Викингите

Викингите

Кои са викингите - отлични мореплаватели, тактически войни, умни търговци или дръзки изследователи? Любопитни истории от епохата на викингите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Викингите - история, любопитни факти и животВикингите - история, любопитни факти и живот
03 Март
Макар че тези хора често са сочени за диваци, нападащи по-цивилизованите нации заради съкровища и жени, мотивите и културата на викингите са много по-различни
Доказано е научно! Викингите са имали вожд женаДоказано е научно! Викингите са имали вожд жена
16 Септ.
Преди няколко месеца екип от археолози откри останки на вожд на викингите край шведското село Меларен. Тогава се появиха и предположения, че тялото е на жена, която е била лидер на един от най-свирепите европейски народи.
Скелет на почитан викинг втрещи учени! Оказа се женаСкелет на почитан викинг втрещи учени! Оказа се жена
12 Септ.
На шокиращи факти се натъкнаха шведски учени, подложили на изследване останките на викингски воин. Откритието им напълно променя представите ни за северните войни.
Откриха крепост на викингите, която преобърна знанията ни за тяхОткриха крепост на викингите, която преобърна знанията ни за тях
03 Септ.
Датски археолози са открили крепост на викингите, която ще им позволи да разберат много повече подробности за миналото на войнствения народ. До откритието се стигнало благодарение на нов метод, наречен LIDAR.
Перфектна викингска крепост – тайната за изграждането ѝ е разкритаПерфектна викингска крепост – тайната за изграждането ѝ е разкрита
30 Август
Крепостта Боргринг е една от най-впечатляващите викингски крепости за всички времена. До днес всички учени недоумяваха как е възможно този народ да изгради толкова технологично напреднала крепост. Парче дърво на над 1000 години разкри тайната.
Най-голямата викингска брадва изникна в ДанияНай-голямата викингска брадва изникна в Дания
23 Юли
Най-голямата смъртоносна викингска брадва бе открита в Дания. Тя се е появила при в разкопан гроб на могъща двойка от 10-ти век.
Намериха най-голямото златно съкровище от епохата на викингитеНамериха най-голямото златно съкровище от епохата на викингите
17 Юни
Най-голямото викингско съкровище в било намерено в Дания от трима любители археолози. Откритите артефакти са създавани през X век и са намерени в южната част на полуостров Ютланд.
Откриха колеж за викинги в НорвегияОткриха колеж за викинги в Норвегия
09 Август
Вдъхновени от суперхитовите сериали Викинги и Игра на тронове, стотици желаещи се записаха в новооткритата специалност на частния колеж на норвежкия град Селюр, в която всеки може да се обучи как да бъде викинг.
Богове на викингитеБогове на викингите
25 Март
Боговете на викингите идеално се вписват в представата на моряците-завоеватели. Те са груби и жестоки. Смелостта на войните идвала най-вече от суеверията. Но оттам ги дебнели и най-големите им страхове.
Как възникнал светът според викингите?Как възникнал светът според викингите?
15 Март
2
На земята имало само солени грамади и нищо друго. От една такава грамада се появил друг великан, на име Бури. Синът му взел за жена великанката Беслу, която му родила трима синове: Один, Вили и Ве.