Изобретения и Открития

Изобретения и Открития

Научни открития и изобретения, които отварят хоризонти за развитието на човечеството. Любопитни истории и факти за откритията, които са променили света и ни вълнуват до днес.
Древни стенописи разкриха още от мистерията на ПомпейДревни стенописи разкриха още от мистерията на ПомпейНевиждани до този момент древни съкровища разкриха при реставрацията на римския град Помпей. След дълга и упорита реставрация на части от залятия в миналото с лава град сега с цялата си красота блестят ярки древни стенописи
Розетският камък - кой и какво е написал?Розетският камък - кой и какво е написал?Розетският камък представлява къс от плосък черен базалт, намерен при разкопки в древна крепост близо до малкото градче Розета край Нил в самия край на ХVІІІ век. Кой и какво е написал на Розетския камък?
Най-забележимите открития в древносттаНай-забележимите открития в древносттаОткритията на древния свят не са едно или две. Древните египтяни например са разполагали с медицински познания (голяма част от които се използват и в съвременната медицина) отпреди 6 000 г.
Великите географски откритияВеликите географски откритияВеликите географски открития представляват период на откриване на много нови, непознати за европейците земи. Те започват в началото на ХV век и продължават до ХVІІІ век, когато картата на света е завършена
Откритията на тези тинейджъри ще променят светаОткритията на тези тинейджъри ще променят света
11 Април
Антония Р.
За разлика от своите връстници, които предимно се интересуват от профила си в социалните мрежи, тинейджърите, които може да видите в нашата галерия за на път да променят света.
Таен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скициТаен портрет на Микеланджело бе открит в една от неговите скициАвтопортрет на Микелнджело Буонароти бе открит в една от най-известните му творби, която е на близо 500 години. Скицата е била на негова близка приятелка, в която художника оставил и следа от своето лице.
Загадката с извънземното от Атакама е разкритаЗагадката с извънземното от Атакама е разкритаЕдна от най-големите загадки на нашето време беше разкрита. Учени най-сетне установиха произхода на мистериозното телце, намерено в чилийската пустиня Атакама.
Лъчът на смъртта - последното изобретение на ТеслаЛъчът на смъртта - последното изобретение на Тесла
07 Февр.
Антония Р.
Разсекретени файлове на ФБР показаха върху какво е работил великият изобретател Никола Тесла в последните дни преди смъртта си. Оттук тръгва и мистерията дали Тесла е убит точно заради това оръжие.
Най-зловещите научни открития за 2017-та годинаНай-зловещите научни открития за 2017-та годинаЧовешкото познание не е константно. То постоянно се променя и набъбва. Всяка година учените по света откриват нови и нови неподозирани до момента неща. Отркитията са във всичките сфери на науката – физика, химия, биология, астрономоя и дрggi. Често обаче
Парфюмът датира още от древен ЕгипетПарфюмът датира още от древен Египет
02 Юни
Admin
В древен Египет процесът за направата на парфюма се е смятал за акт на изкуство. 3300 години след смъртта на Тутанкамон, в гробницата му още се е долавял аромата на парфюм.