Аристотел - живот, възгледи, идеи и цитати

Аристотел - живот, възгледи, идеи и цитати

Почти няма област на знанието, до която Аристотел да не се е докоснал и да не е оставил своя следа. Вижданията и трудовете на Аристотел обхващат всички клонове на науката.

1

Древна Гърция

Древна Гърция - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Древна Гърция. Материали за Древна Гърция от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Древна Гърция.
Древна Гърция - Животът на древните гърци

Животът на древните гърци

21.02.20190385

Всички области, обхващащи района на Средиземно море в античността, са известни под името древна Гърция. Населението на тези области говорело старогръцки език и наричало себе си елини.

Древна Гърция - Древните гърци обожествявали земетръсните зони! Причината ще ви изуми

Древните гърци обожествявали земетръсните зони! Причината ще ви изуми

21.09.20170423

За древните гърци земетръсните зони са били свещени. Те съзнателно са строили сакралните си градове и храмове върху земята, засегната от разрушението.

Древна Гърция - Зловещо разкритие! Откриха останки на дете при жертвения олтар на Зевс

Зловещо разкритие! Откриха останки на дете при жертвения олтар на Зевс

17.08.20160643

Гръцки археолози направиха зловещо откритие при разкопки около жертвения олтар на Зевс край Ликея. Сред останките на животни бяха открити и костите на младо момче

Древна Гърция - Историята на Пелопонеската война

Историята на Пелопонеската война

30.07.201601023

Пелопонеската война заема важно място в историята на Древна Гърция. Основните съперници били Атина и Спарта, около които се формирали две значителни политически обединения - Атинската империя и Пелопонеският съюз.

Древна Гърция - Изчезнал древногръцки остров бе намерен в Егейско море

Изчезнал древногръцки остров бе намерен в Егейско море

25.11.201501143

Археолози смята, че на дъното на Егейско море е намерен древногръцкият град Кане, който в миналото е бил важна точна в Пелопонеската война между Атина и Спарта.

Древна Гърция - Учени: Златното руно е съществувало наистина

Учени: Златното руно е съществувало наистина

04.12.201403765

И до днес в Западна Грузия съществува страна, наречена Колхидското царство. Грузински учени от Тбилиския държавен университет са на мнение, че жителите и наистина са притежавали златното руно.

Древна Гърция - Митът за Делфийския оракул

Митът за Делфийския оракул

28.09.201403441

В античния свят Делфийският оракул се е приемал като най-точното средство, с което могат да се правят предсказания и пророчества. Той се намирал в храма на Аполон в Делфи.

Древна Гърция - Древните вакханалии

Древните вакханалии

15.10.201203292

Вакханалиите са религиозни празници, провеждани в древна Гърция, които са били посветени на Дионис (известен като Бакхус в римската митология), богът на виното, и които са все още добре познати заради разкоша, свободното и екстравагантно поведение, което

Древна Гърция - Медицината на Древна Гърция

Медицината на Древна Гърция

03.12.201107002

Лечебното изкуство на гърците се развило под влияние на вавилонците, персите и египтяните. Гръцките лечители често посещавали страните на Изтока.

Древна Гърция - Красотата в древна Гърция

Красотата в древна Гърция

22.10.201109011

В древна Гърция имали свои идеали за красота. Според съвременните представи за красота Венера Милоска е с широка талия и малък бюст, а краката й не са достатъчно дълги.