Библията
BibleBiblija
Библията

Библията

Библията е пълна с вълнуващи и необясними на пръв поглед случки. Полезна информация и статии за поредица от исторически и библейски събития, и истории.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Светли вторник е: Почитаме БогородицаСветли вторник е: Почитаме Богородица
26 Април
Първите дни след Великден са познати още като Светлата седмица. Това е периодът, в който християните отдават почит на светиите, а на Светли вторник отдаваме почит на Света Богородица.
Свети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храмаСвети Симеон е първият, посрещнал Исус Христос в храма
03 Февр.
1
На трети февруари честваме паметта на свети Симеон Богоприемец - първия човек, който е видял Исус Христос на четиридесетия ден от раждането му. Имен ден имат Симеон, Мона, Симона.
Историята на ЕнохИсторията на Енох
19 Окт.
Енох е библейски персонаж, станал известен със своята книга, озаглавена съвсем просто: Книга на Енох. Кой е Енох? Какво прави Книгата на Енох неудобна за каноните и смущаваща за науката?
Историята на ЕзекилИсторията на Езекил
17 Окт.
Езекил е библейски персонаж, пророк. Произхожда явно от свещенически род, тъй като добре познава законите и ритуалите, изпълнявани в храмовете. Името му в превод от еврейски има значение на Бог подкрепя.
Извънземни в античността и летателни апарати в Библията?Извънземни в античността и летателни апарати в Библията?
13 Окт.
Автори, които са убедени, че има сведения за извънземни посетители в Библията и странни летателни апарати в античността, твърдят, че историята се предава частично и че важни части от антични текстове са изцяло изпуснати.
Цитати от Откровението на Йоан БогословЦитати от Откровението на Йоан Богослов
05 Окт.
Откровението на Йоан Богослов е последната книга от Новия завет. Това е един интересен и доста необичаен текст, който все пак е достатъчно важен, за да бъде включен в Библията. Авторът Йон Богослов, говори доста загадъчно. . .
Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?Разкрита ли е тайната на библейските Содом и Гомор?
02 Юли
Най-известната библейска катастрофа е тази на Содом и Гомор. Няма човек, който да не е чувал или чел за бедствието. Възможно ли е тази потресаваща история да има реални корени и да е отглас от истински събития?
Влизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на ЦветницаВлизането на Иисус Христос в Йерусалим: История на Цветница
25 Април
Цветница или Палмова неделя е неделята преди Великден. С нея отбелязваме влизането на Иисус Христос в Йерусалим и началото на Страстната седмица. Какво се е случило на първата Цветница?
Откриха нов свитък от Кумранските ръкописи в пещерите на Мъртво мореОткриха нов свитък от Кумранските ръкописи в пещерите на Мъртво море
22 Март
Нови артефакти откриха в пещерите Кумран. Кумранските ръкописи се допълниха от още един свитък, съдържащ 24 фрагмента от документи. Още за девните свитъци, открити около Мъртво море
Създаването на християнствотоСъздаването на християнството
19 Февр.
Началото на християнството се корени в древността. Възниква през 1 век в римската провинция Палестина. Основател на религията християнство е евреин на име Йешуа или Иисус