Загадки на древността

Загадки на древността

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Динозаврите са умрели само за няколко часаДинозаврите са умрели само за няколко часа
11 Дек.
4
Admin
След падането на метеорит на Земята преди 65 милиона години повечето животни са загинали за няколко часа. Ударът на космическия обект в земната повърхност е довел до изчезването на над 70 процента от
Плочи с йероглифи помогнаха да бъде открит загадъчен град на маитеПлочи с йероглифи помогнаха да бъде открит загадъчен град на маите
11 Дек.
Admin
Местонахождението на един от древните градове на маите бе установено чрез разшифрирането на две каменни плочи с древна писменост (йероглифи). Древните цивилизации на маите в развалини.
Италиански музикант откри още един шифър на Леонардо в Тайната вечеряИталиански музикант откри още един шифър на Леонардо в Тайната вечеря
11 Дек.
7
Admin
В творбата на Леонардо да Винчи Тайната вечеря в кодиран вид има ноти от музикална композиция. До този извод достигна италианският музикант и компютърен специалист Джовани Мария Пала.
Разчетоха кивота на Орфеевия заветРазчетоха кивота на Орфеевия завет
10 Дек.
7
Admin
Орфеевият кивот с първата заветна плочка се намират във Врачанския исторически музей. Работата си по разчитането им представи във Враца д-р Стефан Гайд.
Откриха непокътната гробница на древен цар на маитеОткриха непокътната гробница на древен цар на маите
08 Дек.
Admin
Гватемалски и американски археолози открийа в древния град на маите в Мексико, погребение, което по всяка вероятност принадлежи на основателя на местната царска династия.