Краят на маите идва заради многобройни войни и промени в климата

Краят на маите идва заради многобройни войни и промени в климата

0

Защо близо 500-годишната цивилизация на маите ще изчезне изведнъж след векове на разцвет? Учените от години търсят отговор на този въпрос, като последните им проучвания най-накрая могат да разкрият мистерията.

1

Древни цивилизации

Древни цивилизации - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко за Древни цивилизации. Материали за Древни цивилизации от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Древни цивилизации.
Древни цивилизации - Тайнствената столица на запотеките

Тайнствената столица на запотеките

26.06.20160629

Когато се заговори за древните цивилизации на Америка, повечето хора веднага се сещат за ацтеките, маите и инките. Малко известен факт е, че това не са нито най-великите, нито най-древните народи, владеели екзотичните земи на Латинска Америка.

Древни цивилизации - Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

Древният град на джуджетата Макхуник побърка археолози

25.05.201602136

През 40-те години на XX век в пустинята около Шахдад, в провинция Керман в Иран е открит загадъчен град. Селището, което носи името Макхуник, някога е било дом на древна цивилизация на джуджета.

Древни цивилизации - Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

Аборигените били една от най-развитите цивилизации?

14.05.20160826

Понятието абориген отдавна се е превърнало в разговорния език в обиден термин, с който искаме да кажем на човек, че е безпросветен, че не разбира даден казус или технология, че е примитивен и неук.

Древни цивилизации - Природен феномен или знак за непозната цивилизация е този камък?

Природен феномен или знак за непозната цивилизация е този камък?

25.04.20160810

Огромен сферичен камък стана повод за разпалени спорове в научните среди, понеже една част от тях твърдят, че това е доказателство за непозната древна цивилизация, а други го определят като природен феномен.

Древни цивилизации - Откриха какво е погубило могъщата цивилизация на маите

Откриха какво е погубило могъщата цивилизация на маите

23.04.20160992

Изследвания на Европейския геонаучен съюз (EGU) показват, че най-вероятната причина за трагичния край на цивилизацията на маите е вулканично изригване.

Древни цивилизации - Комета затрила антарктическа цивилизация преди 13 хилядолетия

Комета затрила антарктическа цивилизация преди 13 хилядолетия

04.03.20161962

Комета е затрила напреднала антарктическа цивилизация преди близо 13 хиляди години. Шокиращото твърдение е на популярния шотландски писател Греъм Хенкок.

Древни цивилизации - Тайнствените предсказания на маите

Тайнствените предсказания на маите

26.02.201614373

Древните Маи са били изключително мъдри. Живеели са в синхрон с околната среда и Вселената, което им е позволило да разгадаят част от всемирните загадки. Някои от техните предсказания са достигнали и до нас.

Древни цивилизации - Доказано! Средиземно море е люлката на цивилизацията

Доказано! Средиземно море е люлката на цивилизацията

02.12.201501029

Това лято бе направено едно от най-невероятните открития в човешката история. Екип от италиански океанографи е регистрирал огромен древен монолит на дъното на Средиземно море. Той поставя доста фундаментални въпроси относно зараждането на нашата цивилизац

Древни цивилизации - Древните хора са карали всъдеходи преди 14 млн. години

Древните хора са карали всъдеходи преди 14 млн. години

08.09.201521373

По думите на Колтипин следи от древната високотехнологична цивилизация има по цял свят. Въпреки това учените масово отказват да ги интерпретират или да признаят за съществуването.

Древни цивилизации - Историята на Критската цивилизация

Историята на Критската цивилизация

09.07.201501839

На най-големия гръцки остров Крит е родена първата европейска цивилизация. Никой не знае от къде са дошли древните жители на острова, нито дори как са се наричали. В съвременната историческа наука те са познати като минойци

В актуалната подстраница ще намериш най-новите теми и публикации относно Древни цивилизации. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Древни цивилизации. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Древни цивилизации. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Древни цивилизации. Древни цивилизации, снимки и потребителски оценки.