Траките

Траките

Преди 8000 години древните траки са обитавали нашите земи, но и до днес не е напълно ясно защо тази древна цивилизация е напълно изчезнала. Любопитни факти и истории от живота на траките .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Одриското царство - всичко, което трябва да знаетеОдриското царство - всичко, което трябва да знаетеОдриското царство възниква в средата на V век пр. н. е. при обединението на няколко тракийски племена, начело с одрисите. В тази статия ще ви дадем малко информация за одрисите
Тракийският цар Севт ІІІТракийският цар Севт ІІІПреди 15 години по време на разкопки в тракийска могила в близост до град Шипка археологът Георги Китов открива гробница на древен знатен тракиец.
Тракийските гробници по българските земиТракийските гробници по българските земиДревните обитатели на нашите земи - траките, са оставили забележителна култова архитектура, оцеляла през хилядолетията благодарение на това, че е засипана с пръст в надгробните могили, в които се намира.
Гробницата на Севт III - последният велик владетел на тракитеГробницата на Севт III - последният велик владетел на тракитеНа 21 септември 2004 година български археолози откриха една от най-богатите гробници на траките по нашите земи. Величественото съоръжение се намира на 12 км северно от град Казанлък и е едно от малкото оцелели непокътнати