Древен Египет

Древен Египет

История, митология и йероглифи на древен Египет . Древен Египет - наследство и култура запазила се до наши дни. Египетски божества и фараони. Възход и падение на египетските династии .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гробницата на Тутанкамон разкри още тайни! Сензацията на века?Гробницата на Тутанкамон разкри още тайни! Сензацията на века?Египетски археолози направиха ново важно откритие в гробницата на Тутанкамон. Още преди 5 години египтолозите са предполагали, че съществуват тайни помещения в гробницата на фараона
Какво е Аменти (Аментес) за древните египтяниКакво е Аменти (Аментес) за древните египтяниВсяка религиозна система има своите представи за мястото, към което се отправят душите на мъртвите. При египтяните в древността това място е известно като Аменти или Аментес. На коптски език това значи Ад
Откриха най-старите досега дървени ковчези в Египет - 3500 годиниОткриха най-старите досега дървени ковчези в Египет - 3500 годиниСветът продължава да изследва тайните на древната египетска култура с все нови и нови открития. Последното от тях е от Луксор, където се намира Долината на царете - дървени ковчези на 3500 г.
Момчето-фараон Тутанкамон разкри още от тайните сиМомчето-фараон Тутанкамон разкри още от тайните сиДнес за величието на младия фараон Тутанкамон напомнят съкровищата, открити в гробницата му, които са на последно световно турне, преди да се завърнат обратно в родния Египет
Изобретенията на древните египтяни, които са в употреба и сегаИзобретенията на древните египтяни, които са в употреба и сегаНякъде настрани остават реалните изобретения, които използваме всекидневно днес, без да си даваме сметка, че ги дължим на древните египтяни. Ето някои от тях
5 мистерии от Египет, за които дори не подозирате5 мистерии от Египет, за които дори не подозирате
14 Юли
Хриси
Египет е място, прочуто със своята внушителност, мистериозност и загадъчност. От древността та чак до днес, необикновената енергия, която носи го превръщат в мечтана дестинация на мнозина.
Легендата за мистичната богиня БастетЛегендата за мистичната богиня БастетВ района на Странджа планина се носят легенди за съществуването на гробница на египетска богиня и древно проклятие, което ще застигне всеки, който оскверни това свято място.
Разкриха една от тайните на Хеопсовата пирамидаРазкриха една от тайните на Хеопсовата пирамидаНай-голямата загадка на Хеопсовата пирамида е как е построена в онези древни времена, когато човекът дори не е познавал още колелото. Може би вече е дошло времето тази мистериозна загадка да бъде разплетена.
Пет неразгадани мистерии на древен ЕгипетПет неразгадани мистерии на древен ЕгипетЕдно от най-мистичните древни царства е Египетското. То крие много тайни и привлича учени, археолози и историци, които непрекъснато изследват неговите загадки, но изненадите от Египет не спират.
Династията на ПтолемеитеДинастията на ПтолемеитеПтолемеевата династия е елинистка македонска кралска фамилия, която управлява в Египет в продължение на почти 300 години, от 305 г. пр. н. е. до 30 пр. н. е.