sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности
Исторически Личности

Исторически Личности

Любопитни истории и факти за исторически личности, които са се превърнали в неизменна част от нашите представи за историята. Исторически личности , допринесли в една или друга посока за развитието на човечеството.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Атила - царят на хунитеАтила - царят на хуните
02 Август
6
Admin
Историята на Атила, царят на хуните, започва в тази добре известна като прародител на много велики и яростни водачи - Монголия.
Уникалната личност Николо МакиавелиУникалната личност Николо Макиавели
13 Юли
Admin
Николо Макиавели е прочута историческа личност, който е останал в паметта на поколенията с изказването си, че ако един държавник иска властта му да се запази, пътят към това е употреба на сила и различни видове лъжи и измами.
Историята на ХипократИсторията на ХипократАко сте решили да прочетете тази статия, носеща заглавието Историята на Хипократ, вероятно малко ще ви разочароваме, защото за нея наистина се знае твърде малко. Тя е забулена от мистика и се основава на предположения.
Животът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяЖивотът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяМахатма Ганди е познат и като Бащата на нацията. Той се бори срещу крайния расизъм и религиозна непоносимост. Вижте още интересни факти от живота на Махатма Ганди в тази кратка биографична история.
Интересни факти от живота на Изабела КастилскаИнтересни факти от живота на Изабела КастилскаИзабела I Кастилска е католическа кралица на Кастилия и Леон, която оставя ярък отпечатък върху управлението на Испания. Управлението на Изабела Кастилска издига до невиждани нива кралската власт в Кастилия.
Най-прочутите римски папиНай-прочутите римски папиМного от вас вероятно са се интересували от историята, културата и величественото наследство на Ватикана. Ще ви разкажем за най- прочутите и най-могъщите римски папи.
Катерина Медичи - живот и историяКатерина Медичи - живот и историяИнтересът на Катерина към окултните науки е причина куплетите на гадателя Нострадамус да станат твърде популярни. Коя е Катерина Медичи и каква е нейната роля във формирането на френската кухня?
Пабло Ескобар - кратка биографияПабло Ескобар - кратка биографияПабло Емилио Ескобар Гавирия е един от най-ярките криминални представители на 20-ти век. По време на най-активните си години Ескобар е унищожил стотици невинни жертви. Бъдещият наркобос е роден на. . .
Вилхелм Райх - идеи, теории, биографияВилхелм Райх - идеи, теории, биографияВилхелм Райх е роден на 24 март 1897 г. в Галиция. Трудът на психоаналитика и биолог и неговият край е един от най-бруталните примери за цензура в САЩ. Животи и идеи на Вилхелм Райх
Интересни факти от живота на Чарлз ДарвинИнтересни факти от живота на Чарлз ДарвинЧарлз Дарвин е учен, много противоречива личност. Живял в богато семейство. Дарвин започва да учи медицина, после прекъсва и по-късно отива в Кеймбридж, за да учи теология.