Библията

Библията

Библията е пълна с вълнуващи и необясними на пръв поглед случки. Полезна информация и статии за поредица от исторически и библейски събития, и истории.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чудеса няма! Библейските истории, които имат логични научни обясненияЧудеса няма! Библейските истории, които имат логични научни обяснения
28 Ноем.
Дълго време науката се опитва да даде ясни граници на естествения свят и да не подкрепя чудотворното. Точно така се раждат някои теории, с които учените се успокояват, че все пак има нормално обяснение на библейските чудеса.
Турски археолози откриха мощите на Николай ЧудотворецТурски археолози откриха мощите на Николай Чудотворец
03 Окт.
Екип от турски археолози твърди, че са открили истинските мощи на светецът Николай Чудотворец. Светинята е била намерена в близост до курорта Анталия, съобщава Си Ен Ен-Тюрк.
Не е мит! Исус наистина е превърнал водата във виноНе е мит! Исус наистина е превърнал водата във вино
17 Август
Сватбата в Кана Галилейска, когато Христос превръща водата във вино, е сред най-известните чудеса на Спасителя. Ново откритие на екип от израелски учени доказа, че тази история не е само мит.
Нито едно от събитията, описани в Библията, не се е случвалоНито едно от събитията, описани в Библията, не се е случвало
02 Април
1
Не е имало унищожаване на стените на Ерихон или пък преселване на евреите от Египет към Обетованата земя, твърдят израелски учените пред вестник La Repubblica.
Коя е била Лилит и защо е изтрита от Библията?Коя е била Лилит и защо е изтрита от Библията?
11 Януари
3
Старият завет упорито се опитва да заличи първата жена до Адам, която се появява преди Ева, но е изгонена от Райската градина, защото отказала да се подчинява на първия мъж.
Най-малката Библия в света е 0,04 кв. ммНай-малката Библия в света е 0,04 кв. мм
03 Май
Най-миниатюрната библия в света бе показана на специална церемония в столицата на Израел Йерусалим. Книжката е голяма едва 0. 04 кв. мм, но в себе си съдържа цели един милион и двеста хиляди символа.
Мария Магдалена е написала 4-то евангелие от БиблиятаМария Магдалена е написала 4-то евангелие от Библията
09 Дек.
Нови разкрития посочват блудницата Мария Магдалена като автора на четвъртото евангелие от Библията – Евангелието на Йоан. Смята се, че Мария Магдалена е била най-близкия ученик на Исус Христос.
Мистерията на Кодекс Гигас или Библията на ДяволаМистерията на Кодекс Гигас или Библията на Дявола
17 Ноем.
2
Кодекс Гигас е средновековна книга, съдържаща цялото човешко познание. Тя е написана от чешки монах, който продал душата си на Дявола, за да я напише само за една нощ.
Послания от БиблиятаПослания от Библията
01 Февр.
4
Смята се, че в Библията се съдържат много пророчества, които непрекъснато се сбъдват. В нея има около 5000 предсказания и послания, като голяма част от тях вече са се сбъднали.
Значението на числата в БиблиятаЗначението на числата в Библията
14 Април
2
Духовното значение на числата в Библията е лично значимо, когато те се приемат буквално или с достатъчно доказани тълкувания.