Динозаврите

Динозаврите

През последните десетилетия се наблюдава друга голям интерес към динозаврите , благодарение на новите фосили и напредъка на технологиите. Любопитни истории от ерата на динозаврите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фосил на непознат летящ динозавър изуми ученитеФосил на непознат летящ динозавър изуми ученитеВ кариера за добив на варовик в Ливан са открити фосили на непознат досега вид от летящите динозаври, известни на науката като птерозаври
В Япония откриха нов вид динозавърВ Япония откриха нов вид динозавърНов вид динозавър е откритието на японски учени в Страната на изгряващото слънце. Нещо повече - става въпрос за най-големия скелет, откриван някога в страната
Открит е нов вид тревопасен динозавърОткрит е нов вид тревопасен динозавърИзвестно е, че динозаврите са населявали Земята за около 160 милиона години. Те господстват като вид от късния триаски период до края на периода креда, когато масово измират.
Уникални находки показаха, че динозаврите са имали пераУникални находки показаха, че динозаврите са имали пераУникални находки преобърнаха представата на учените за произхода на перата. Два неоткривани до момента фосила бяха намерени в Китай. Те показаха, че летящите влечуги, известни като птерозаври, са имали примитивни пера.
Огромни фосили на динозавър шокираха ЕгипетОгромни фосили на динозавър шокираха ЕгипетФосил на 10 метров динозавър бе открит в Египет. Той е бродил из днешната пустиня пред 80 милиона години.
Няма да повярвате какъв динозавър е живял преди 200 млн. годиниНяма да повярвате какъв динозавър е живял преди 200 млн. годиниНово палеонтоложко откритие приближи науката до тайнствения свят на динозаврите. При изследване в Южна Африка учени от международен екип се натъкнаха на следи от непознат досега динозавър.
Вулкан дал началото на ерата на динозавритеВулкан дал началото на ерата на динозавритеВ миналото динозаврите са били доминиращият вид на Земята. След хиляди теории за причините за изчезването им, днес се питаме – кое е дало началото на вида.
Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!В праисторията по Земята са бродели огромни и ужасяващи създания. В Патагония, Аржентина учени се натъкнаха на фосилите на шампиона сред динозаврите – животно, край което страховитият тиранозавър рекс изглеждал като нищо повече от грозновата кокошка.
Тиранозаврите не били хищнициТиранозаврите не били хищнициТиранозаврите не са били хищници, както се считаше досега, а са се хранели с мърша. Това доказват следи от зъби по раменната кост на растителнояден динозавър, намерена в Монголия.