Библията

Библията

Библията е пълна с вълнуващи и необясними на пръв поглед случки. Полезна информация и статии за поредица от исторически и библейски събития, и истории.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свeта Анна ражда Богородица на 70 годиниСвeта Анна ражда Богородица на 70 годиниДнес православната църква отдава почит на майката на Дева Мария света Анна. На днешния ден празнуват всички, които носят имената Анна, Анка, Ани, Блага, Добри, Добра, Янула, Янина.
Чудесата на Свети МинаЧудесата на Свети Мина
11 Ноем.
17
Свети великомъченик Мина се чества на 11 ноември. Молбата към иконата на Свети Мина винаги е чута, той сбъдва най-съкровените желания на вярващите в него, дава им изцеление. Вижте чудесата на Свети Мина
Историята на ЕнохИсторията на ЕнохЕнох е библейски персонаж, станал известен със своята книга, озаглавена съвсем просто: Книга на Енох. Кой е Енох? Какво прави Книгата на Енох неудобна за каноните и смущаваща за науката?
Историята на ЕзекилИсторията на ЕзекилЕзекил е библейски персонаж, пророк. Произхожда явно от свещенически род, тъй като добре познава законите и ритуалите, изпълнявани в храмовете. Името му в превод от еврейски има значение на Бог подкрепя.
Извънземни в античността и летателни апарати в Библията?Извънземни в античността и летателни апарати в Библията?Автори, които са убедени, че има сведения за извънземни посетители в Библията и странни летателни апарати в античността, твърдят, че историята се предава частично и че важни части от антични текстове са изцяло изпуснати.
Цитати от Откровението на Йоан БогословЦитати от Откровението на Йоан БогословОткровението на Йоан Богослов е последната книга от Новия завет. Това е един интересен и доста необичаен текст, който все пак е достатъчно важен, за да бъде включен в Библията. Авторът Йон Богослов, говори доста загадъчно. . .
Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма човек, който да не е чувал или чел за бедствието. Възможно ли е тази потресаваща история да има реални корени и да е отглас от истински събития?
Влизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаВлизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаЦветница или Палмова неделя е неделята преди Великден. С нея отбелязваме влизането на Иисус Христос в Йерусалим и началото на Страстната седмица. Какво се е случило на първата Цветница?
Откриха нов свитък от Кумранските ръкописи в пещерите на Мъртво мореОткриха нов свитък от Кумранските ръкописи в пещерите на Мъртво мореНови артефакти откриха в пещерите Кумран. Кумранските ръкописи се допълниха от още един свитък, съдържащ 24 фрагмента от документи. Още за девните свитъци, открити около Мъртво море
Създаването на християнствотоСъздаването на християнствотоНачалото на християнството се корени в древността. Възниква през 1 век в римската провинция Палестина. Основател на религията християнство е евреин на име Йешуа или Иисус