Митични Същества

Митични Същества

Чудатите същества са незаменима част от митологията на всяка култура и преданията за тях съществуват от незапомнени времена. Тук ше представим любопитна информация и факти за онези магични и митични същества, които живеят в приказките, легендите и преданията на хората.
Митологичните японски чудовищата Нукекуби и РокурокубиМитологичните японски чудовищата Нукекуби и РокурокубиДве от митологичните японски чудовища -Нукекуби и Рокурокуби, са особено интересни, защото могат да бъдат направени аналогии с наши фолклорни образи - на самодивите и техните превъплъщения.
Сивият човек от Бен Макдуи – между митологията и кошмаритеСивият човек от Бен Макдуи – между митологията и кошмаритеГолемият сив човек от Бен Макдуи, или просто Грейман, е името, дадено на същество, за което се казва, че живее в Бен Макдуи, втората най-висока планина в Шотландия.
В гробница от минойската епоха лежи човек, виждал минотавъраВ гробница от минойската епоха лежи човек, виждал минотавъра
28 Август
Антония Р.
3500-годишен гроб на мъж, живял по време на минойската епоха, е бил намерен на остров Крит. Този човек е живял по времето на митичния минотавър, затворен от царя в лабиринт.
Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)Повечето хора вярват, че русалките са мистични същества, които присъстват само в приказките и легендите. Но снимки на странно създание, направени през 19-ти век, ни карат да допускаме, че е възможно да съществуват морски сирени.
За това мистериозно чудовище разказва президентът РузвелтЗа това мистериозно чудовище разказва президентът РузвелтСъбитията се развиват в затънтена местност в Айдахо, където ловецът лагерува с друг човек. По време на експедицията те се отдалечават от багажа си за няколко часа, а когато се връщат, откриват, че. . .
Чудовище тероризира Аржентина! Местните стоят заключени в домовете сиЧудовище тероризира Аржентина! Местните стоят заключени в домовете сиСмразяващо кръвта чудовище броди в Аржентина. Местните не смеят да излязат от домовете си.
Най-зловещите създания, които хората са виждалиНай-зловещите създания, които хората са виждалиОт незапомнени времена хората си разказват истории за богове и създания като кентаври, русалки, леприкони, демони, духове и др. И докато някои от тях остават само в преданията и легендите на различните страни, то други действително са съществували
Мистериозното създание Чупакабра тероризира украинци?Мистериозното създание Чупакабра тероризира украинци?Изплашените украинци недоумяват що за гадина издевателства върху добитъка им, но предполагат, че може да става дума за създанието Чупакабра.