Динозаврите

Динозаврите

През последните десетилетия се наблюдава друга голям интерес към динозаврите , благодарение на новите фосили и напредъка на технологиите. Любопитни истории от ерата на динозаврите .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фосил на непознат летящ динозавър изуми ученитеФосил на непознат летящ динозавър изуми учените
07 Дек.
В кариера за добив на варовик в Ливан са открити фосили на непознат досега вид от летящите динозаври, известни на науката като птерозаври
В Япония откриха нов вид динозавърВ Япония откриха нов вид динозавър
16 Септ.
Нов вид динозавър е откритието на японски учени в Страната на изгряващото слънце. Нещо повече - става въпрос за най-големия скелет, откриван някога в страната
Открит е нов вид тревопасен динозавърОткрит е нов вид тревопасен динозавър
09 Август
Известно е, че динозаврите са населявали Земята за около 160 милиона години. Те господстват като вид от късния триаски период до края на периода креда, когато масово измират.
Уникални находки показаха, че динозаврите са имали пераУникални находки показаха, че динозаврите са имали пера
18 Май
Уникални находки преобърнаха представата на учените за произхода на перата. Два неоткривани до момента фосила бяха намерени в Китай. Те показаха, че летящите влечуги, известни като птерозаври, са имали примитивни пера.
Огромни фосили на динозавър шокираха ЕгипетОгромни фосили на динозавър шокираха Египет
03 Февр.
Фосил на 10 метров динозавър бе открит в Египет. Той е бродил из днешната пустиня пред 80 милиона години.
Няма да повярвате какъв динозавър е живял преди 200 млн. годиниНяма да повярвате какъв динозавър е живял преди 200 млн. години
27 Окт.
Ново палеонтоложко откритие приближи науката до тайнствения свят на динозаврите. При изследване в Южна Африка учени от международен екип се натъкнаха на следи от непознат досега динозавър.
Вулкан дал началото на ерата на динозавритеВулкан дал началото на ерата на динозаврите
29 Август
В миналото динозаврите са били доминиращият вид на Земята. След хиляди теории за причините за изчезването им, днес се питаме – кое е дало началото на вида.
Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!
16 Август
1
В праисторията по Земята са бродели огромни и ужасяващи създания. В Патагония, Аржентина учени се натъкнаха на фосилите на шампиона сред динозаврите – животно, край което страховитият тиранозавър рекс изглеждал като нищо повече от грозновата кокошка.
Откриха костите на последния динозавър, живял в АфрикаОткриха костите на последния динозавър, живял в Африка
12 Май
Един от последните динозаври, живели в Африка, преди изчезването на големите гущери преди 65 милиона години, бе открит във фосфатна мина, намираща се в Северно Мароко. Учените, направили откритието, смятат, че са ударили джакпота, защото фосилите са на др
Яйцата на динозаврите са ги убилиЯйцата на динозаврите са ги убили
09 Януари
Някои видове динозаври са се развивали с месеци в яйцето, преди да се излюпят. Периодът е бил между три и шест месеца. Това ги доближава повече до рептилите, отколкото до птиците.
Отлично запазена опашка хвърля нова светлина за динозавритеОтлично запазена опашка хвърля нова светлина за динозаврите
09 Дек.
Опашка на динозавър на около 99 милиона години, запечатана в кехлибар, е била случайно намерена в Мианмар. До историческото откритие е стигнал местен жител, който искал да продаде кехлибара.
Астероид и мега вулкан убили динозавритеАстероид и мега вулкан убили динозаврите
10 Юли
Общоприет факт е, че динозаврите са изчезнали, след като преди 66 милиона години огромен астероид удря Земята. Катаклизмът причинява смъртта на големите гущери и на много други същества, обитавили света ни през този период.
Динозавърски митове, в които сигурно вярватеДинозавърски митове, в които сигурно вярвате
07 Юли
Динозаврите са процъфтявали в глобален мащаб. Те най-вероятно биха населявали планетата ни и до днес, ако злощастният астероид не бе ударил Земята в района на Мексико