Световна История

Световна История

Любопитни факти и истории от времето на първите цивилизации чак до наше време. Тайни и загадки в световната история.
Златните периоди в човешката историяЗлатните периоди в човешката историяКонцепцията за златния век е много важна от гледна точка на историята и нашето разбиране за нея. Нека разгледаме златните периоди в човешката история на отделните континенти.
Концлагерите на смърттаКонцлагерите на смърттаАсоциациите, които предизвиква Втората световна войната, са бомбардировки, разрушения, смърт за много хора. Концлагерите на смъртта - какво трябва да знаем?
Втората световна война - кратка историяВтората световна война - кратка историяПреди 81 години избухва Втората световна война, най-кръвопролитната в човешката история, отнела живота на 50 милиона души. Втората световна война - кратка история.
Най-великите антични градовеНай-великите антични градовеГрадовете играят решаваща роля в човешкото развитие повече от 9 000 години. Кои са най-великите антични градове? В следващите редове вижте повече:
Корейската война - факти и събитияКорейската война - факти и събитияДнес това, което светът знае за Северна Корея е, че диктаторският режим в най-затворената страна в света пълни главите на хората с омраза към САЩ. Корейската война - факти и събития.
Наполеоновите войниНаполеоновите войниМакар да изглежда твърде странно за нашата съвременност, военната история отново е на мода и хора като Наполеон са любимци на съвременния динамично живеещ човек. Наполеоновите войни.
Червената армия - какво трябва да знаемЧервената армия - какво трябва да знаемКаква сила е червената армия и на кого принадлежи? Отговорът на този въпрос е известен на почти всеки съвременен човек. Червената армия - какво трябва да знаем?
Историята на Царска РусияИсторията на Царска РусияРусия е най-голямата по територия страна в света, чиято площ заема 1/8 от територията на планетата. Вижте забележителната история на Царска Русия.
Кубинската революцияКубинската революцияНякогашните колониални владения на Испания в Латинска Америка стават свидетели на редица революции, но само една успява да разтърси истински континента. Това е Кубинската революция.
Монголската империяМонголската империяСредновековна Монголия е една грандиозна държава, която трудно можем да вместим в мащабите на ранното Средновековие. Създаване на Монголската империя.