Интересни Факти

Интересно

Любопитни факти, истории и случки от близкото и далечно минало, които ни вълнуват и днес. Интересни факти от всички сфери на живота.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сарказмът може да ни убиеСарказмът може да ни убиеВсички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки света песимистично, вие ще привличате лошите събития в живота ви, защото сте с такава нагласа за всичко около вас.
Най-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианкаНай-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианкаНай-подходяща за прототип на Робинзон Крузо е млада индианка - вижте повече относно вълнуващата история на една случайно забравена на самотен остров жена.
Изгарянето на клада - факти и истиниИзгарянето на клада - факти и истиниПри споменаването за изгаряне на клада, вероятно повечето от нас веднага започват да си мислят за изгаряните на клада вещици. Истината обаче е доста по-различна, защото на клада са били изгорени и много учени, философи, поети и т. н.
Животът на чукчитеЖивотът на чукчитеНа обширната територия на Чукотка живеят едва 50 хиляди души от няколко сродни етнически групи. При преброяване преди 30 г. числеността на чукчите е определена на 15 000, сега са нараснали с около хиляда души.
Порядки от Викторианската епоха, които ще смразят кръвта виПорядки от Викторианската епоха, които ще смразят кръвта виВикторианска Англия е известна не само с пуританските си порядки, архитектурата или модата. Тя става популярна и с определени мрачни навици, които ни се струват смразяващи днес. Ето някои от тях:
Съдбата на последните наследници на рухналите империиСъдбата на последните наследници на рухналите империиГолеми и мощни аристократични семейства са управлявали живота на безброй хора още от зараждането на цивилизацията. Те са стоели начело на огромни империи, простирали се на различни континенти и култури.
Най-влиятелните шутове в историятаНай-влиятелните шутове в историятаСпоред мнозина няма по-незначителни фигури за историята - културно и политически, от шутовете. Това обаче не е вярно. В миналото в кралските дворове имало изключително влиятелни шутове, чиято слава се запазила
Американският Чернобил или как тефлонът ни трови вече десетки годиниАмериканският Чернобил или как тефлонът ни трови вече десетки годиниЧували ли сте за Американският Чернобил. Години наред един концерн трови не само населението на САЩ, а всички хора по Земята. Американският гигант, който стои зад Тефлон, е тровел жителите с изключително. . .
Лекарят-самозванец, който спаси хиляди недоносени бебета в музейЛекарят-самозванец, който спаси хиляди недоносени бебета в музейПрез 1903 година в Бруклин, САЩ, Коуни създава нещо като изложбена зала или музей, където се излагат недоносени бебета, поставени в инкубатори (съвременното название е кувьози
След 800 г. разгадаха защо кулата в Пиза е наклоненаСлед 800 г. разгадаха защо кулата в Пиза е наклоненаИзвестно време наклонът на кулата в Пиза е бил такъв, че хората са го оприличавали на банан. Днес обаче няма никакво съмнение защо и поради каква причина кулата в Пиза е наклонена, а именно това е. . .