sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности
Исторически Личности

Исторически Личности

Любопитни истории и факти за исторически личности, които са се превърнали в неизменна част от нашите представи за историята. Исторически личности , допринесли в една или друга посока за развитието на човечеството.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Георги Бенковски - кратка биографияГеорги Бенковски - кратка биография
07 Февр.
Nadia Georgieva
Георги Бенковски (рождено име: Гаврил Груев Хлътев) е български революционер, основна фигура в организацията и ръководител на Априлското въстание през 1876 г. в 4-ти Революционен окръг, и като цяло.
Кой е Сенека?Кой е Сенека?Животът е дълъг, ако е пълен. . . Нека го измерваме с постъпки, а не с време. Нека да разгледаме малко по-подробно кой е и що за човек е бил Сенека, след което ще ви запознаем и с други негови мисли
Гала Дали - кралицата на Салвадор ДалиГала Дали - кралицата на Салвадор Дали
13 Окт.
Дали и Гала се женят и се превръщат в едно от най-ексцентричните семейства в историята. Гала е не само съпруга и муза на Салвадор Дали, но и негов мениджър и счетоводител. Гала има пълна власт над великия творец Дали
Вижте тук как наистина са изглеждали някои исторически личностиВижте тук как наистина са изглеждали някои исторически личности
31 Август
Антония Р.
Когато става въпрос за история, може да имаме бегла представа затова как са изглеждали някои важни исторически фигури. Но екип от учени успя да ни реалните лица на хора, които са живели преди векове.
Мъдри мисли от ХипократМъдри мисли от ХипократОбучението по медицина в съвременните медицински университети завърша с тържествено полагане на Хипократовата клетва. Мъдри мисли от Хипократ:
Атила - царят на хунитеАтила - царят на хуните
02 Август
6
Admin
Историята на Атила, царят на хуните, започва в тази добре известна като прародител на много велики и яростни водачи - Монголия.
Уникалната личност Николо МакиавелиУникалната личност Николо Макиавели
13 Юли
Admin
Николо Макиавели е прочута историческа личност, който е останал в паметта на поколенията с изказването си, че ако един държавник иска властта му да се запази, пътят към това е употреба на сила и различни видове лъжи и измами.
Историята на ХипократИсторията на ХипократАко сте решили да прочетете тази статия, носеща заглавието Историята на Хипократ, вероятно малко ще ви разочароваме, защото за нея наистина се знае твърде малко. Тя е забулена от мистика и се основава на предположения.
Животът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяЖивотът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяМахатма Ганди е познат и като Бащата на нацията. Той се бори срещу крайния расизъм и религиозна непоносимост. Вижте още интересни факти от живота на Махатма Ганди в тази кратка биографична история.
Интересни факти от живота на Изабела КастилскаИнтересни факти от живота на Изабела КастилскаИзабела I Кастилска е католическа кралица на Кастилия и Леон, която оставя ярък отпечатък върху управлението на Испания. Управлението на Изабела Кастилска издига до невиждани нива кралската власт в Кастилия.