Интересни Факти

Интересно

Любопитни факти, истории и случки от близкото и далечно минало, които ни вълнуват и днес. Интересни факти от всички сфери на живота.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Секс скандалите, който затриха цели империиСекс скандалите, който затриха цели империи
26 Януари
Средновековието и Викторианската епоха накараха човечеството да мисли, че секс скандалите са нещо ново за политическия живот. В действителност древните ни предци стигали до високи нива на неморалност в своето ежедневие. Техните сексуални скандали често са
Факти за самураите, които не можете да видите във филмитеФакти за самураите, които не можете да видите във филмите
23 Окт.
Японските самураи имат почти митична репутация. Идеята, че тези страховити воини били посветили живота си изцяло на един благороден код, основаващ се на честта, е невероятно романтична, но до голяма степен невярна.
Кои исторически личности са изобразени в картите за играКои исторически личности са изобразени в картите за игра
13 Август
Със сигурност няма човек, който да не познава традиционната колода с карти – 4 бои, 4 попа, 4 дами и 4 валета. Знаете ли обаче, че зад тези карти стоят образите на реални исторически личности и митологични фигури?
Истински исторически факти, звучащи като измислениИстински исторически факти, звучащи като измислени
18 Юли
Хилядолетната човешка история отдавна е доказала, че хората са способни на невъобразима глупост и безумия, породени по най-различни причини – като се започне от безпросветност, премине се през бурните страсти и емоции и се стигне до жестокостта, произтича