Митични Същества

Митични Същества

Чудатите същества са незаменима част от митологията на всяка култура и преданията за тях съществуват от незапомнени времена. Тук ше представим любопитна информация и факти за онези магични и митични същества , които живеят в приказките, легендите и преданията на хората.
Мистерията на Хората мравкиМистерията на Хората мравкиВ пустинните райони на Северна Аризона живее индианско племе Хопи. Най-известната Хопска легенда е за Хората мравки. Те са много почитани от Хопите, защото ги спасили цели два пъти при унищожаването на света.
Открит ли е библейският роден град на гиганта Голиат?Открит ли е библейският роден град на гиганта Голиат?Легендата разказва, че Давид изглеждал като джудже до огромния Голиат. Това не му попречило да го повали с помощта на прашката си. После Давид отрязал главата на Голиат
Кои са хекатонхейрите?Кои са хекатонхейрите?Гръцката митология е населена с множество богове, които добре познаваме. Заедно с тях из легендарните разкази шестват титани, кентаври, амазонки, горгони и всякакви невероятни същества, които правят митологията толкова чудновата.
Йети има досие и ФБР го публикуваЙети има досие и ФБР го публикуваСпоред NBC един мъж в Орегон решил да докаже съществуването на Йети, Снежния човек или Голямата стъпка през 70-те години на 20 век. Той изпратил няколко различни косъма на ФБР за тестване с подозрението, че. . .
Чудовището ТълиЧудовището ТълиДревното минало на Земята е една голяма загадка, която трудно ще разрешим докрай. Причината е, че непрекъснато изникват нови предизвикателства, нови сензационни открития и ни карат да се питаме какви странни създания са бродили по Земята в древността.
Митологичните японски чудовищата Нукекуби и РокурокубиМитологичните японски чудовищата Нукекуби и РокурокубиДве от митологичните японски чудовища -Нукекуби и Рокурокуби, са особено интересни, защото могат да бъдат направени аналогии с наши фолклорни образи - на самодивите и техните превъплъщения.
Сивият човек от Бен Макдуи – между митологията и кошмаритеСивият човек от Бен Макдуи – между митологията и кошмаритеГолемият сив човек от Бен Макдуи, или просто Грейман, е името, дадено на същество, за което се казва, че живее в Бен Макдуи, втората най-висока планина в Шотландия.
В гробница от минойската епоха лежи човек, виждал минотавъраВ гробница от минойската епоха лежи човек, виждал минотавъра
28 Август
Антония Р.
3500-годишен гроб на мъж, живял по време на минойската епоха, е бил намерен на остров Крит. Този човек е живял по времето на митичния минотавър, затворен от царя в лабиринт.
Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)Повечето хора вярват, че русалките са мистични същества, които присъстват само в приказките и легендите. Но снимки на странно създание, направени през 19-ти век, ни карат да допускаме, че е възможно да съществуват морски сирени.
За това мистериозно чудовище разказва президентът РузвелтЗа това мистериозно чудовище разказва президентът РузвелтСъбитията се развиват в затънтена местност в Айдахо, където ловецът лагерува с друг човек. По време на експедицията те се отдалечават от багажа си за няколко часа, а когато се връщат, откриват, че. . .