Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Мойсей - къде свършва легендата и започва истината?Мойсей - къде свършва легендата и започва истината?Извеждането на еврейския народ от робство е само едно от многото велики дела на Мойсей. Мойсей написва Десетте божи заповеди, създава религия, каквато другите народи не познават. Легенда за Мойсей
Нефертити - живот и историяНефертити - живот и историяКоя е Загадката Нефертити? Нефертити буквално означава красивата, която идва. Биографични данни за Нефертити. Как е изглеждала и как е живяла Нефертити?
Интересни факти от живота на Чарлз ДарвинИнтересни факти от живота на Чарлз ДарвинЧарлз Дарвин е учен, много противоречива личност. Живял в богато семейство. Дарвин започва да учи медицина, после прекъсва и по-късно отива в Кеймбридж, за да учи теология.
Леонардо да Винчи - живот и изобретенияЛеонардо да Винчи - живот и изобретенияАко трябва да дадем пример за универсален гений, то това безспорно е Леонардо да Винчи. Няма да сбъркаме, ако го определим и като връх на италианския Ренесанс. Леонардо да Винчи - живот и изобретения:
Единството на Отец, Син и ДухЕдинството на Отец, Син и ДухВ християнското учение има много доктирини, но най-трудно въприе3маната е тази за триединството на Бога. Тя се нарича още Света Троица. Единството на Отец, Син и Дух:
Пророчества за Мъртво мореПророчества за Мъртво мореМъртво море е едно от най-странните места на нашата планета. Въпреки че е наречено море, то е по-скоро солено езеро, тъй като размерите му не са особено големи. Пророчества за Мъртво море:
Свети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храмаСвети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храма
03 Февр.
1
Нина Норд
На трети февруари честваме паметта на свети Симеон Богоприемец - първия човек, който е видял Исус Христос на четиридесетия ден от раждането му. Имен ден имат Симеон, Мона, Симона.
Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън ЛийМистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън ЛийПриживе Брус Лий успява обаче да предаде кунг-фу знанията си на своя син, Брандън Лий. Съдбата на син и баща е сходна. Мистерия или нелеп случай стои около смъртта ан Брус Лий и на сина му Брендън Лий
Богинята АтинаБогинята АтинаВсичко, което гърците представляват като народ, дължат на една богиня - Атина Палада. Коя е Атина Паладa и какво място заема сред безсмъртните богове на Олимп? Кое я прави в очите на гърците Велика богиня-майка
Император Домициан - живот и управлениеИмператор Домициан - живот и управлениеИмператор Тит Флавий Домициан остава в историята като смел, избухлив, вероломен и прикрит управник на древен Рим. Личността на император Домициан според историците