Митични Същества
Mythical CreaturesMitska Bića
Митични Същества

Митични Същества

Чудатите същества са незаменима част от митологията на всяка култура и преданията за тях съществуват от незапомнени времена. Тук ше представим любопитна информация и факти за онези магични и митични същества , които живеят в приказките, легендите и преданията на хората.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са Силфите - духовете на въздухаКои са Силфите - духовете на въздуха
06 Юли
Силфите са покровителите на стихията Въздух. Техните главни характеристики са бързината и ловкостта. Приема се, че силфите са изключително любознателни, активни и постоянно в търсене на нови неща.
Саламандрите - опасните духове на огъняСаламандрите - опасните духове на огъня
28 Юни
Древните легенди още гласят, че саламандрите са способни да изгасят горещия огън със своите студени пламъци. Ето какво още трябва да знаете за саламандрите
За феите и природните духовеЗа феите и природните духове
24 Юни
4
Легенди за прирордните духове са свързани с четирите елемента - земя, огън, въздух и вода. Феите или нимфите са духове на водата, силфите са духове на въздуха, саламандрите на огъня и гномите на. . .
Жар-птицаЖар-птица
17 Април
Тук няма да говорим за Феникса, който произлиза от гръцката митология, а за неговия аналог в славянската митология. За огнената Жар-птица, както я наричат руските народи. Предания за Жар-птицата.
Свещената птица КетцалСвещената птица Кетцал
13 Април
Кетцалът, който можете да срещнете и като Кецал, обитава Гватемала, Никарагуа, Мексико, Хондурас, Панама, Ел Салвадор и Коста Рика. Кетцал е някогашна свещена птица и е с големината на врана
Еднорогът помага за зачеванеЕднорогът помага за зачеване
09 Април
4
Талисманът еднорог привлича богатството и помага на жени, които искат да имат деца, но не могат да заченат. Еднорогът помага на тези, които искат да открият истината.
Мистерията на Хората мравкиМистерията на Хората мравки
28 Март
В пустинните райони на Северна Аризона живее индианско племе Хопи. Най-известната Хопска легенда е за Хората мравки. Те са много почитани от Хопите, защото ги спасили цели два пъти при унищожаването на света.
Открит ли е библейският роден град на гиганта Голиат?Открит ли е библейският роден град на гиганта Голиат?
26 Януари
Легендата разказва, че Давид изглеждал като джудже до огромния Голиат. Това не му попречило да го повали с помощта на прашката си. После Давид отрязал главата на Голиат
Кои са хекатонхейрите?Кои са хекатонхейрите?
02 Март
Гръцката митология е населена с множество богове, които добре познаваме. Заедно с тях из легендарните разкази шестват титани, кентаври, амазонки, горгони и всякакви невероятни същества, които правят митологията толкова чудновата.
Йети има досие и ФБР го публикуваЙети има досие и ФБР го публикува
04 Януари
Според NBC един мъж в Орегон решил да докаже съществуването на Йети, Снежния човек или Голямата стъпка през 70-те години на 20 век. Той изпратил няколко различни косъма на ФБР за тестване с подозрението, че. . .