Изобретения и Открития

Изобретения и Открития

Научни открития и изобретения, които отварят хоризонти за развитието на човечеството. Любопитни истории и факти за откритията, които са променили света и ни вълнуват до днес.
Най-забележимите открития в древносттаНай-забележимите открития в древносттаОткритията на древния свят не са едно или две. Древните египтяни например са разполагали с медицински познания (голяма част от които се използват и в съвременната медицина) отпреди 6 000 г.
Великите географски откритияВеликите географски откритияВеликите географски открития представляват период на откриване на много нови, непознати за европейците земи. Те започват в началото на ХV век и продължават до ХVІІІ век, когато картата на света е завършена
Откритията на тези тинейджъри ще променят светаОткритията на тези тинейджъри ще променят света
11 Април
Антония Р.
За разлика от своите връстници, които предимно се интересуват от профила си в социалните мрежи, тинейджърите, които може да видите в нашата галерия за на път да променят света.
Таен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скициТаен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скициАвтопортрет на Микелнджело Буонароти бе открит в една от най-известните му творби, която е на близо 500 години. Скицата е била на негова близка приятелка, в която художника оставил и следа от своето лице.
Загадката с извънземното от Атакама е разкритаЗагадката с извънземното от Атакама е разкритаЕдна от най-големите загадки на нашето време беше разкрита. Учени най-сетне установиха произхода на мистериозното телце, намерено в чилийската пустиня Атакама.
Лъчът на смъртта - последното изобретение на ТеслаЛъчът на смъртта - последното изобретение на Тесла
07 Февр.
Антония Р.
Разсекретени файлове на ФБР показаха върху какво е работил великият изобретател Никола Тесла в последните дни преди смъртта си. Оттук тръгва и мистерията дали Тесла е убит точно заради това оръжие.
Най-зловещите научни открития за 2017-та годинаНай-зловещите научни открития за 2017-та годинаЧовешкото познание не е константно. То постоянно се променя и набъбва. Всяка година учените по света откриват нови и нови неподозирани до момента неща. Отркитията са във всичките сфери на науката – физика, химия, биология, астрономоя и дрggi. Често обаче
Парфюмът датира още от древен ЕгипетПарфюмът датира още от древен Египет
02 Юни
Admin
В древен Египет процесът за направата на парфюма се е смятал за акт на изкуство. 3300 години след смъртта на Тутанкамон, в гробницата му още се е долавял аромата на парфюм.