Древен Египет

Древен Египет

История, митология и йероглифи на древен Египет. Древен Египет - наследство и култура запазила се до наши дни. Египетски божества и фараони. Възход и падение на египетските династии.
Откриха най-старите досега дървени ковчези в Египет - 3500 годиниОткриха най-старите досега дървени ковчези в Египет - 3500 годиниСветът продължава да изследва тайните на древната египетска култура с все нови и нови открития. Последното от тях е от Луксор, където се намира Долината на царете - дървени ковчези на 3500 г.
Момчето-фараон Тутанкамон разкри още от тайните сиМомчето-фараон Тутанкамон разкри още от тайните сиДнес за величието на младия фараон Тутанкамон напомнят съкровищата, открити в гробницата му, които са на последно световно турне, преди да се завърнат обратно в родния Египет
Изобретенията на древните египтяни, които са в употреба и сегаИзобретенията на древните египтяни, които са в употреба и сегаНякъде настрани остават реалните изобретения, които използваме всекидневно днес, без да си даваме сметка, че ги дължим на древните египтяни. Ето някои от тях
5 мистерии от Египет, за които дори не подозирате5 мистерии от Египет, за които дори не подозиратеЕгипет е място, прочуто със своята внушителност, мистериозност и загадъчност. От древността та чак до днес, необикновената енергия, която носи го превръщат в мечтана дестинация на мнозина.
Легендата за мистичната богиня БастетЛегендата за мистичната богиня БастетВ района на Странджа планина се носят легенди за съществуването на гробница на египетска богиня и древно проклятие, което ще застигне всеки, който оскверни това свято място.
Разкриха една от тайните на Хеопсовата пирамидаРазкриха една от тайните на Хеопсовата пирамидаНай-голямата загадка на Хеопсовата пирамида е как е построена в онези древни времена, когато човекът дори не е познавал още колелото. Може би вече е дошло времето тази мистериозна загадка да бъде разплетена.
Пет неразгадани мистерии на древен ЕгипетПет неразгадани мистерии на древен ЕгипетЕдно от най-мистичните древни царства е Египетското. То крие много тайни и привлича учени, археолози и историци, които непрекъснато изследват неговите загадки, но изненадите от Египет не спират.
Династията на ПтолемеитеДинастията на ПтолемеитеПтолемеевата династия е елинистка македонска кралска фамилия, която управлява в Египет в продължение на почти 300 години, от 305 г. пр. н. е. до 30 пр. н. е.
Цин Шъхуан - първият император на КитайЦин Шъхуан - първият император на КитайЦин Шъхуане син на един от владетелите на царство Цин. Той наследява баща си през 246 година преди Христа като владетел на Цин само на тринадесет години.
Всичко, което трябва да знаете за древен ЕгипетВсичко, което трябва да знаете за древен ЕгипетВ древността са съществували много цивилизации, които са постигнали значителни успехи, нареждащи ги в челото на световните древни култури. Една от тях е египетската.