок е предсказана поредица от събития. .