Исторически събития

Исторически събития

Истински истории и факти от реални исторически събития от България и света, които са оставили следа в човешката история. Любопитни истории и случки от близкото и далечно минало.
Испанските конкистадори - завоеватели и откривателиИспанските конкистадори - завоеватели и откривателиЗавоюването на Америка от конкистадорите се оказва огромна катастрофа за местното население. Испанските конкистадори пренасят болести, за които местните нямат изграден имунитет
Пет мита за Третия РайхПет мита за Третия РайхНацистката партия преобърна целия свят и по време на нейното управление загинаха милиони хора. Все още тя е обвита в мистерия. Ето някои от най-известните митове за Третия Райх, публикувани от Вашингтон поуст.
Нюрнбергския процесНюрнбергския процесНюрнбергският процес приключва официално през 1949 г. , но витаещите около него въпроси не стихват и днес. Ето 3 от основните принципи на Процеса в Нюрнберг, които предизвикват не малко критики сред образованата общност
Игра на времето: Невидимата бомбардировка над ХамбургИгра на времето: Невидимата бомбардировка над ХамбургЕдна от най-необяснимите мистерии на миналия век е Невидимата бомбардировка на Хамбург, на която са станали свидетели немски журналист и негов колега фотограф.
Невероятният случай на Нина КулагинаНевероятният случай на Нина КулагинаПсихокинезията или способността да се манипулират предмети с ума, е трудно доказуема дарба. Вижте странния случай с Нина Кулагина и нейната сила да мести предмети
Титаник гние бързо и се връща към природатаТитаник гние бързо и се връща към природатаЕдна от най-големите трагедии на новото време е потъването на презокеанския лайнер Титаник преди един век след сблъсък с айсберг в Атлантическия океан.
Най-бруталните мъчения, измислени от човекаНай-бруталните мъчения, измислени от човекаДори и днес изтезанията са брутална реалност за много нещастни хора по света. Ето някои от най-бруталните мъчения познати на света.
Титаник продължава да изпраща сигнал за бедствие на всеки шест годиниТитаник продължава да изпраща сигнал за бедствие на всеки шест годиниСвръхмодерния за времето си пътнически лайнер Титаник е първият морски съд изпратил сигнала за бедствие SOS по радиотелеграф. Това е факт, известен на всички.
Вече може да видите отпечатък от пръста на Леонардо да ВинчиВече може да видите отпечатък от пръста на Леонардо да ВинчиПрез тази година се навършват 500 години от смъртта на Леонардо да Винчи, може би най-големият ренесансов гений. Леонардо не е делял науката от изкуството, смятал е, че научните му занимания го правят по-добър творец.
Историята на отец Урбан Грандиер, който сключи договор с ДяволаИсторията на отец Урбан Грандиер, който сключи договор с ДяволаИсторията на отец Урбан Грандиер е една от най-дълго пазените тайни на Католическата църква. Описван от съвременниците си като дяволски красив мъж, отец Урбан имал репутацията на изключителен. . .