Интересни Факти

Интересно

Любопитни факти, истории и случки от близкото и далечно минало, които ни вълнуват и днес. Интересни факти от всички сфери на живота.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-изпечените български измамнициНай-изпечените български измамници
31 Януари
Mariane
Има една теория, според която българите са генетично предразположени да хитруват, мамят и лъжат наивните. Родните измамници са действали още по време на Възраждането, та чак до наши дни.
Интересни факти от живота на Коко ШанелИнтересни факти от живота на Коко ШанелНяма да сбъркаме ако наречем появата на Коко Шанел като революционна. Със сигурност бихме могли да разделим историята на – преди да се роди Шанел и след това.
Това е цялото меню, сервирано на Тайната вечеряТова е цялото меню, сервирано на Тайната вечеря
27 Септ.
Антония Р.
Тайната вечеря вече не е толкова тайна, след като и последният момент от митичното събитие бе възстановен, а именно – с какво са се хранили Исус Христос и 12-те апостоли.
Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън ЛийМистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън ЛийПриживе Брус Лий успява обаче да предаде кунг-фу знанията си на своя син, Брандън Лий. Съдбата на син и баща е сходна. Мистерия или нелеп случай стои около смъртта ан Брус Лий и на сина му Брендън Лий
Как става известна маската на Гай ФоксКак става известна маската на Гай Фокс
05 Ноем.
Мариана В.
Запомнете, запомнете 5 ноември… култовата фраза от филма V като Вендета. Като символ в интернет маската на Гай Фокс се появява през 2004 г. За основа на маската на Гай Фокс е взета автентичната му посмъртна маска
Сарказмът може да ни убиеСарказмът може да ни убиеВсички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки света песимистично, вие ще привличате лошите събития в живота ви, защото сте с такава нагласа за всичко около вас.
Най-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианкаНай-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианкаНай-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианка - вижте повече относно вълнуващата история на една случайно забравена на самотен остров жена.
Изгарянето на клада - факти и истиниИзгарянето на клада - факти и истиниПри споменаването за изгаряне на клада, вероятно повечето от нас веднага започват да си мислят за изгаряните на клада вещици. Истината обаче е доста по-различна, защото на клада са били изгорени и много учени, философи, поети и т. н.
Животът на чукчитеЖивотът на чукчитеНа обширната територия на Чукотка живеят едва 50 хиляди души от няколко сродни етнически групи. При преброяване преди 30 г. числеността на чукчите е определена на 15 000, сега са нараснали с около хиляда души.
Порядки от Викторианската епоха, които ще смразят кръвта виПорядки от Викторианската епоха, които ще смразят кръвта виВикторианска Англия е известна не само с пуританските си порядки, архитектурата или модата. Тя става популярна и с определени мрачни навици, които ни се струват смразяващи днес. Ето някои от тях: