Световна История

Световна История

Любопитни факти и истории от времето на първите цивилизации чак до наше време. Тайни и загадки в световната история.
Най-великите антични градовеНай-великите антични градовеГрадовете играят решаваща роля в човешкото развитие повече от 9 000 години. Кои са най-великите антични градове? В следващите редове вижте повече:
Корейската война - факти и събитияКорейската война - факти и събитияДнес това, което светът знае за Северна Корея е, че диктаторският режим в най-затворената страна в света пълни главите на хората с омраза към САЩ. Корейската война - факти и събития.
Наполеоновите войниНаполеоновите войниМакар да изглежда твърде странно за нашата съвременност, военната история отново е на мода и хора като Наполеон са любимци на съвременния динамично живеещ човек. Наполеоновите войни.
Червената армия - какво трябва да знаемЧервената армия - какво трябва да знаемКаква сила е червената армия и на кого принадлежи? Отговорът на този въпрос е известен на почти всеки съвременен човек. Червената армия - какво трябва да знаем?
Историята на Царска РусияИсторията на Царска РусияРусия е най-голямата по територия страна в света, чиято площ заема 1/8 от територията на планетата. Вижте забележителната история на Царска Русия.
Кубинската революцияКубинската революцияНякогашните колониални владения на Испания в Латинска Америка стават свидетели на редица революции, но само една успява да разтърси истински континента. Това е Кубинската революция.
Монголската империяМонголската империяСредновековна Монголия е една грандиозна държава, която трудно можем да вместим в мащабите на ранното Средновековие. Създаване на Монголската империя.
Историята на КартагенИсторията на КартагенСпоред легендата Картаген е основан от финикийската кралица Елиса някъде около 813 г. пр. н. е. , въпреки че всъщност великият град е построен след разрушаването на Тир от Александър през 332 г. пр. н. е.
Историята на хунитеИсторията на хунитеХунските племена са част от историята на света и по-точно от тази на Европа. Хуните се появяват на континента през 2-ри век, а през 5-ти създават своята държава.
Лагерите в Сибир - пътят към смърттаЛагерите в Сибир - пътят към смърттаБлагодарение на писателя Александър Солженицин, който е бил в трудов лагер, светът научава за лагерите на смъртта. Романът Архипелаг ГУЛАГ разказва за тези ужасяващи лагери, които се оказват път към смъртта за милиони хора.