Интересни Факти

Интересно

Любопитни факти, истории и случки от близкото и далечно минало, които ни вълнуват и днес. Интересни факти от всички сфери на живота.
Съдбата на последните наследници на рухналите империиСъдбата на последните наследници на рухналите империиГолеми и мощни аристократични семейства са управлявали живота на безброй хора още от зараждането на цивилизацията. Те са стоели начело на огромни империи, простирали се на различни континенти и култури.
Най-влиятелните шутове в историятаНай-влиятелните шутове в историятаСпоред мнозина няма по-незначителни фигури за историята - културно и политически, от шутовете. Това обаче не е вярно. В миналото в кралските дворове имало изключително влиятелни шутове, чиято слава се запазила
Американският Чернобил или как тефлонът ни трови вече десетки годиниАмериканският Чернобил или как тефлонът ни трови вече десетки годиниЧували ли сте за Американският Чернобил. Години наред един концерн трови не само населението на САЩ, а всички хора по Земята. Американският гигант, който стои зад Тефлон, е тровел жителите с изключително. . .
Лекарят-самозванец, който спаси хиляди недоносени бебета в музейЛекарят-самозванец, който спаси хиляди недоносени бебета в музейПрез 1903 година в Бруклин, САЩ, Коуни създава нещо като изложбена зала или музей, където се излагат недоносени бебета, поставени в инкубатори (съвременното название е кувьози
След 800 г. разгадаха защо кулата в Пиза е наклоненаСлед 800 г. разгадаха защо кулата в Пиза е наклоненаИзвестно време наклонът на кулата в Пиза е бил такъв, че хората са го оприличавали на банан. Днес обаче няма никакво съмнение защо и поради каква причина кулата в Пиза е наклонена, а именно това е. . .
Айн Ранд - един от най-великите мислители на нашето времеАйн Ранд - един от най-великите мислители на нашето времеОпределят писателката Айн Ранд като един от великите мислители и творци на миналия век. Тя е скандален автор за времето си, но нейното творчество има милиони почитатели по света.
Как става известна маската на Гай ФоксКак става известна маската на Гай ФоксКато символ в интернет маската на Гай Фокс се появява през 2004 година и оттогава насам тя придобива все по-голяма популярност. Носят я хора на митинги и демонстрации, хора, които искат да протестират срещу статуквото
Левичарите са по-добри във вербалното общуване заради своето ДНКЛевичарите са по-добри във вербалното общуване заради своето ДНКПриродата ни е създала с по-добре развита дясна ръка. Затова, когато вършим основните дейности, водеща е десницата. При писане пък работи само тази ръка.
Човекът променя планетата вече 4 хиляди годиниЧовекът променя планетата вече 4 хиляди годиниДнес човечеството е поставено пред проблеми с огромно значение. Глобалното затопляне и измененията в климатичната картина ще доведат до промяна в начина на живот на Земята.
Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!Вероятно знаете, че в миналото за кралските особи любовта наистина не е имала граници. Кръвосмешенията са били честа практика. Ето до какво са водили браковете между родственици – аномалиите на наследници на. . .