sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Артефакти и Ръкописи
Артефакти и Ръкописи

Артефакти и Ръкописи

Артефакти и ръкописи от близкото и далечно минало. По следите на древни ръкописи и артефакти, които вълнуват човечеството и днес.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кодексът Гигас: Дяволската БиблияКодексът Гигас: Дяволската БиблияКодекс Гигас някога е бил смятан за осмото чудо на света. Виж мистериите на тази уникална книга, известна като Дяволската библия
Магическата книга Алдарая разкри тайните сиМагическата книга Алдарая разкри тайните си
25 Април
Пламена M.
Загадката на тайнствената книга Алдарая е разкрита. Мистичните ѝ писания ще променят света.
Така ще дойде краят на света според ръкописите от КумранТака ще дойде краят на света според ръкописите от Кумран
12 Февр.
Антония Р.
Ръкописите на есеите от Кумран, наричани още Ръкописът на войните, се смятат за най-голямата находка на XX век. Те разкриват прогнозите за края на света на една от най-религиозните общности през I век.
Невъзможно! Разчетоха древния Кумрански свитък от Мъртво мореНевъзможно! Разчетоха древния Кумрански свитък от Мъртво море
25 Януари
Пламена M.
Древен свитък от Мъртво море бе разчетен. Думите му шокираха света.
Откриха предбрачен договор на 4000 г. Не е за вярване какво пише в негоОткриха предбрачен договор на 4000 г. Не е за вярване какво пише в негоБрачен договор на 4000 години бе открит в Турция. Документът, който е уникален по рода си, съдържа и първото известно споменаване на безплодието. Споразумението, издълбано върху глинена таблетка, казва, че ако двойката не може да си роди дете. . .
Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказкиКакви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказкиВ последните години Дисни буквално промени приказния свят, като го дезинфекцира от всякакво насилие, защото собствениците й смятат, че младото поколение се нуждае единствено от щастлив край.
Древен папирус разкри как е построена Хеопсовата пирамидаДревен папирус разкри как е построена Хеопсовата пирамида
26 Септ.
Антония Р.
Екип от археолози откри първото доказателство, описващо в детайли построяването на едно от чудесата на света - Хеопсовата пирамида, съобщава Дейли мейл.
Изчезнал преди 4 века шедьовър на Рубенс бе откритИзчезнал преди 4 века шедьовър на Рубенс бе открит
26 Септ.
Антония Р.
В частна колекция на музите в Глазгоу бе открита една от смятаните за изчезнали картини на известния фламандски художник Петер Пол Рубенс. От 400 години шедьовърът се смяташе за изгубен.
Останките на Свети Петър бяха открити в римска църкваОстанките на Свети Петър бяха открити в римска църква
16 Септ.
Антония Р.
След усилени изследвания екип от археолози смятат, че са открили останките на Свети Петър. Находката е направена в римска църква, като се предлага, че костите са на повече от 2000 години.
Писмо от Сатаната на 340 години най-накрая бе декодираноПисмо от Сатаната на 340 години най-накрая бе декодираноПисмо от 17-ти век, за което Църквата смята, че е писано от Сатаната, намери своя превод благодарение на специален софтуер. Тайнственият документ от векове пленява съзнанието на религиозни власти, учени и мистици. То е написано през 1676 година. . .