Край с конспирациите със смъртта на Хитлер! Ето каква е истината

Край с конспирациите със смъртта на Хитлер! Ето каква е истината

Анализ от фрагменти от зъбите на Адолф Хитлер разсеяха съмненията относно неговата смърт. Десетилетия наред се разпространяваха какви ли не конспирации, сред които най-популярната бе, че фюрерът е още жив.

1

Загадки

Загадки на древността, исторически събития и факти. Древни цивилизации и изчезнали култури. Тайните и загадките на древните цивилизации.
Загадки - Неприлични вицове бяха открити в дневника на Ане Франк

Неприлични вицове бяха открити в дневника на Ане Франк

20.05.20180526

Пиперливи вицове и няколко реда за сексуалното образование бяха разчетени в дневника на Ане Франк. Страниците са били залепени, но благодарение на нова цифрова обработка, записаното върху тях може да бъде прочетено.

Загадки - Еверест е най-голямото гробище на открито с непогребани тела

Еверест е най-голямото гробище на открито с непогребани тела

19.05.2018061191

Освен като покрива на света, Еверест е известен и като най-голямото открито гробище, понеже телата на десетки алпинисти лежат непогребани в подножието му. Те са опитали да покорят най-високия връх на планетата, но са намерили смъртта си.

Загадки - Момичетата за утеха са черното петно в японската история

Момичетата за утеха са черното петно в японската история

18.05.201802232

По това време Япония е окупирала Китай, а за да задоволява физическите нужди на войниците си, тогавашният японски император им разрешава да отвличат момичета за утеха.

Загадки - Легендата за Дионис - богът на виното и веселието

Легендата за Дионис - богът на виното и веселието

17.05.20180312

Както всяка легенда, така и тази за бог Дионис е интересна и вълшебна. Цялата му свита е леко опиянена, дружелюбна и Дионис е много почитан от обикновените хора, защото винаги е в тяхна помощ и ги учи как да правят божествения еликсир – виното.

Загадки - Християните честват Спасовден

Християните честват Спасовден

17.05.201803297

40 дни след Великден християнският свят отбелязва Спасовден или Възнесение Господне. Смята се, че след като Исус Христос възкръсва, той остава на Земята 40 дни.

Загадки - Ясновидец: Апокалипсис и Третата световна идват, крийте се в България!

Ясновидец: Апокалипсис и Третата световна идват, крийте се в България!

16.05.201805539

Кшищоф Яцковски прави своята прогноза в 10 минутен клип. В него той говори за себе си в 3 лице и съветва поляците как да постъпят в ситуация на нова глобална война. В него е упоменато къде поляците могат да намерят спасение, ако избухне Трета световна

Загадки - Истината за края на света е кодирана в базиликата на Свети Павел в Рим

Истината за края на света е кодирана в базиликата на Свети Павел в Рим

12.05.201801049

Базиликата на Свети Павел се издига във Вечния град вече две хилядолетия. С тази християнска светиня е свързана една от най-големите тайни на католическата църква. В детайлите на интериора ѝ е вплетена истината за края на света.

Загадки - Християните почитат братята Кирил и Методий

Християните почитат братята Кирил и Методий

11.05.20180958

На 11 май православните християни почитат паметта на братята Кирил и Методий. Днес имен ден празнуват всички, които носят имената на светците.

Загадки - Летен Никулден е!

Летен Никулден е!

09.05.201801072

На днешният ден честваме православния празник Летен Никулден или Летни св. Никола. Църквата отбелязва пренасянето на мощите на св. Николай Мирликийски чудотворец от балканските земи в италианския град Бари.

Загадки - Легендарната експедиция за търсенето на Фонтана на младостта

Легендарната експедиция за търсенето на Фонтана на младостта

08.05.20180417

Фонтанът на младостта се търсел още от Древността, но когато Христофор Колумб открил Америка този мит става още по-силен. В търсенето на чудеса участвал и испанецът Хуан Полсе де Леон, чиято най-голяма цел е била откриването на вълшебния фонтан.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни