Библията

Библията

Библията е пълна с вълнуващи и необясними на пръв поглед случки. Полезна информация и статии за поредица от исторически и библейски събития, и истории.
Десетте Божи заповедиДесетте Божи заповедиТози морален кодекс се превръща в универсален закон за хората, известен днес като Десетте божи заповеди. Какво гласят десетте божи заповеди? Заповедите на Бог са на каменни плочки, наречени скрижали, със записани завети
Мойсей - къде свършва легендата и започва истината?Мойсей - къде свършва легендата и започва истината?Извеждането на еврейския народ от робство е само едно от многото велики дела на Мойсей. Мойсей написва Десетте божи заповеди, създава религия, каквато другите народи не познават. Легенда за Мойсей
Единството на Отец, Син и ДухЕдинството на Отец, Син и ДухВ християнското учение има много доктирини, но най-трудно въприе3маната е тази за триединството на Бога. Тя се нарича още Света Троица. Единството на Отец, Син и Дух:
Пророчества за Мъртво мореПророчества за Мъртво мореМъртво море е едно от най-странните места на нашата планета. Въпреки че е наречено море, то е по-скоро солено езеро, тъй като размерите му не са особено големи. Пророчества за Мъртво море:
Свети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храмаСвети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храма
03 Февр.
1
Нина Норд
На трети февруари честваме паметта на свети Симеон Богоприемец - първия човек, който е видял Исус Христос на четиридесетия ден от раждането му. Имен ден имат Симеон, Мона, Симона.
Четиримата велики пророциЧетиримата велики пророциВ миналото, особено в библейски времена, представата за пророк е имала по-различен смисъл. Имало е големи и малки пророци, чиито названия се дължат на големината на книгите им. Това са четиримата велики пророци.
Свeта Анна ражда Богородица на 70 годиниСвeта Анна ражда Богородица на 70 годиниДнес православната църква отдава почит на майката на Дева Мария света Анна. На днешния ден празнуват всички, които носят имената Анна, Анка, Ани, Блага, Добри, Добра, Янула, Янина.
Чудесата на Свети МинаЧудесата на Свети Мина
11 Ноем.
17
Свети великомъченик Мина се чества на 11 ноември. Молбата към иконата на Свети Мина винаги е чута, той сбъдва най-съкровените желания на вярващите в него, дава им изцеление. Вижте чудесата на Свети Мина
Свети Георги и ламятаСвети Георги и ламятаСвети Георги е християнски мъченик, за който легендата разказва, че е преборил ламята. Легендата разказва, че Свети Георги е пътувал из различни земи дълги години. Един ден той се оказва в земите на. . .
Светли вторник е: Почитаме БогородицаСветли вторник е: Почитаме Богородица
21 Април
Rosi Stoyanova
Първите дни след Великден са познати още като Светлата седмица. Това е периодът, в който християните отдават почит на светиите, а на Светли вторник отдаваме почит на Света Богородица.