Викингите

Викингите

Кои са викингите - отлични мореплаватели, тактически войни, умни търговци или дръзки изследователи? Любопитни истории от епохата на викингите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Скелет на почитан викинг втрещи учени! Оказа се женаСкелет на почитан викинг втрещи учени! Оказа се женаНа шокиращи факти се натъкнаха шведски учени, подложили на изследване останките на викингски воин. Откритието им напълно променя представите ни за северните войни.
Откриха крепост на викингите, която преобърна знанията ни за тяхОткриха крепост на викингите, която преобърна знанията ни за тях
03 Септ.
Антония Р.
Датски археолози са открили крепост на викингите, която ще им позволи да разберат много повече подробности за миналото на войнствения народ. До откритието се стигнало благодарение на нов метод, наречен LIDAR.
Перфектна викингска крепост – тайната за изграждането ѝ е разкритаПерфектна викингска крепост – тайната за изграждането ѝ е разкритаКрепостта Боргринг е една от най-впечатляващите викингски крепости за всички времена. До днес всички учени недоумяваха как е възможно този народ да изгради толкова технологично напреднала крепост. Парче дърво на над 1000 години разкри тайната.