Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Априлското въстаниеАприлското въстаниеВ историята на всеки народ има паметни дати, които разкриват същността на националния характер и са емблема на духа на цял народ. Априлското въстание - избухване и потушаване.
Историята на шогунитеИсторията на шогунитеВ Страната на изгряващото слънце през ранното средновековие абсолютната власт принадлежи на императора. Силата и личността му имат неприкосновен и абсолютен характер. Историята на шогуните:
Берлински КонгресБерлински КонгресБерлинският конгрес е проведен от 13-ти юни до 13-ти юли 1878 г по инициатива на Великобритания и Австро-Унгария. Вижте повече в следващата статия:
Астраханско ханство - какво трябва да знаемАстраханско ханство - какво трябва да знаемКога и от кого се създава Астраханско ханство и какви са причините за неговото изчезване от световната карта? Астраханското ханство е държавно обединение на татарите, просъществувало
Кан КотрагКан КотрагДнешните наследници на Котраговата държава могат да бъдат намерени сред руснаците, украинците и малцината българи, оцелели при русификацията след ХV век. Кой е кан Котраг?
Най-великите империи в историятаНай-великите империи в историятаОт всички империи, възниквали и процъфтяващи по лицето на тази земя, кои са петте най-велики? Как изобщо е възможно да се изберат пет измежду стотиците, процъфтявали през последните пет хиляди години?
Влизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаВлизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаЦветница или Палмова неделя е неделята преди Великден. С нея отбелязваме влизането на Иисус Христос в Йерусалим и началото на Страстната седмица. Какво се е случило на първата Цветница?
Кан АлцекКан АлцекКан Алцек - Предводителят на българите в Италия. Най-малкият син на кан Кубрат - Алцек, е известен още с имената Алциок и Алцего.
Кан КуберКан КуберСлед 660 година под напора на хазарските нашествия Стара Велика България на Кубрат търпи разпад. Двама от синовете му - Аспарух и Кубер тръгват на запад. Знаем всичко по обясними причини за събитията около Аспарух, но каква съдба сподиря кан Кубер по път
Най-младите императори в историятаНай-младите императори в историятаВластта е огромно бреме и отговорност, като историята на човечеството ни познава случаи, когато тя е била в ръцете не на възрастни, а на деца. Това са най-младите императори в историята.