Исторически Личности

Исторически Личности

Любопитни истории и факти за исторически личности, които са се превърнали в неизменна част от нашите представи за историята. Исторически личности, допринесли в една или друга посока за развитието на човечеството.
Най-прочутите римски папиНай-прочутите римски папиМного от вас вероятно са се интересували от историята, културата и величественото наследство на Ватикана. Ще ви разкажем за най- прочутите и най-могъщите римски папи.
Катерина Медичи - живот и историяКатерина Медичи - живот и историяИнтересът на Катерина към окултните науки е причина куплетите на гадателя Нострадамус да станат твърде популярни. Коя е Катерина Медичи и каква е нейната роля във формирането на френската кухня?
Пабло Ескобар - кратка биографияПабло Ескобар - кратка биографияПабло Емилио Ескобар Гавирия е един от най-ярките криминални представители на 20-ти век. По време на най-активните си години Ескобар е унищожил стотици невинни жертви. Бъдещият наркобос е роден на. . .
Вилхелм Райх - идеи, теории, биографияВилхелм Райх - идеи, теории, биографияВилхелм Райх е роден на 24 март 1897 г. в Галиция. Трудът на психоаналитика и биолог и неговият край е един от най-бруталните примери за цензура в САЩ. Животи и идеи на Вилхелм Райх
Интересни факти от живота на Чарлз ДарвинИнтересни факти от живота на Чарлз ДарвинЧарлз Дарвин е учен, много противоречива личност. Живял в богато семейство. Дарвин започва да учи медицина, после прекъсва и по-късно отива в Кеймбридж, за да учи теология.
Леонардо да Винчи - живот и изобретенияЛеонардо да Винчи - живот и изобретенияАко трябва да дадем пример за универсален гений, то това безспорно е Леонардо да Винчи. Няма да сбъркаме, ако го определим и като връх на италианския Ренесанс. Леонардо да Винчи - живот и изобретения:
Шестте вечни грешки на човечеството според ЦицеронШестте вечни грешки на човечеството според ЦицеронЦицерон е римски политик, адвокат, писател, философ. Той е най-прочутият римски оратор. Вижте кои са шестте вечни грешки на човечеството според Цицерон
Императрица Елисавета - живот и управлениеИмператрица Елисавета - живот и управлениеКакво е да си дъщеря на Петър І Велики? В средновековна Русия това е колкото престижно, толкова и опасно. И Елисавета Петровна знаела това. Дъщерята на Петър І - Императрица Елисавета, е известна с това, че имала 15 хиляди рокли
Император Константин ХІ Палеолог - живот и управлениеИмператор Константин ХІ Палеолог - живот и управлениеКой е човекът, който има нерадостната съдба да бъде свидетел на погрома над гордата си империя? Император Константин ХІ Палеолог - живот и управление.
Непознатото и жестоко лице на Христофор КолумбНепознатото и жестоко лице на Христофор КолумбЛичните дневници на откривателя Христофор Колумб разкриват, че зад легендарната му фигура се крие един престъпник, който ако беше жив днес, щеше да го чака смъртна присъда. Жестокото лице на Христофор Колумб