Исторически Личности

Исторически Личности

Любопитни истории и факти за исторически личности, които са се превърнали в неизменна част от нашите представи за историята. Исторически личности, допринесли в една или друга посока за развитието на човечеството.
Животът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяЖивотът на Махатма Ганди - една разтърсваща историяМахатма Ганди е познат и като Бащата на нацията. Той се бори срещу крайния расизъм и религиозна непоносимост. Вижте още интересни факти от живота на Махатма Ганди в тази кратка биографична история.
Смъртта на СталинСмъртта на СталинЙосиф Сталин, диктаторът на Съветския съюз, който управлява от 1924 година, умира в Москва на 5 март 1953 година. Причината за смъртта е инфаркт. Запознайте се с още подробности около смъртта на Сталин.
Марк Аврелий - живот и управлениеМарк Аврелий - живот и управлениеМарк Аврелий е римски император, който управлява между 161 и 180 г. Той е известен с философските си интереси и е един от най-уважаваните управници на Римската империя. Живот и управление на Марк Аврелий.
Кой е генерал Жуков?Кой е генерал Жуков?Генерал Жуков е един от най-известните и успешни руски генерали от Втората световна война. Генерал Жуков отговаря и довежда до успешен край за защитата на Москва, Сталинград и Ленинград и успява да отблъсне германците.
Александър Сергеевич Пушкин - кратка биографияАлександър Сергеевич Пушкин - кратка биографияАлександър Сергеевич Пушкин ще остане в историята на литературата като един от най-великите руски поети. Пушкин всъщност е бил изключително темпераментен, непредвидимо, обичал е шумните кръчми и красивите жени
Петър Велики - живот и управлениеПетър Велики - живот и управлениеПетър Велики остава в историята като последния цар на Русия и първи неин император. Живот и управление на Петър, който неслучайно е наречен Велики и на който съдбата дава шанс да управлява.
Мишел Фуко - живот и историяМишел Фуко - живот и историяФуко е един от най-четените и често цитирани учени в света. Работата на Фуко вдъхновява социолозите в области като социология на знанието, пол, сексуалност, критическа теория и др. Мишел Фуко - живот и история.
Медичите - кратка историяМедичите - кратка историяМедичите са италианска банкерска фамилия с несметни богатства, огромна власт и гореща кръв, рядко срещани в историята. Повече от три столетия фамилия Медичи влияят на държавници, творци, висши сановници
Плаванията на Америго ВеспучиПлаванията на Америго ВеспучиАмериго Веспучи ли е открил Америка? Тук ще ви разкрием тази загадка, като ви запознаем накратко с биографията на Веспучи и по-подробно с неговите плавания.
Исак Нютон - живот и постиженияИсак Нютон - живот и постиженияАко трябва да определим най-точния човек, олицетворяващ определението гений, то това безспорно е Исак Нютон. Смятан е за най-великият и влиятелен учен живял някога, Нютон твори върху почти всеки дял от науката