Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури . Тайните и загадките на древните цивилизации.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма човек, който да не е чувал или чел за бедствието. Възможно ли е тази потресаваща история да има реални корени и да е отглас от истински събития?
Приказките на Шехерезада - цялата историяПриказките на Шехерезада - цялата историяДнес няма човек, който да не е чувал приказката за Шехерезада - легендарната разказвачка на истории, чието сладкодумие в продължение на 1001 нощи я избавило от тежката участ да умре. Вижте повече:
Легендата за АтлантидаЛегендата за АтлантидаЗа първи път името на Атлантида е споменато Платон в диалозите му. Какво знае всъщност Платон за чудния остров? Историята на самия остров Атлантида обаче започва с легендата за разделянето на Земята
Историята на ХипократИсторията на ХипократАко сте решили да прочетете тази статия, носеща заглавието Историята на Хипократ, вероятно малко ще ви разочароваме, защото за нея наистина се знае твърде малко. Тя е забулена от мистика и се основава на предположения.
Арабският халифатАрабският халифатТеократичната арабско-мюсюлманска държава, създадена в резултат на арабските завоевания през VІІ- ІХ век и възглавявана от халифи, се нарича в историческите хроники Арабски халифат.
Почитаме Св. мчца Акилина! Ето кои имат имен ден днесПочитаме Св. мчца Акилина! Ето кои имат имен ден днесНа днешния ден – 13-ти юни църковният свят почита паметта на Св. мъченица Акилина. Акилина се родила в християнско семейство в град Вивлос.
Мита за Пан и СирингаМита за Пан и СирингаБог Пан бил с кози крака и козя брадичка, а на главата си имал рога. На външен вид бил по-скоро грозноват, а не чаровник. Особено внимание му направила една самодива, която се казвала Сиринга
Легендите за чукането с чашиЛегендите за чукането с чашиЧукането с чаши при наздравица е ритуал, който води своето начало от древни времена, и още тогава не се е правил случайно, а е носел сакрално значение за хората.
Митът за ОрхидеяМитът за ОрхидеяОрхидеите са цветя с история над 3000 години. Оттогава са познати на хората, а откога са се появили на Бял Свят никой не знае. Митът за Орхидея:
Първите зърнени култури не са били за хляб, а за бира!Първите зърнени култури не са били за хляб, а за бира!Откриха доказателство, че реално не хлябът, а бирата е била истинско вдъхновение на едни от първите производители на зърнените култури.