Библията

Библията

Библията е пълна с вълнуващи и необясними на пръв поглед случки. Полезна информация и статии за поредица от исторически и библейски събития, и истории.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Единството на Отец, Син и ДухЕдинството на Отец, Син и Дух
05 Февр.
В християнското учение има много доктирини, но най-трудно въприе3маната е тази за триединството на Бога. Тя се нарича още Света Троица. Единството на Отец, Син и Дух:
Пророчества за Мъртво мореПророчества за Мъртво море
04 Февр.
Мъртво море е едно от най-странните места на нашата планета. Въпреки че е наречено море, то е по-скоро солено езеро, тъй като размерите му не са особено големи. Пророчества за Мъртво море:
Четиримата велики пророциЧетиримата велики пророци
24 Януари
В миналото, особено в библейски времена, представата за пророк е имала по-различен смисъл. Имало е големи и малки пророци, чиито названия се дължат на големината на книгите им. Това са четиримата велики пророци.
Мойсеевите закониМойсеевите закони
26 Ноем.
Мойсеевите закони следват много правила, принципни положения, церемониални задължения, ритуални практики и символи, които да сочат на хората правата и задълженията им и отговорностите пред Бога
Чудесата на Исус ХристосЧудесата на Исус Христос
03 Окт.
Какво означава чудо и кой може да извършва чудеса? С това название определяме необикновените дела, които не могат да бъдат извършвани от обикновени хора.
Молитвено правило на свети Пахомий ВеликиМолитвено правило на свети Пахомий Велики
16 Август
На Свети Пахомий Велики Църквата дължи правило, което се чете като утринна или вечерна молитва от вярващите при липса на време или други обстоятелства, които налагат да се приключи бързо измолването на. . .
Всичко за Дървото на Свети Петър (Свято дърво)Всичко за Дървото на Свети Петър (Свято дърво)
01 Юли
Дървото на Свети Петър прочиства аурата и ни дарява с чиста и позитивна енергия. Можете да се снабдите с него от специализираните магазини, предназначени за продажба на биопродукти
Легендата МойсейЛегендата Мойсей
08 Март
Една от най-интересните книги от Библията е Изход. Тя разказва историята на избавлението на израилтяните от Египетско робство. Това чудо се свързва с името на един човек - Мойсей.
Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?Кои са седемте смъртни гряха и защо са толкова опасни?
13 Януари
Нека за момент да се абстрахираме от библейското значение на седемте смъртни гряха. Ако се замислим, те са свързано или с физическото, или с емоционалното човешко състояние, под формата на лоши подбуди.
Второто пришествие настъпва на 28 юни! Исус идва от ВенераВторото пришествие настъпва на 28 юни! Исус идва от Венера
26 Април
Време е. Второто пришествие настъпва на 28 юни. Тогава Исус ще слезе на Земята от Венера.