Интересни Факти

Интересно

Любопитни факти, истории и случки от близкото и далечно минало, които ни вълнуват и днес. Интересни факти от всички сфери на живота.
Как става известна маската на Гай ФоксКак става известна маската на Гай ФоксКато символ в интернет маската на Гай Фокс се появява през 2004 година и оттогава насам тя придобива все по-голяма популярност. Носят я хора на митинги и демонстрации, хора, които искат да протестират срещу статуквото
Левичарите са по-добри във вербалното общуване заради своето ДНКЛевичарите са по-добри във вербалното общуване заради своето ДНКПриродата ни е създала с по-добре развита дясна ръка. Затова, когато вършим основните дейности, водеща е десницата. При писане пък работи само тази ръка.
Човекът променя планетата вече 4 хиляди годиниЧовекът променя планетата вече 4 хиляди годиниДнес човечеството е поставено пред проблеми с огромно значение. Глобалното затопляне и измененията в климатичната картина ще доведат до промяна в начина на живот на Земята.
Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!Вероятно знаете, че в миналото за кралските особи любовта наистина не е имала граници. Кръвосмешенията са били честа практика. Ето до какво са водили браковете между родственици – аномалиите на наследници на. . .
Заговорът за убийството на Алберт АйнщайнЗаговорът за убийството на Алберт Айнщайн
16 Септ.
Антония Р.
Представяте ли си, че някой е заговорничил за убийството на най-великия учен? В началото на 20 век Айнщайн е бил доста известен и с това привлякъл завист и злонамерени планове.
Откриха най-стария хляб в света! Няма да повярвате кога е направенОткриха най-стария хляб в света! Няма да повярвате кога е направенУникално откритие хвърли повече светлина върху развитието на човешката цивилизация. Учени откриха овъглени частици от хляб.
Картината, която предизвика невъобразим скандал по времето на соцаКартината, която предизвика невъобразим скандал по времето на соцаПрез 50-те години на миналия век картината Родопска сватба на художника Атанас Стайков предизвиква истински скандал в социалистическа България. На нея е изобразена сватбата между християнин и мюсюлманка.
Зловещи уреди за разкрасяване от миналото (СНИМКИ)Зловещи уреди за разкрасяване от миналото (СНИМКИ)Вижте няколко уреда за разкрасяване от миналото, които ще ви изплашат с вида си.
Секс скандалите, който затриха цели империиСекс скандалите, който затриха цели империиСредновековието и Викторианската епоха накараха човечеството да мисли, че секс скандалите са нещо ново за политическия живот. В действителност древните ни предци стигали до високи нива на неморалност в своето ежедневие. Техните сексуални скандали често са
Факти за самураите, които не можете да видите във филмитеФакти за самураите, които не можете да видите във филмитеЯпонските самураи имат почти митична репутация. Идеята, че тези страховити воини били посветили живота си изцяло на един благороден код, основаващ се на честта, е невероятно романтична, но до голяма степен невярна.