Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Кардинал Ришельо - най-мразеният кардиналКардинал Ришельо - най-мразеният кардиналЛитературата има способността да прави хората известни, дори повече от историята. Личността на кардинал Ришельо го доказва. Кардинал Ришельо - най-мразеният кардинал.
Най-великите антични градовеНай-великите антични градовеГрадовете играят решаваща роля в човешкото развитие повече от 9 000 години. Кои са най-великите антични градове? В следващите редове вижте повече:
Кир Велики - живот и управлениеКир Велики - живот и управлениеВ средата на VІ век преди новата ера народ, който никой не слагал в сметките при великите народи, започва своя бурен възход. Това са персите, които водени от знаменит пълководец и държавник, известен днес като Кир Велики.
Корейската война - факти и събитияКорейската война - факти и събитияДнес това, което светът знае за Северна Корея е, че диктаторският режим в най-затворената страна в света пълни главите на хората с омраза към САЩ. Корейската война - факти и събития.
Тиранозавър рекс - какво трябва да знаемТиранозавър рекс - какво трябва да знаемТиранозавър рекс е истинска машина за убиване. Какво знаем за този огромен хищник от ерата на динозаврите. Научете повече за начина на живот на Тиранозавър рекс.
Археолози откриха гигански кръг от шахти близо до СтоунхенджАрхеолози откриха гигански кръг от шахти близо до СтоунхенджЧовечеството винаги се е опитвало да разгадае загадките в света и този интерес е напълно нормален. Една от най-любопитните мистерии е Стоунхендж.
Император Веспасиан - живот и управлениеИмператор Веспасиан - живот и управлениеДнес непрекъснато използваме, най-често в преносен смисъл, фразата Парите не миришат. Автор на тази максима е римският император Веспасиан. Император Веспасиан - живот и управление.
Наполеоновите войниНаполеоновите войниМакар да изглежда твърде странно за нашата съвременност, военната история отново е на мода и хора като Наполеон са любимци на съвременния динамично живеещ човек. Наполеоновите войни.
Червената армия - какво трябва да знаемЧервената армия - какво трябва да знаемКаква сила е червената армия и на кого принадлежи? Отговорът на този въпрос е известен на почти всеки съвременен човек. Червената армия - какво трябва да знаем?
Историята на Царска РусияИсторията на Царска РусияРусия е най-голямата по територия страна в света, чиято площ заема 1/8 от територията на планетата. Вижте забележителната история на Царска Русия.