Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Загадките на древните кристални черепиЗагадките на древните кристални черепи
06 Юли
2
Admin
Кристалните черепи на древните цивилизации на маите в Мексико и древни цивилизации в Перу са една от най-големите загадки на човечеството. Кристалните черепи - какво е тяхното влияние и произход.
Гръцка Митология: Легендата за ПегасГръцка Митология: Легендата за Пегас
02 Юли
4
Admin
Пегас е крилатия кон от гръцката митология носещ мълнии на Зевс. Пегас е много почитан сред древните гърци. Те вярват, че богът на морето - Посейдон се влюбил в Медуза, пазителка на храма на Атина.
Атлантида се намира между Кипър и СирияАтлантида се намира между Кипър и Сирия
01 Юли
1
Admin
От незапомнени времена Кипър е асоцииран с Афродита - богинята на любовта, но сега учени го свързват с откриването на Атлантида. Според легендите Атлантида на Платон се намира между Кипър и Сирия.
Мистериозна пирамида построена от неизвестна култураМистериозна пирамида построена от неизвестна култура
29 Юни
Admin
Няколко артефакти открити в Мексико, насочват вниманието на археолозите към по-рано неизвестна култура, която най-вероятно е построила тайнствената пирамида в региона.
Сапотеките в Мексико - възход и падениеСапотеките в Мексико - възход и падение
28 Юни
Admin
Една от многото изчезнали цивилизации, наред с цивилизациите на Маите и Ацтеките, е цивилизацията на Сапотеките в Мексико. Сапотеките са оставили редица древни градове - Монте Албан.
Откриха изгубена цивилизация, погребана от вулканОткриха изгубена цивилизация, погребана от вулкан
19 Юни
Admin
Археолози откриха останките на една от изгубените цивилизации в Индонезия, погребана под отломките на най-големия вулкан в модерната история. Разкопките в местността продължават.
Кристалните черепиКристалните черепи
18 Юни
2
Admin
Кристалните черепи са и остават една от загадките на съвременният свят. Единият е намерен в древният град на Маите в Мексико. Черепа на проклятието. Факти от проведените експедиции.
Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и фактиБермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти
17 Юни
20
Admin
Бермудският триъгълник, наричан още Дяволския триъгълник, се е появил в резултат на извънземни сили на мястото на Атлантида и вероятно духове го населяват. Даже Христофор Колумб пише за него.
Съхранената мумия на сицилианската спяща красавицаСъхранената мумия на сицилианската спяща красавица
12 Юни
1
Admin
Тя е една от най-добре запазените мумии в света: Розалия Ломбардо, две-годишно сицилианско момиченце, починало от пневмония през 1920 г.
Жана д’Арк - светица или грешница?Жана д’Арк - светица или грешница?
11 Юни
6
Admin
Каква наистина е Жана д’Арк - светица или просто грешница обявена за вещица? Има много легенди за Жана д’Арк, в които се твърди, че виждала свръхестествени същества. Изгарянето и на кладата.