Интересни Факти

Интересно

Любопитни факти, истории и случки от близкото и далечно минало, които ни вълнуват и днес. Интересни факти от всички сфери на живота.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-изпечените български измамнициНай-изпечените български измамници
31 Януари
Има една теория, според която българите са генетично предразположени да хитруват, мамят и лъжат наивните. Родните измамници са действали още по време на Възраждането, та чак до наши дни.
Интересни факти от живота на Коко ШанелИнтересни факти от живота на Коко Шанел
10 Януари
3
Няма да сбъркаме ако наречем появата на Коко Шанел като революционна. Със сигурност бихме могли да разделим историята на – преди да се роди Шанел и след това.
Това е цялото меню, сервирано на Тайната вечеряТова е цялото меню, сервирано на Тайната вечеря
27 Септ.
Тайната вечеря вече не е толкова тайна, след като и последният момент от митичното събитие бе възстановен, а именно – с какво са се хранили Исус Христос и 12-те апостоли.
Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън ЛийМистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън Лий
02 Февр.
1
Приживе Брус Лий успява обаче да предаде кунг-фу знанията си на своя син, Брандън Лий. Съдбата на син и баща е сходна. Мистерия или нелеп случай стои около смъртта ан Брус Лий и на сина му Брендън Лий
Как става известна маската на Гай ФоксКак става известна маската на Гай Фокс
05 Ноем.
Запомнете, запомнете 5 ноември… култовата фраза от филма V като Вендета. Като символ в интернет маската на Гай Фокс се появява през 2004 г. За основа на маската на Гай Фокс е взета автентичната му посмъртна маска
Най-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианкаНай-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианка
20 Септ.
Най-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианка - вижте повече относно вълнуващата история на една случайно забравена на самотен остров жена.
Изгарянето на клада - факти и истиниИзгарянето на клада - факти и истини
20 Август
При споменаването за изгаряне на клада, вероятно повечето от нас веднага започват да си мислят за изгаряните на клада вещици. Истината обаче е доста по-различна, защото на клада са били изгорени и много учени, философи, поети и т. н.
Животът на чукчитеЖивотът на чукчите
30 Юни
На обширната територия на Чукотка живеят едва 50 хиляди души от няколко сродни етнически групи. При преброяване преди 30 г. числеността на чукчите е определена на 15 000, сега са нараснали с около хиляда души.
Порядки от Викторианската епоха, които ще смразят кръвта виПорядки от Викторианската епоха, които ще смразят кръвта ви
27 Юни
Викторианска Англия е известна не само с пуританските си порядки, архитектурата или модата. Тя става популярна и с определени мрачни навици, които ни се струват смразяващи днес. Ето някои от тях:
Съдбата на последните наследници на рухналите империиСъдбата на последните наследници на рухналите империи
27 Юни
Големи и мощни аристократични семейства са управлявали живота на безброй хора още от зараждането на цивилизацията. Те са стоели начело на огромни империи, простирали се на различни континенти и култури.