Археология

Археология

Археологическите открития , направени в различни исторически периоди ни позволяват да разкрием много от тайните и загадките на миналото. Любопитни факти и истории за разнообразни археологически открития и находки от България и света.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вижте на какво попаднаха археолози в Централна Любляна (СНИМКИ)Вижте на какво попаднаха археолози в Централна Любляна (СНИМКИ)Любопитно е, че до неотдавна учените предполагали, че в този район някога се е виел път, стигащ до римското селище Емона.
Мумия на 1000 години се появи в ПеруМумия на 1000 години се появи в ПеруСпециалистите предполагат, че мумията е била положена в светилището преди хиляда години. Допуска се още, че тя е била част от племето ичма, населяващо района преди и инките.
Откриха мумия в музей след 151 годиниОткриха мумия в музей след 151 годиниТози саркофаг е в музея отдавна. Мумията в него бе открита 151 години след донасянето му.
Нечовешко! Разкриха масов гроб на 140 деца в ПеруНечовешко! Разкриха масов гроб на 140 деца в ПеруСпоред учените зловещият ритуал е извършен около преди 550 години в региона Либертад, недалеч от скалиста местност край Тихия океан.
Тракийска гробница изникна край БлагоевградТракийска гробница изникна край БлагоевградНепокътната гробница бе разкрита изненадващо край Благоевград. Тя се намира край село Покровник и е от римско време.
Откритията, които оспорват теорията на ДарвинОткритията, които оспорват теорията на ДарвинАрхеологията е науката на благородниците. В миналото само най-богатите хора са имали свободното време да се ровят в загадките на предшествениците ни. Едни от най-интересните ѝ открития открито оборват теорията на Дарвин.
Археолози откриха кит, погребан като истински царАрхеолози откриха кит, погребан като истински царНа изключително странна находка се натъкнаха английски археолози миналото лято, докато извършвали разкопки на малкото островче Шапел Дом Хю, разположено по средата на Ламанша.
Натъкнаха се ненадейно на най-забавната археологическа находка! Вижте яНатъкнаха се ненадейно на най-забавната археологическа находка! Вижте яНа най-забавната археологическа находка се натъкнаха археолози. Древното емоджи е най-старият изрисуван усмихнат образ, откриван досега.
Това са най-големите археологически открития, с които ще запомним 2017-таТова са най-големите археологически открития, с които ще запомним 2017-таОтиващата си 2017 година бе забележителна за световната археология. Направени бяха нови открития и бяха разгадани мистерии, измъчвали умовете на археолозите дълги години назад във времето.
Българската Троя изуми света! Археолозите са в шокБългарската Троя изуми света! Археолозите са в шокБългарската Троя се намира в Добруджа. Комплекс до Дуранкулак изумява археолозите с мащабите и находките си.