Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Изобретения и Открития
Изобретения и Открития

Изобретения и Открития

Научни открития и изобретения , които отварят хоризонти за развитието на човечеството. Любопитни истории и факти за откритията, които са променили света и ни вълнуват до днес.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-забележимите открития в древносттаНай-забележимите открития в древността
09 Юни
Откритията на древния свят не са едно или две. Древните египтяни например са разполагали с медицински познания (голяма част от които се използват и в съвременната медицина) отпреди 6 000 г.
Виманите - мистериозните летателни апарати от древносттаВиманите - мистериозните летателни апарати от древността
09 Юли
Виманите са древни летателни апарати, споменавани в много строфи от санскритските творби Махабхарата, Виманика Шастра и Рамаяна. В тях виманите са описани като модерни летателни обекти със споени връзки
Странният ръкопис СибиуСтранният ръкопис Сибиу
12 Юни
Със сигурност древните текстове, които могат да хвърлят светлина върху истинската история, в това число и ръкописът на Сибиу, са една съвременна загадка. Вижте тайната на мистериозния ръкопис Сибиу на Конрад Хаас
Древни стенописи разкриха още от мистерията на ПомпейДревни стенописи разкриха още от мистерията на Помпей
04 Март
Невиждани до този момент древни съкровища разкриха при реставрацията на римския град Помпей. След дълга и упорита реставрация на части от залятия в миналото с лава град сега с цялата си красота блестят ярки древни стенописи
Ново откритие - преди 3. 5 милиарда години на Марс е имало вода, но се е изпарилаНово откритие - преди 3. 5 милиарда години на Марс е имало вода, но се е изпарила
10 Окт.
Вниманието на човечеството днес е насочено основно към Марс. Червената планета е твърде близка по характеристиките си до Земята и на нея се гледа като на потенциален дом на човечеството.
Розетският камък - кой и какво е написал?Розетският камък - кой и какво е написал?
01 Окт.
Розетският камък представлява къс от плосък черен базалт, намерен при разкопки в древна крепост близо до малкото градче Розета край Нил в самия край на ХVІІІ век. Кой и какво е написал на Розетския камък?
Великите географски откритияВеликите географски открития
26 Февр.
Великите географски открития представляват период на откриване на много нови, непознати за европейците земи. Те започват в началото на ХV век и продължават до ХVІІІ век, когато картата на света е завършена
Откритията на Хайнрих ШлиманОткритията на Хайнрих Шлиман
12 Февр.
Хайнрих Шлиман създава археологията като науката, която познаваме днес. Немският авантюрист и мултимилионер открива Троя и това, което смята за съкровището на Приам.
Откритията на тези тинейджъри ще променят светаОткритията на тези тинейджъри ще променят света
11 Април
За разлика от своите връстници, които предимно се интересуват от профила си в социалните мрежи, тинейджърите, които може да видите в нашата галерия за на път да променят света.
Таен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скициТаен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скици
30 Март
Автопортрет на Микелнджело Буонароти бе открит в една от най-известните му творби, която е на близо 500 години. Скицата е била на негова близка приятелка, в която художника оставил и следа от своето лице.
Загадката с извънземното от Атакама е разкритаЗагадката с извънземното от Атакама е разкрита
24 Март
Една от най-големите загадки на нашето време беше разкрита. Учени най-сетне установиха произхода на мистериозното телце, намерено в чилийската пустиня Атакама.
Лъчът на смъртта - последното изобретение на ТеслаЛъчът на смъртта - последното изобретение на Тесла
07 Февр.
Разсекретени файлове на ФБР показаха върху какво е работил великият изобретател Никола Тесла в последните дни преди смъртта си. Оттук тръгва и мистерията дали Тесла е убит точно заради това оръжие.
Българските открития, които промениха света завинагиБългарските открития, които промениха света завинаги
06 Юни
Българинът винаги е бил много талантлив. За съжаление повечето от най-великите открития на нашенци са направени извън граница. Това не пречи да се гордеем с тях. След тях светът никога вече не беше същият.