Древните гърци обожествявали земетръсните зони! Причината ще ви изуми

Древните гърци обожествявали земетръсните зони! Причината ще ви изуми

За древните гърци земетръсните зони са били свещени. Те съзнателно са строили сакралните си градове и храмове върху земята, засегната от разрушението.

1

Древна Гърция

Древна Гърция - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Древна Гърция. Материали за Древна Гърция от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Древна Гърция.
Древна Гърция - Зловещо разкритие! Откриха останки на дете при жертвения олтар на Зевс

Зловещо разкритие! Откриха останки на дете при жертвения олтар на Зевс

17.08.20160578

Гръцки археолози направиха зловещо откритие при разкопки около жертвения олтар на Зевс край Ликея. Сред останките на животни бяха открити и костите на младо момче

Древна Гърция - Историята на Пелопонеската война

Историята на Пелопонеската война

30.07.20160860

Пелопонеската война заема важно място в историята на Древна Гърция. Основните съперници били Атина и Спарта, около които се формирали две значителни политически обединения - Атинската империя и Пелопонеският съюз.

Древна Гърция - Изчезнал древногръцки остров бе намерен в Егейско море

Изчезнал древногръцки остров бе намерен в Егейско море

25.11.201501114

Археолози смята, че на дъното на Егейско море е намерен древногръцкият град Кане, който в миналото е бил важна точна в Пелопонеската война между Атина и Спарта.

Древна Гърция - Учени: Златното руно е съществувало наистина

Учени: Златното руно е съществувало наистина

04.12.201403622

И до днес в Западна Грузия съществува страна, наречена Колхидското царство. Грузински учени от Тбилиския държавен университет са на мнение, че жителите и наистина са притежавали златното руно.

Древна Гърция - Митът за Делфийския оракул

Митът за Делфийския оракул

28.09.201403088

В античния свят Делфийският оракул се е приемал като най-точното средство, с което могат да се правят предсказания и пророчества. Той се намирал в храма на Аполон в Делфи.

Древна Гърция - Древните вакханалии

Древните вакханалии

15.10.201203129

Вакханалиите са религиозни празници, провеждани в древна Гърция, които са били посветени на Дионис (известен като Бакхус в римската митология), богът на виното, и които са все още добре познати заради разкоша, свободното и екстравагантно поведение, което

Древна Гърция - Медицината на Древна Гърция

Медицината на Древна Гърция

03.12.201106844

Лечебното изкуство на гърците се развило под влияние на вавилонците, персите и египтяните. Гръцките лечители често посещавали страните на Изтока.

Древна Гърция - Красотата в древна Гърция

Красотата в древна Гърция

22.10.201108867

В древна Гърция имали свои идеали за красота. Според съвременните представи за красота Венера Милоска е с широка талия и малък бюст, а краката й не са достатъчно дълги.

Древна Гърция - Цар Едип и Сфинксът от Тива

Цар Едип и Сфинксът от Тива

25.07.201106424

Седемте врати на древния град Тива в Беотия, Древна Гърция, били завардени от чудовищен сфинкс с тяло на крилата лъвица и с глава на жена. Едип успял да разплете загадката на Сфинкса.

Древна Гърция - Виното в Древна Гърция

Виното в Древна Гърция

19.04.201103309

Чашите за вино, използвани от древните гърци, отразяват хода на историята. Срещите, на които се пиело вино, се наричали симпозиуми, и на тях се допускали само представители на елита.