Библията

Библията

Библията е пълна с вълнуващи и необясними на пръв поглед случки. Полезна информация и статии за поредица от исторически и библейски събития, и истории.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма човек, който да не е чувал или чел за бедствието. Възможно ли е тази потресаваща история да има реални корени и да е отглас от истински събития?
Свети Георги и ламятаСвети Георги и ламятаСвети Георги е християнски мъченик, за който легендата разказва, че е преборил ламята. Легендата разказва, че Свети Георги е пътувал из различни земи дълги години. Един ден той се оказва в земите на. . .
Влизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаВлизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаЦветница или Палмова неделя е неделята преди Великден. С нея отбелязваме влизането на Иисус Христос в Йерусалим и началото на Страстната седмица. Какво се е случило на първата Цветница?
Откриха нов свитък от Кумранските ръкописи в пещерите на Мъртво мореОткриха нов свитък от Кумранските ръкописи в пещерите на Мъртво мореНови артефакти откриха в пещерите Кумран. Кумранските ръкописи се допълниха от още един свитък, съдържащ 24 фрагмента от документи. Още за девните свитъци, открити около Мъртво море
Създаването на християнствотоСъздаването на християнствотоНачалото на християнството се корени в древността. Възниква през 1 век в римската провинция Палестина. Основател на религията християнство е евреин на име Йешуа или Иисус
Десетте Божи заповедиДесетте Божи заповедиТози морален кодекс се превръща в универсален закон за хората, известен днес като Десетте божи заповеди. Какво гласят десетте божи заповеди? Заповедите на Бог са на каменни плочки, наречени скрижали, със записани завети
Мойсей - къде свършва легендата и започва истината?Мойсей - къде свършва легендата и започва истината?Извеждането на еврейския народ от робство е само едно от многото велики дела на Мойсей. Мойсей написва Десетте божи заповеди, създава религия, каквато другите народи не познават. Легенда за Мойсей
Единството на Отец, Син и ДухЕдинството на Отец, Син и ДухВ християнското учение има много доктирини, но най-трудно въприе3маната е тази за триединството на Бога. Тя се нарича още Света Троица. Единството на Отец, Син и Дух:
Пророчества за Мъртво мореПророчества за Мъртво мореМъртво море е едно от най-странните места на нашата планета. Въпреки че е наречено море, то е по-скоро солено езеро, тъй като размерите му не са особено големи. Пророчества за Мъртво море:
Свети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храмаСвети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храма
03 Февр.
1
Нина Норд
На трети февруари честваме паметта на свети Симеон Богоприемец - първия човек, който е видял Исус Христос на четиридесетия ден от раждането му. Имен ден имат Симеон, Мона, Симона.