Исторически Личности
Historical FiguresIstorijske ličnosti
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности
Исторически Личности

Исторически Личности

Любопитни истории и факти за исторически личности, които са се превърнали в неизменна част от нашите представи за историята. Исторически личности , допринесли в една или друга посока за развитието на човечеството.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КонфуцийКонфуций
29 Окт.
Толкова често се цитират афоризми и мъдрости на Конфуций, че всичко, което се свързва с неговото име, изглежда като легенда, народна мъдрост, дошла от дълбините на времето и събрала мъдростта на поколенията.
Минамото но Йоритомо - историята на първия шогунМинамото но Йоритомо - историята на първия шогун
21 Юли
Кой е Минамото но Йоритомо? Първият шогун често е обвиняван от историците в жестокост заради убийството на близки роднини - братовчеди и братя, но времената тогава са особено трудни и Минамото но Йоритомо е принуден да
Целебната сила на мощите на Иван РилскиЦелебната сила на мощите на Иван Рилски
18 Юли
Има много свидетелства за великата сила на свещените мощи, което кара хиляди поклонници да посещават Рилския манастир и да почитат силата на Иван Рилски. Свети Иван Рилски е свещена фигура в българската история.
Неподозирани факти за Чингис ханНеподозирани факти за Чингис хан
10 Юли
Монголският водач Чингис хан е един от най-великите владетели на всички времена. Чингис хан е свиреп войн, брилянтен политик и военен гений 0. 5 от мъжкото население са потомци на Чингис хан.
7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си7 популярни личности, влюбени в чашката до смъртта си
14 Юни
Примамливото питие е бил любим начин за почивка и вдъхновение на редица известни личности. Макар алкохолът да е порок, тези хора са доказателство, че можеш да бъдеш гений или професионалист, дори да обичаш чашката.
Ужасът да си съпруга на Иван IV ГрозниУжасът да си съпруга на Иван IV Грозни
14 Май
1
Иван IV Грозни (Страшни - преведено от руски) е първият коронован руски цар и един от най-жестоките владетели, които историята познава. Заради тежкото си детство Иван израснал подозрителен и параноичен към всички. Представете си сега какво е било да си же
Кой е апостол Петър?Кой е апостол Петър?
04 Март
Сред апостолите най- известните имена, които се открояват, са тези на Петър и Павел, наречени първовърховни. Кой е апостол Петър?
Кратка биография на Васил ЛевскиКратка биография на Васил Левски
10 Февр.
Васил Иванов Кунчев, Васил Левски, Апостолът на свободата става един от идеолозите на българската национална революция. Велики цитати на Левски
Георги Бенковски - кратка биографияГеорги Бенковски - кратка биография
07 Февр.
Георги Бенковски (рождено име: Гаврил Груев Хлътев) е български революционер, основна фигура в организацията и ръководител на Априлското въстание през 1876 г. в 4-ти Революционен окръг, и като цяло.
Кой е Сенека?Кой е Сенека?
15 Дек.
Животът е дълъг, ако е пълен. . . Нека го измерваме с постъпки, а не с време. Нека да разгледаме малко по-подробно кой е и що за човек е бил Сенека, след което ще ви запознаем и с други негови мисли