Митични Същества

Митични Същества

Чудатите същества са незаменима част от митологията на всяка култура и преданията за тях съществуват от незапомнени времена. Тук ше представим любопитна информация и факти за онези магични и митични същества , които живеят в приказките, легендите и преданията на хората.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Еднорогът помага за зачеванеЕднорогът помага за зачеване
09 Април
4
Нина Норд
Талисманът еднорог привлича богатството и помага на жени, които искат да имат деца, но не могат да заченат. Еднорогът помага на тези, които искат да открият истината.
Мистерията на Хората мравкиМистерията на Хората мравкиВ пустинните райони на Северна Аризона живее индианско племе Хопи. Най-известната Хопска легенда е за Хората мравки. Те са много почитани от Хопите, защото ги спасили цели два пъти при унищожаването на света.
Открит ли е библейският роден град на гиганта Голиат?Открит ли е библейският роден град на гиганта Голиат?Легендата разказва, че Давид изглеждал като джудже до огромния Голиат. Това не му попречило да го повали с помощта на прашката си. После Давид отрязал главата на Голиат
Кои са хекатонхейрите?Кои са хекатонхейрите?Гръцката митология е населена с множество богове, които добре познаваме. Заедно с тях из легендарните разкази шестват титани, кентаври, амазонки, горгони и всякакви невероятни същества, които правят митологията толкова чудновата.
Йети има досие и ФБР го публикуваЙети има досие и ФБР го публикуваСпоред NBC един мъж в Орегон решил да докаже съществуването на Йети, Снежния човек или Голямата стъпка през 70-те години на 20 век. Той изпратил няколко различни косъма на ФБР за тестване с подозрението, че. . .
Чудовището ТълиЧудовището ТълиДревното минало на Земята е една голяма загадка, която трудно ще разрешим докрай. Причината е, че непрекъснато изникват нови предизвикателства, нови сензационни открития и ни карат да се питаме какви странни създания са бродили по Земята в древността.
Митологичните японски чудовищата Нукекуби и РокурокубиМитологичните японски чудовищата Нукекуби и РокурокубиДве от митологичните японски чудовища -Нукекуби и Рокурокуби, са особено интересни, защото могат да бъдат направени аналогии с наши фолклорни образи - на самодивите и техните превъплъщения.
Сивият човек от Бен Макдуи – между митологията и кошмаритеСивият човек от Бен Макдуи – между митологията и кошмаритеГолемият сив човек от Бен Макдуи, или просто Грейман, е името, дадено на същество, за което се казва, че живее в Бен Макдуи, втората най-висока планина в Шотландия.
В гробница от минойската епоха лежи човек, виждал минотавъраВ гробница от минойската епоха лежи човек, виждал минотавъра
28 Август
Антония Р.
3500-годишен гроб на мъж, живял по време на минойската епоха, е бил намерен на остров Крит. Този човек е живял по времето на митичния минотавър, затворен от царя в лабиринт.
Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)Русалката от цирка на Финиъс Барнъм! Всички се питат какво е това (СНИМКИ)Повечето хора вярват, че русалките са мистични същества, които присъстват само в приказките и легендите. Но снимки на странно създание, направени през 19-ти век, ни карат да допускаме, че е възможно да съществуват морски сирени.