Древни Цивилизации

Древни Цивилизации

Любопитни факти и истории за древни цивилизации, преживели своя възход и падение, след което са изчезнали завинаги от нашето полезрение, но продължават да будят и в днешно време недоумение сред археолози, ученици и историци. Колко развити са били древните цивилизации и какво е довело до тяхната гибел?
Агарта - подземната цивилизация, пазена в тайна от човечествотоАгарта - подземната цивилизация, пазена в тайна от човечествотоПодземната цивилизация Агарта може да ни спаси от Апокалипсис, но само ако ни намира достойни за това. В теорията за подземния град Агарта е вярвал и Хитлер и отделил много средства и усилия, за да открие центъра на Земята
Изгубеният град в КалахариИзгубеният град в КалахариСъществува легенда, че в пустинята Калахари са затрупани руините на древен град. Вижте какви са сведенията от проведена експедиция за изчезналия град в Калахари.
Анунаките - кои са?Анунаките - кои са?Кои са били Анунаките и защо са толкова интересни? Краткият отговор е: Анунаките са са шумерски, акадски, асирийски и вавилонски божества, известни от най-древните писмени източници.
Кетцалкоатъл – всичко за мистериозното божествоКетцалкоатъл – всичко за мистериозното божествоОколо появата на Кетцалкоатъл витае тайнственост, граничеща между реалното и мистичното. Според някои теории това е бил реален човек, а не божество – представител на. . .
Всичко за сапотекитеВсичко за сапотекитеВисоко развитие на културата и религията, стройно изградено йерархично общество - това са основните характеристики на всички древни цивилизации в Централна Америка, които днес смятаме за изчезнали.
Кои са мистеките?Кои са мистеките?Кои са мистеките и с какво са известни на науката? Народът мистеки има древна история. Тази народностна група споделя много общи черти в цивилизационно отношение със своите съседи - сапотеки
Мистерията на древните пещери ЛонгюМистерията на древните пещери ЛонгюПещерите Лонгю остават обвити в мистерия. И до днес историята им е без доказателства за какво са били използвани Лонгю, кой ги е построил или дори как са оцелели толкова дълго време
Апачи - история, живот и традицииАпачи - история, живот и традицииИндианците Апачи, които можем да срещнем и като Апахи, са племе, което днес наброява едва около 16 000 души. Някога свирепи войни, които последни се предават пред белите, днес Апачите се занимават предимно с. . .
Историята на толтекитеИсторията на толтекитеИсторията на толтеките - една от най-древните цивилизации. Все още в се водят спорове дали толтеките са реално съществувал етнос, или всичко около тях е митологичен разказ. Всичко за толтеките на едно място.
Индианците Навахо - история, живот и традицииИндианците Навахо - история, живот и традицииСъс своето население, наброяващо над 300 000 души, индианците Навахо се явяват второто по големина индианско племе на територията на Америка, предхождано по численост само от индианците Чероки