Древни Цивилизации

Древни Цивилизации

Любопитни факти и истории за древни цивилизации, преживели своя възход и падение, след което са изчезнали завинаги от нашето полезрение, но продължават да будят и в днешно време недоумение сред археолози, ученици и историци. Колко развити са били древните цивилизации и какво е довело до тяхната гибел?
Древният град Мохенджо-ДароДревният град Мохенджо-ДароРуините на древния град Мохенджо-Даро днес лежат в област Ларкана, провинция Синд в Пакистан. Мохенджо-Дарое вписан като археологически обект с огромно историческо значение в списъка на ЮНЕСКО за световно
СаксайуаманСаксайуаманСаксайуаман се намира в град Куско - бившата столица на империята на инките. Заедно с чисто стратегическото си значение, е играла ролята и на голям религиозен център. Факти за крепостта Саксайуаман.
Йонагуни в Япония - необяснимият подводен градЙонагуни в Япония - необяснимият подводен градНай-поразителният от всички древни артефакти, които са били откривани днес на океанското дъно досега, е подводният мегалитен комплекс край остров Йонагуни. Йонагуни в Япония - необяснимият подводен град
Ниневия - един от най-великите древни градовеНиневия - един от най-великите древни градовеНиневия е бил един от най-старите и велики градове на Античността. Днес руините на върха в изкуството на древна Месопотамия лежат в близост до крепостта на Ислямска държава Мосул.
Кир Велики - живот и управлениеКир Велики - живот и управлениеВ средата на VІ век преди новата ера народ, който никой не слагал в сметките при великите народи, започва своя бурен възход. Това са персите, които водени от знаменит пълководец и държавник, известен днес като Кир Велики.
Империята на МоголитеИмперията на МоголитеВеликите Моголи са империя, създадена от тюрките след завладяване на Индия и земите около нея през ХVІ век. Империята на Моголите е изключително богата държава. Нейните султани тънат в разкош
Агарта - подземната цивилизация, пазена в тайна от човечествотоАгарта - подземната цивилизация, пазена в тайна от човечествотоПодземната цивилизация Агарта може да ни спаси от Апокалипсис, но само ако ни намира достойни за това. В теорията за подземния град Агарта е вярвал и Хитлер и отделил много средства и усилия, за да открие центъра на Земята
Изгубеният град в КалахариИзгубеният град в КалахариСъществува легенда, че в пустинята Калахари са затрупани руините на древен град. Вижте какви са сведенията от проведена експедиция за изчезналия град в Калахари.
Анунаките - кои са?Анунаките - кои са?Кои са били Анунаките и защо са толкова интересни? Краткият отговор е: Анунаките са са шумерски, акадски, асирийски и вавилонски божества, известни от най-древните писмени източници.
Кетцалкоатъл – всичко за мистериозното божествоКетцалкоатъл – всичко за мистериозното божествоОколо появата на Кетцалкоатъл витае тайнственост, граничеща между реалното и мистичното. Според някои теории това е бил реален човек, а не божество – представител на. . .